Στα... κόκκινα οι γερμανικές Αρχές για τους Ούγγρους χούλιγκαν
i

©intime

Στα... κόκκινα οι γερμανικές Αρχές για τους Ούγγρους χούλιγκαν

Δημήτρης Χούπης 13:15 - 15.06.2024

Η γερμανική αστυνομία βρίσκεται σε... κόκκινο συναγερμό ενόψει της μεγάλης παρουσίας των Ούγγρων οπαδών για τα παιχνίδια της ομάδας τους στο Euro.

Η Ουγγαρία ετοιμάζεται να δώσει την πρώτη της «μάχη» στο Euro 2024, όπου θα αντιμετωπίσει την Ελβετία στην Κολωνία.

Στο γήπεδο αναμένεται να βρίσκονται περίπου 40.000 Ούγγροι οπαδοί, οι οποίοι θα δώσουν δυναμικό παρών στη Γερμανία. Ωστόσο, η μεγάλη παρουσία τους, αλλά και η έντονη εξωγηπεδική δραστηριότητά τους έχει προκαλέσει... πονοκέφαλο στις γερμανικές Αρχές.

Στόχος της αστυνομίας μάλιστα είναι να μην τους δώσει κανένα περιθώριο για να δημιουργήσουν επεισόδια εκτός κι εντός γηπέδου.

«Δεν έχουμε πληροφορίες για προγραμματισμένες συγκρούσεις μεταξύ οπαδών. Ωστόσο, η αστυνομία παρακολουθεί προσεκτικά τις όποιες εξελίξεις. Είμαστε σε μόνιμη επαφή με τις διεθνείς αρχές ασφαλείας, επίσης για τα δρομολόγια των χούλιγκαν», ανέφερε αρχικά η τοπική αστυνομία στην Express Sport.

«Πριν από τον αγώνα της Ουγγαρίας με την Ελβετία θα υπάρξει πορεία οπαδών και των δύο χωρών. Οι Ούγγροι οπαδοί θα ξεκινήσουν τη βόλτα τους το μεσημέρι από το Girlitz Weg με κατεύθυνση προς το γήπεδο της Κολωνίας και θα υπάρξει υποστήριξη και από Ούγγρους αστυνομικούς, εφόσον χρειαστεί η παρέμβασή τους», πρόσθεσε στη συνέχεια εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται στο παρελθόν οι Ούγγροι οπαδοί έχουν τιμωρηθεί για ρατσιστική συμπεριφορά ενάντια σε παίκτες, ενώ στο προηγούμενο Euro είχαν σηκώσει ομοφοβικό πανό στα παιχνίδια κόντρα στην Πορτογαλία και τη Γερμανία. Την ίδια ώρα είχαν ακουστεί αρκετές φορές ήχοι μαϊμούς σε αγώνες ενάντια στην Αγγλία και τη Γαλλία.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα με τα «Τρία Λιοντάρια» μάλιστα είχαν βάλει στο... στόχο τον Ράχιμ Στέρλινγκ και τον Τζουντ Μπέλιγχαμ.