Ούγκο Μάγιο: Αυτό είναι το βίντεο με την κίνηση που έφερε την ενοχή του Ισπανού - «Έβαλε το χέρι του κάτω από τη στολή της μασκότ»
i

© PrtScr

Ούγκο Μάγιο: Αυτό είναι το βίντεο με την κίνηση που έφερε την ενοχή του Ισπανού - «Έβαλε το χέρι του κάτω από τη στολή της μασκότ»

Sportal newsroom 18:39 - 12.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:44 - 12.09.2024

Ο Ούγκο Μάγιο κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση στην Ισπανία, με το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει να δείχνει την κίνηση για την οποία κατηγορείται ο παίκτης του Άρη.

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και μερικές ώρες, ο προϊστάμενος του Ποινικού Δικαστηρίου της Μπαρτσελόνα κήρυξε ένοχο τον πρώην παίκτη της Θέλτα και νυν παίκτη του Άρη, Ούγκο Μάγιο, για σεξουαλική κακοποίηση κατά της γυναίκας που εργαζόταν ως μασκότ της Εσπανιόλ. Ένα επεισόδιο που είχε προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στα Μέσα ενημέρωσης.

Η κακοποίηση σημειώθηκε στις 24 Απριλίου 2019 στο γήπεδο της Εσπανιόλ, όταν πριν από την έναρξη του αγώνα, ο Ούγκο Μάγιο, ο οποίος ήταν αρχηγός της Θέλτα τότε, έφτασε εκεί που ήταν η μασκότ και άγγιξε το στήθος της. Ο δικαστής αποφάσισε ότι η αποζημίωση για ηθική ζημιά θα είναι 1.000 ευρώ.

Δείτε το βίντεο για το οποίο κατηγορείται ο παίκτης του Άρη:

Η ισπανική εφημερίδα «As» δημοσίευσε την ετυμηγορία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αποδείχθηκε ότι ο κατηγορούμενος σήμερα κ. Ούγκο Μάγιο, γύρω στις 8:30 μ.μ. της 24ης Απριλίου 2019, είναι αυτός ο παίκτης και αρχηγός της Θέλτα (με αφορμή τον αγώνα μεταξύ Εσπανιόλ και Θέλτα), την ώρα που χαιρετούσε τόσο τα μέλη της αντίπαλης ομάδας όσο και τα δύο πρόσωπα που χαρακτηρίζουν τις μασκότ ο κατηγορούμενος, με σκοπό να ικανοποιήσει τη λιμπιντική του διάθεση και να υπονομεύσει τη σεξουαλικότητά του, έβαλε τα χέρια του κάτω το κοστούμι της και άγγιξε το στήθος της, και η 'Ana' αναγκάστηκε να κάνει πίσω και να απωθήσει τον κατηγορούμενο με το δεξί της χέρι».

Ο Μάγιο πήρε θέση για τη σεξουαλική παρενόχληση στην Ισπανία: «Αρνούμαι τα πάντα»

Για όλα αυτά πήρε θέση ο παίκτης του Άρη, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram, διαψεύδοντας τα όσα συνέβησαν.

«Αφού έλαβα την κοινοποίηση της ποινής του Κακουργιοδικείου Νο 19 της Βαρκελώνης, που με καταδικάζει, θα ήθελα να επικοινωνήσω:

1. Συνεχίζω να αρνούμαι κατάφωρα τα γεγονότα που μου αποδίδονται στην προαναφερθείσα πρόταση και να επικοινωνώ με την πλήρη διαφωνία μου με την επιχειρηματολογία της.

2. - Ως εκ τούτου, και μόλις ολοκληρωθεί η ανάλυση αυτού του ψηφίσματος, θα προχωρήσει η κατάλληλη έκκληση προς το επαρχιακό κοινό της Βαρκελώνης.

3. - Πριν εμφανιστούν οι πληροφορίες, θέλω να τονίσω ότι τέτοια φράση εισπράττει ότι ο τόνος μου στη διακήρυξη ήταν σταθερός και απουσιάζει από κάθε αντίφαση, στην οποία αναγνώρισα ότι, στο τέλος των χαιρετισμών και γυρνάω για να κατευθυνθώ προς το κέντρο του πεδίου, το χέρι μου θα μπορούσε να αγγίξει τη μέση του παπαγάλου, αρνούμενος απολύτως ότι έχει συμβεί ένα άγγιγμα στο στήθος του παπαγάλου.

4. - Για να επικοινωνήσω επιτέλους ότι θα εξαντλήσω όλες τις περιπτώσεις που είναι απαραίτητες για να υπερασπιστώ την αθωότητά μου σε σχέση με γεγονότα για τα οποία αρνούμαι απολύτως οποιαδήποτε άδεια».