Οριόλ Σολδεβίλα: Ο ήρωας από τη La Masia πέτυχε χατ-τρικ κι έκανε την Μπαρτσελόνα να τρέμει (vids)
i

Οριόλ Σολδεβίλα/©Φωτογραφία Mateo Villalba/Quality Sport Images/Getty Images/Ideal Images

Οριόλ Σολδεβίλα: Ο ήρωας από τη La Masia πέτυχε χατ-τρικ κι έκανε την Μπαρτσελόνα να τρέμει (vids)

Κώστας Τόπας 09:23 - 05.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:48 - 20.08.2024

Ο Οριόλ Σολδεβίλα, ένα παιδί γέννημα-θρέμμα της περίφημης La Masia, μπορεί με το χατ-τρικ που πέτυχε κόντρα στην Μπαρτσελόνα να μην έδωσε τελικά την πρόκριση στην ομάδα του, Ιντερσίτι, όμως κατάφερε να συγκεντρώσει τα φώτα πάνω του.

Η Μπαρτσελόνα έκανε τα εύκολα δύσκολα απέναντι στην Ιντερσίτι και λίγο έλειψε να γνωρίσει τον αποκλεισμό από ένα προϊόν της Μασία που σημείωσε χατ τρικ εις βάρος της. Ο λόγος για τον Οριόλ Σολδεβίλα, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει τα φώτα πάνω του.

Culé από κούνια

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί πίσω από τον επιθετικό αλλά και στα «φτερά» της επίθεσης. Διανύει το 21ο έτος της ηλικίας του και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε με τις ακαδημίες των «μπλαουγκράνα». Γεννημένος στη Βαρκελώνη στις 26 Μαρτίου 2001, ο νεαρός μεσοεπιθετικός ήταν η μεγάλη έκπληξη στη φάση των 32 του Copa del Rey 2022-23. 

Τα τρία γκολ του εναντίον της Μπαρτσελόνα (ένα με το κεφάλι, ένα με το δεξί και ένα άλλο με το αριστερό πόδι) έστειλαν τον αγώνα στο Χοσέ Ρίκο Πέρεθ στην παράταση, οπότε η συνεισφορά του ήταν απαραίτητη για να περιπλέξει τις φιλοδοξίες της ομάδας του Τσάβι.

Μια καταλανική ομάδα στην οποία ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήξερε να παίζει. Τουλάχιστον όταν ήταν ακόμη παιδί. Ο «Σόλδε» πέρασε από τις κατηγορίες νέων της Μπαρτσελόνα πριν ενταχθεί στην Ιντερσίτι. Συγκεκριμένα, μετά το πέρασμά του στην ισπανική Κορνεγιά, εντάχθηκε ως ελεύθερος στην U18 της Μπαρτσελόνα το 2018 κι ένα χρόνο αργότερα στην U19. Ο ίδιος όμως έβλεπε να μην παίρνει ευκαιρίες στους Καταλανούς κι έτσι ζήτησε να μείνει ελεύθερος, ώστε να βρει έναν σύλλογο όπου θα μπορεί να έχει περισσότερα αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του. Ετσι, δοκίμασε τις ικανότητες του στην Αγγλία για λογαριασμό της Μπέρμιγχαμ U-21. Καταγράφοντας 19 εμφανίσεις, με απολογισμό τέσσερα τέρματα και πέντε ασίστ, ο Σολδεβίλα, αποχώρησε επίσης ως ελεύθερος από την αγγλική ομάδα, χωρίς να έχει συμμετοχές με την πρώτη ομάδα.

Ετσι, τον Ιούλιο του 2022 αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του και να φορέσει τα χρώματα της Ιντερσίτι. Ομάδας που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο, ακόμα και στον νέο σταθμό της καριέρας του, ο 21χρονος μεσοεπιθετικός δεν αποτελεί πρώτη επιλογή. Στην πραγματικότητα, σε 17 αγώνες του πρωταθλήματος, ο Σολδεβίλα ήταν βασικός μόνο μία φορά. Κόντρα στην Μπαρτσελόνα, πήρε φανέλα βασικού κι απέδειξε ότι κόντρα στα μεγαθήρια μπορεί να τα βγάλει εις πέρας.

Εβαλε δύσκολα στους «μπλαουγκράνα» και στους φίλους του Άνσου Φάτι και Αρνάου Τένας, βρήκε δίχτυα τρεις φορές αλλά στο τέλος είδε την ομάδα του να γνωρίζει τον αποκλεισμό στο Copa Del Rey, μέσω της διαδικασίας της παράτασης. 

«Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά είχαμε τις φάσεις μας. Ήμουν πάντα culé. Από τότε που γεννήθηκα. Αυτό που συνέβη σήμερα (σ.σ χθες)... ήταν ένα όνειρο για μένα. Με το πρώτο γκολ ήμουν ήδη πολύ χαρούμενος, όταν σκόραρα το δεύτερο και το τρίτο γκολ δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ξέραμε ότι θα υποφέρουμε πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το παιχνίδι και για την ομάδα. Τρέξαμε και βοηθήσαμε ο ένας τον άλλον. Φύγαμε από εδώ με τα κεφάλια μας ψηλά. Θα ζητήσω τη φανέλα του Αρναού Τένας, μιας και είναι ο καλύτερος μου φίλος στο ποδόσφαιρο», τόνισε ο Σολδεβίλα μετά το τέλος του αγώνα με την Μπαρτσελόνα.

Μετά τον Εμπαπέ ο Σολδεβίλα

Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που σημείωσε τρία γκολ εναντίον της Μπαρτσελόνα ήταν ο Κιλιάν Εμπαπέ τον Φεβρουάριο του 2021, για το Champions League. Σήμερα, όμως ο Οριόλ Σολδεβίλα πήρε τα ηνία κι έγραψε ιστορία με τα τρία τέρματα κόντρα στους «μπλαουγκράνα».