Ούγκο Λορίς: «Ο Χάρι Κέιν είναι ένας πραγματικός ηγέτης, έχουμε εξαιρετική σχέση»
i

Λορίς/©Intime

Ούγκο Λορίς: «Ο Χάρι Κέιν είναι ένας πραγματικός ηγέτης, έχουμε εξαιρετική σχέση»

Ανδρέας Σερεβέτας • 13:07 - 09.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:15 - 20.08.2024

Ο Γάλλος τερματοφύλακας μίλησε για την αυριανή μάχη με τον συμπαίκτη του στην Τότεναμ.

Ο Ούγκο Λορίς θα αντιμετωπίσει τον Χάρι Κέιν στον αυριανό προημιτελικό της Γαλλίας με την Αγγλία. Τον συμπαίκτη του στην Τότεναμ, ο οποίος θα προσπαθήσει να τον νικήσει και να χαρίσει την πρόκριση στα «λιοντάρια». 

Ο τερματοφύλακας της εθνικής Γαλλίας έπλεξε το εγκώμιο του πιο επικίνδυνου επιθετικά Άγγλου ποδοσφαιριστή. Δέχθηκε ερώτηση για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να αποκρούσει πέναλτι του συμπαίκτη του στην Τότεναμ. Απάντησε ως εξής: «Ο Κέιν έχει την ικανότητα να σκοράρει ούτως ή άλλως. Φυσικά έχουμε τα στοιχεία για την ανάλυση του παιχνιδιού του. Μετά θα εξαρτηθεί και από το συναίσθημα εκείνη τη στιγμή. Είναι ένας από τους καλύτερους στα πέναλτι, αλλά πριν γίνει αυτό, θα προσπαθήσουμε και οι δύο να κάνουμε τη διαφορά. Ο καθένας από μόνος του. Έχουμε μια εξαιρετική σχέση. Γνωριζόμαστε εντός και εκτός γηπέδου. Παίζουμε μαζί σχεδόν 9 χρόνια. Μόνο καλά λόγια έχω να πω για τον Χάρι. Είναι είναι πραγματικός ηγέτης, παράδειγμα για τους συμπαίκτες του. Τώρα είμαστε αντίπαλοι». 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αντιπαλότητα μεταξύ Γαλλίας και Αγγλίας: «Ναι, μπορεί να υπάρξει, είναι δύο μεγάλα αθλητικά έθνη. Υπάρχει και στο ράγκμπι. Σε ένα τέτοιο τουρνουά, μια αναμέτρηση Γαλλίας-Αγγλίας προσφέρει μια ιδιαίτερη γεύση». 

Ο Λορίς απέφυγε να πάρει θέση για σχόλια που προέρχονται από την Αγγλία και τον χαρακτηρίζουν ως τον αδύναμο κρίκο της εθνικής Γαλλίας: «Δεν έχω τίποτα να πω στα αγγλικά ΜΜΕ. Είναι σημαντικό να μιλάς στον αγωνιστικό χώρο. Δεν ασχολούμαι με αυτά. Δεν χρειαζόμαστε «κίνητρο» που έρχεται από το εξωτερικό για έναν προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου».