Οριακές διαπραγματεύσεις της ΑΕΚ με την Τσέλσι για Φοφανά

Φοφανά - Φωτ. IMAGO

i

Ντατρό Φοφανά

Οριακές διαπραγματεύσεις της ΑΕΚ με την Τσέλσι για Φοφανά

Κώστας Τσίλης 21:53 - 02.09.2024 / Ανανεώθηκε: 21:54 - 02.09.2024

Τεράστια προσπάθεια κάνει η Ένωση να βρει την κατάλληλη οικονομική φόρμουλα που θα πείσει τους Άγγλους να πουν το "yes" για την παραχώρηση του Ιβοριανού φορ.

Τον Ντατρό Φοφανά η ΑΕΚ τον θέλει. Και τον θέλει πολύ. Γι αυτό και έστειλε τον εκτελεστικό της διευθυντή Παναγιώτη Κονέ στο Λονδίνο για να κάνει εκ του σύνεγγυς τις διαπραγματεύσεις με την Τσέλσι. Γι αυτό και όταν οι «Μπλε» τις τελευταίες ώρες κατέστησαν σαφές πως στο τραπέζι της συζήτησης υπάρχει μόνο η πώληση και όχι ο δανεισμός, η ΑΕΚ δεν σηκώθηκε να αποχωρήσει.

Στην Ένωση παλεύουν ώστε να μπορέσουν να βρουν την κατάλληλη οικονομική φόρμουλα, προκειμένου να φτάσουν στο deal με την Τσέλσι. Δεδομένα δεν μπορεί να φτάσει η ΑΕΚ σε ποσά άνω των δέκα εκατομμυρίων ευρώ. Όμως για να παραμένει στην διαπραγμάτευση, προφανώς και έχει να ρίξει άλλες επιλογές στο τραπέζι. Πάντως σε κάθε περίπτωση, οι διαπραγματεύσεις είναι... οριακές.

Η ΑΕΚ δεν έχει αντίπαλο από μεγάλο πρωτάθλημα και αυτό είναι πλεονέκτημα από την στιγμή που και ο Φοφανά δεν θέλει να μείνει σε μια ομάδα στην οποία δεν θα βρει θέση για να παίζει ούτε στα οικογενειακά διπλά με τόσο τερατωδώς μεγάλο ρόστερ. Αλλά και η Τσέλσι ξέρει πως είναι επιτακτική ανάγκη να παραχωρήσει παίκτες. Από την άλλη μεριά, τα οικονομικά δεδομένα εξακολουθούν να είναι μακριά απ' αυτά που μπορεί να σηκώσει η ΑΕΚ. Πάντως η Ένωση θα την παλέψει την περίπτωση του Φοφανά μέχρι... τέλους.

Βεβαίως υπήρξε τις τελευταίες ώρες έντονη φημολογία, πως το ταξίδι του Κονέ στην Αγγλία δεν σχετίζεται μόνο με τις διαπραγματεύσεις με την Τσέλσι για τον Ιβοριανό φορ. Φέρεται να υπάρχει και ακόμα μια περίπτωση φορ στο Νησί, που η ΑΕΚ ήδη την έχει δουλέψει. Και αν μάλιστα προχωρήσει, ίσως διαμορφώσει διαφορετικά δεδομένα. Έτσι κι αλλιώς πάντως, με βάση το πόσο δύσκολη είναι η περίπτωση του Φοφανά και το πόσο οριακές είναι οι διαπραγματεύσεις με την Τσέλσι, η ΑΕΚ ήταν υποχρεωμένη να έχει δουλέψει και άλλες υποθέσεις φορ.