Στους «16» με ζόρι το Βέλγιο, «Χ» αμένη η Ουκρανία

Στους «16» με ζόρι το Βέλγιο, «Χ» αμένη η Ουκρανία

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 20:55 - 26.06.2024 / Ανανεώθηκε: 22:14 - 26.06.2024

Το Βέλγιο δεν εντυπωσίασε για ακόμη μία φορά, αλλά κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους «16» του Euro 2024, μετά τη «λευκή» ισοπαλία με την Ουκρανία, η οποία έμεινε εκτός.

Μπορεί το Βέλγιο να μην έθελξε, αλλά πήρε αυτό που χρειαζόταν για να συνεχίσει στα νοκ-άουτ του Euro 2024. Δηλαδή τον βαθμό της ισοπαλίας, μετά το 0-0 με τη μαχητική Ουκρανία, η οποία τερμάτισε στην τελευταία θέση του πέμπτου ομίλου και έμεινε εκτός. Με τη Γαλλία θα αναμετρηθούν στους «16» οι Βέλγοι με φόντο τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι Βέλγοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 7ο λεπτό είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή. Ο Ντε Μπρόινε με μία υπέροχη κάθετη μπαλιά έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Λουκάκου, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Τρουμπίν και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο, αφού το ματς δεν είχε πολύ καλό ρυθμό και αμφότερες οι ομάδες ήταν αρκετά προσεκτικές και συντηρητικές.

Οι Ουκρανοί είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο περισσότερο, αλλά με το που τους δινόταν η ευκαιρία να βγουν μπροστά, το έκαναν. Το πρόβλημα που είχαν ήταν στην τελική πάσα η γενικότερα στην τελική προσπάθεια. Η πιο σημαντική ευκαιρία τους ήταν στο 41ο λεπτό, όταν ο Γιάρεμτσουκ από πολύ ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή επέλεξε να κάνει πάσα αντί για σουτ και δεν δικαιώθηκε από την επιλογή του.

Στην επανάληψη η εικόνα του παιχνιδιού ήταν πάνω-κάτω ίδια. Το μόνο που άλλαξε ήταν πως όσο κυλούσε ο χρόνος οι Ουκρανοί ανέβαζαν την πίεση τους, καθώς ήξεραν ότι η ισοπαλία θα τους άφηνε εκτός. Είχαν κάποιες καλές στιγμές με τον Ντόβμπικ (74', 79') και τον Μαλινόφσκι (83'), αλλά δεν τις αξιοποίησαν. Από την πλευρά του, το Βέλγιο είχε κι εκείνο μερικές ευκαιρίες με Καράσκο (73') και Μπακαγιόκο (87'), οι οποίες επίσης δεν αξιοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Τρούμπιν, Τίμτσουκ, Τζαμπάρνι, Σβάτοκ (81' Γιαρμολένκο), Ματβιγένκο, Μικολένκο (58' Ζιντσένκο), Σαπαρένκο (70' Βάνατ), Μπράζκο (70' Στεπανένκο), Σουντάκοφ, Γιάρεμτσουκ (70' Μαλινόφσκι), Ντόβμπικ.

ΒΕΛΓΙΟ: Καστέλς, Βερτόνχεν, Φαές, Τεάτε, Καστάνιε, Ντε Μπρόινε, Ονανά, Τίλεμανς (62' Μανγκαλά), Ντοκού (77' Μπακαγιόκο), Λουκάκου (90' Οπέντα), Τροσάρ (62' Καράσκο).