Το «παρθενικό» γκολ του Κέβιν Τσόμποτ έκανε ρεκόρ θεαματικότητας στην Ουγγαρία!
i

© IMAGO

Το «παρθενικό» γκολ του Κέβιν Τσόμποτ έκανε ρεκόρ θεαματικότητας στην Ουγγαρία!

Sportal newsroom 20:21 - 24.06.2024 / Ανανεώθηκε: 23:09 - 24.06.2024

Ο Κέβιν Τσόμποτ σκόραρε το «παρθενικό» του γκολ με την εθνική ομάδα της Ουγγαρίας στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα κόντρα στην Σκωτία. Έκανε ρεκόρ τηλεθέασης στην χώρα του, πήρε την πολυπόθητη νίκη και μαζί ίσως και μια ιστορική πρόκριση στον επόμενο γύρο του EURO2024.

Όταν μιλάς για «Σούπερ ήρωα» στην Ουγγαρία τα τελευταία 24ωρα, ένας άνθρωπος έρχεται στο μυαλό όλων στη χώρα. Ο λόγος για τον Κέβιν Τσόμποτ, οπού έβαλε το πρώτο του γκολ με την εθνική του ομάδα την ποιο κατάλληλη στιγμή, σαν από «μηχανής θεός». Ο νεαρός εξτρέμ έζησε το απόλυτο όνειρο όταν στο 99' έγραψε το όνομα του στον πίνακα τον σκόρερ στο ματς κόντρα στην Σκωτία και έδωσε τους πολύτιμους τρείς βαθμούς στην ομάδα του.

Εκτός από αυτό όμως, πολύ πιθανό να έδωσε και μια πρόκριση στην επόμενη φάση του EURO 2024 για την Ουγγαρία. Πλέον με την συγκομιδή των τριών βαθμών συγκατοικεί με την Αυστρία και την Σλοβακία και βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια καλύτερης 3ης ομάδας της διοργάνωσης.

Το γκολ αυτό στην χώρα έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ τηλεθέασης καθώς το παρακολούθησαν πάνω από 1 εκατομμύρια 865 χιλιάδες κόσμος στο τοπικό κανάλι M4 Sport. Αξίζει να αναφέρουμε συγκριτικά ότι στην Ουγγαρία τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου πριν από δύο χρόνια στο Κατάρ παρακολούθησαν σχεδόν ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι, ενώ τον αγώνα Ουγγαρίας - Σκωτίας της Κυριακής παρακολούθησαν 1 εκατομμύριο 748 χιλιάδες. Πράγμα που δείχνει πόσο πολύ μεγάλη είναι η δίψα του κόσμου, για μία νέα πρόκριση της ομάδας τους στη νoκ αουτ φάση μετά από την τελευταία τους επιτυχία στο EURO 2016.

Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ο Βάργκα

Ο Μπαρνάμπας Βάργκα σόκαρε τον ποδοσφαιρικό κόσμο, μετά τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Σκωτία για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Euro 2024. Ο επιθετικός της Φερεντσβάρος όπως έγινε γνωστό υπέστη διάσειση, ενώ είχε και σπασμένα οστά στο πρόσωπο. Όμως, έχει ξεφύγει τον κίνδυνο.

Ο πατέρας του λοιπόν ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του, λέγοντας ότι υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, αλλά ακόμα παραμένει άγνωστο πότε θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Τόνισε δε ότι η οικογένειά του πέρασε δύσκολες στιγμές, την ώρα που έβλεπε τον διεθνή ποδοσφαιριστή να έχει τραυματιστεί.