Ουαλία - Αγγλία: Game of thrones... στην αυλαία του πρώτου ομίλου
i

Ο Χάρι Κέιν/ ©Intime

Ουαλία - Αγγλία: Game of thrones... στην αυλαία του πρώτου ομίλου

Ανδρέας Σερεβέτας • 07:33 - 29.11.2022 / Ανανεώθηκε: 11:24 - 20.08.2024

Τα «λιοντάρια» θέλουν την πρώτη θέση και οι «δράκοι» ψάχνουν το θαύμα.

Η Ουαλία ήρθε ισόπαλη (1-1) με την Αμερική στο πρώτο ματς αλλά στο δεύτερο κόντρα στο Ιράν υπέστη ήττα σοκ (2-0). Έχασε τον βασικό της τερματοφύλακα στο 86ο λεπτό καθώς αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα και στις καθυστερήσεις δέχθηκε δύο γκολ. Συμπλήρωσε επτά παιχνίδια χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Πρέπει να νικήσει τους Άγγλους με τέσσερα γκολ διαφορά ή χρειάζεται ισοπαλία στο παιχνίδι του Ιράν με την Αμερική για να προκριθεί. Σε αυτή την περίπτωση θα υπερτερεί των Ιρανών στη διαφορά των τερμάτων. 

Είναι τιμωρημένος ο βασικός τερματοφύλακας Χένεσι και τη θέση του θα πάρει ο Γουόρντ. Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα από την Ουαλία ο Ρομπ Πέιτζ σκέφτεται να μην ξεκινήσει τον Μπέιλ και τον Ράμσει! Τραβηγμένο από τα μαλλιά είναι το συγκεκριμένο σενάριο. Ο προπονητής της Ουαλίας δήλωσε χθες ότι η ομάδα του οφείλει να χαρίσει μία εμφάνιση στους οπαδούς της για την οποία θα είναι περήφανοι. 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (3-4-2-1): Γουόρντ – Μίφαμ, Ρόντον, Ντέιβις – Ρόμπερτς, Ράμσεϊ (Άλεν), Αμπάντου, Ν. Γουίλιαμς – Τζέιμς (Χ. Γουίλσον), Μπέιλ (Τζόνσον) – Μουρ. 

It's coming home...

Η Αγγλία θορύβησε όλο τον κόσμο με την εμφάνιση της στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στο Ιράν (6-2). Όμως στο δεύτερο απέναντι στην Αμερική (0-0) ήταν άλλη ομάδα. Σαν να έκανε αγγαρεία στον αγωνιστικό χώρο. Οι Αμερικανοί είχαν δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο με τον Πούλισικ και φάνηκαν καλύτεροι. Μετά το τέλος του αγώνα ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δέχθηκε έντονη κριτική για την μη χρησιμοποίηση του Φόντεν. Τα «λιοντάρια» με νίκη καπαρώνουν την πρώτη θέση στον όμιλο. Για να αποκλειστούν πρέπει να χάσουν με τουλάχιστον τέσσερα γκολ διαφορά από τους «δράκους». 

Είναι διαθέσιμοι για αυτό το παιχνίδι ο Γουόκερ, ο Μάντισον και ο Γουίλσον. Ο Σάουθγκέϊτ ετοιμάζει αλλαγές στο βασικό σχήμα. Αναμένεται να ξεκινήσει τον Χέντερσον, τον Φόντεν και τον αγαπημένο της εξέδρας Γκρίλις.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-2-3-1): Πίκφορντ – Τρίπιερ (Αλεξάντερ-Άρνολντ), Στόουνς, Μαγκουάιρ (Ντάιερ), Σο – Χέντερσον, Ράις (Μπέλινγχαμ) – Φόντεν (Σάκα), Μάουντ, Γκρίλις – Κέιν (Ράσφορντ). 

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ:  Οι Ουαλοί νίκησαν τελευταία φορά τους Άγγλους το 1984! Οι Άγγλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι για πρώτη φορά με ομάδα από τη Μεγάλη Βρετανία σε Μουντιάλ! 

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: 1. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα ματς του ομίλου, 2. Η καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς του ομίλου, 3. Οι βαθμοί των ομάδων στα μεταξύ τους ματς, 4. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, 5. Η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς, 6. Λιγότεροι βαθμοί ποινής σε όλα τα ματς του ομίλου: κάθε κίτρινη κάρτα τιμωρείται με 1 πόντο, οι δύο κίτρινες στο ίδιο ματς με 3 πόντους, ενώ η απευθείας κόκκινη κάρτα με 4 πόντους, 7. Κλήρωση. 

Ο αγώνας διεξάγεται στις 21:00 στο Ahmad bin Ali Stadium (50.000). Θα το διαιτητεύσει ο Σλάβκο Βίντσιτς από τη Σλοβενία.