Όταν ο Παναθηναϊκός συνάντησε τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς (vid)
i

Σίνισα Μιχαΐλοβιτς / © Intime

Όταν ο Παναθηναϊκός συνάντησε τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς (vid)

Μπάμπης Τσιμπίδας 18:16 - 17.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:06 - 20.08.2024

Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς αντιμετώπισε δύο φορές τον Παναθηναϊκό στο πειραματικό Champions League και σκόραρε εναντίον του!

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνεί την απώλεια του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς σε ηλικία μόλις 53 ετών. Ο Σέρβος ταλαιπωρήθηκε για χρόνια από τη λευχαιμία, δύο φορές κατάφερε να αναρρώσει, ωστόσο τελικά υπέκυψε στην ασθένεια.

Ο Μιχαΐλοβιτς διακρίθηκε κυρίως στη Serie A, αγωνιζόμενος σε πολλές ομάδες, ενώ εσχάτως καθοδηγούσε τη Μπολόνια. Η αλληλεπίδραση του εκλιπόντος με το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν ελάχιστη: μόλις τέσσερις φορές τέθηκε αντιμέτωπος με συλλόγους από την Ελλάδα. 

Τη σεζόν 1998-89, ο Μιχαΐλοβιτς ανήκοντας στη Λάτσιο, έπαιξε εναντίον του Πανιωνίου, πανηγυρίζοντας τη νίκη στο Ολίμπικο και στη Νέα Σμύρνη. Σε πιο νεαρή ηλικία, πριν εγκατασταθεί μόνιμα στην Ιταλία, ο Μιχαΐλοβιτς ως μέλος του Ερυθρού Αστέρα, συνάντησε δύο φορές τον Παναθηναϊκό στους ομίλους του πρώτου… υβριδικού Champions League. Και από αυτές εξήρθε νικητής και μάλιστα έκρινε τη μία επικράτηση της ομάδας.

Στις 18 Μαρτίου του 1992, ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό στο ουδέτερο γήπεδο της Σόφιας. Λόγω των όσων συνέβαιναν μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, το ματς ήταν αδύνατο να διεξαχθεί στο Βελιγράδι και επιλέχτηκε η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας.

O Μιχαΐλοβιτς σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης που έδωσε τη νίκη στον Ερυθρό Αστέρα, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 51’. Η ενδεκάδα τρου πρωταθλητή Ελλάδας σε εκείνο το παιχνίδι ήταν η εξής: Βάντσικ, Αποστολάκης, Καλλιτζάκης, Καραγεωργίου, Μαυρίδης, Αντωνίου (78' Δώνης), Χριστοδούλου, Καλαντζής (74' Φραντζέσκος), Μαραγκός, Βαζέχα, Σαραβάκος.