Οσίμεν: Από τα 120 εκατ. ευρώ κατέληξε να φύγει δανεικός από την πίσω πόρτα

Βίκτορ Οσίμεν

i

©Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Οσίμεν: Από τα 120 εκατ. ευρώ κατέληξε να φύγει δανεικός από την πίσω πόρτα

Κώστας Τόπας 11:11 - 04.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:11 - 04.09.2024

Ο Βίκτορ Οσίμεν είχε ένα περίεργο καλοκαίρι, μετά τα όσα έζησε την τελευταία σεζόν στη Νάπολι, με αποτέλεσμα να αποφασίσει την άμεση αποχώρησή του από τους «παρτενοπέι» για λογαριασμό της Γαλατασαράι στην Τουρκία.

Γνωρίζοντας την αποθέωση από τους οπαδούς της Γαλατασαράι κατά την άφιξή του στην Τουρκία, η μεταγραφή του Βίκτορ Οσίμεν στο πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας ήταν μια από τις «βόμβες» αυτής της μεταγραφικής αγοράς.

Λίγοι μπορούσαν να προβλέψουν ότι ο σκόρερ που πολλοί τον έβαλαν στο ίδιο επίπεδο με τον Έρλινγκ Χάαλαντ και που είχε απίστευτα νούμερα στη Serie A θα έφευγε με αυτόν τον τρόπο από τη Νάπολι.

Η περίεργη ρήτρα στο συμβόλαιο του Οσίμεν που του επιτρέπει να φύγει από τη Γαλατασαράι τον Ιανουάριο
REST OF THE WORLD

08:36 - 04.09.2024

Η περίεργη ρήτρα στο συμβόλαιο του Οσίμεν που του επιτρέπει να φύγει από τη Γαλατασαράι τον Ιανουάριο

Ο Βίκτορ Οσίμεν μπορεί να υπέγραψε στη Γαλατασαράι πριν από μερικές ημέρες, ωστόσο φρόντισε να βάλει μια ρήτρα στο συμβόλαιο του που του επιτρέπει να φύγει από την τουρκική ομάδα τον Ιανουάριο.

Ο Οσίμεν ήταν αυτός που ζήτησε από τον Ντε Λαουρέντις να τον αφήσει να φύγει, αλλά ο πρόεδρος της ναπολιτάνικης ομάδας δεν ήταν διατεθειμένος να το κάνει με οποιοδήποτε τίμημα. Με αξία 120 εκατ. ευρώ, ήταν ξεκάθαρο ότι ο Νιγηριανός δεν μπορούσε να πάει πουθενά.

Μετά τη διακοπή της πιθανής άφιξής του σε Τσέλσι και Σαουδική Αραβία, η Γαλατασαράι εμφανίστηκε ως η μόνη επιλογή, με τις αγορές για τα κύρια ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να έχουν κλείσει. Μια... έξοδο που τόσο ο Ντε Λαουρέντις όσο και ο ίδιος ο Οσιμέν αναγκάστηκαν να αποδεχθούν για να αποφύγουν μεγάλα προβλήματα μέσα στα αποδυτήρια του Αντόνιο Κόντε.

Ο Νιγηριανός φορ έφτασε στην Τουρκία ως δανεικός χωρίς οψιόν αγοράς, με αντάλλαγμα η Γαλατασαράι να πληρώσει ολόκληρη την αμοιβή του παίκτη (10 εκατομμύρια ευρώ καθαρά). Ωστόσο, υπάρχει μια ειδική ρήτρα που έχει ζητήσει ο ίδιος ο Οσίμεν στο συμβόλαιό του. Ο 25χρονος θα μπορούσε να αλλάξει σύλλογο τον Ιανουάριο εάν λάβει πρόταση από έναν από τους 10 συλλόγους που έχει ορίσει ο ποδοσφαιριστής.

Σε κάθε περίπτωση, ο Οσίμεν έχει περάσει από το κόστος των 120 εκατομμυρίων ευρώ στο να παίζει μια σεζόν στη Γαλατασαράι σε τιμή ευκαιρίας. Η τουρκική ομάδα δεν έχασε την ευκαιρία να τον κάνεις δικό της και τώρα είναι η σειρά του επιθετικού να κάνει επίδειξη για να μην χάσει το ενδιαφέρον των μεγάλων της Ευρώπης.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!