Τα λόγια και οι σημειώσεις του Έμερι στα αποδυτήρια πριν τον Ολυμπιακό: «Πριν από 42 χρόνια, εσείς, οι γονείς και οι παππούδες σας ονειρευτήκατε έναν ευρωπαϊκό τελικό»

Ουνάι Έμερι

i

©Intime

Τα λόγια και οι σημειώσεις του Έμερι στα αποδυτήρια πριν τον Ολυμπιακό: «Πριν από 42 χρόνια, εσείς, οι γονείς και οι παππούδες σας ονειρευτήκατε έναν ευρωπαϊκό τελικό»

Κώστας Τόπας 08:33 - 03.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:39 - 29.05.2024

Οι οδηγίες και τα λόγια του Ουνάι Έμερι πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Βίλα Παρκ», εκεί όπου οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν σπουδαία νίκη με 4-2 κι έβαλαν τις βάσεις για την πρόκριση στον τελικό του Conference League.

Ολυμπιακός κατάφερε να κατακτήσει ένα ασύλληπτο διπλό κόντρα στην Άστον Βίλα καθώς επικράτησε με 4-2 κι έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Conference League στις 29 του Μάη.

Από την άλλη, ο Ουνάι Έμερι είδε την ομάδα του να πετυχαίνει δύο τέρματα, να χάνει ένα πέναλτι και στο τέλος να γνωρίζει την ήττα, βλέποντας το έργο των «χωριατών» να δυσκολεύει ενόψει της ρεβάνς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Πριν το παιχνίδι στο «Βίλα Παρκ» με τον Ολυμπιακό, δημοσιεύτηκε στα social media φωτογραφία από τις σημειώσεις του Έμερι από τη νίκη της Άστον Βίλα επί της Μπόρνμουθ (3-1), πριν από μερικές εβδομάδες. Σημειώσεις που επανέλαβε και για το ματς απέναντι στους Πειραιώτες.

Όπως μπορείτε να δείτε από την παραπάνω εικόνα, ο Έμερι προσδιορίζει πώς η ομάδα μπορεί να πάει μπροστά και να κερδίσει. «Συνεχίστε να είστε συνεπείς, να επιβάλλετε το παιχνίδι μας, να παίξετε προσωπικότητα και να είστε συγκεντρωμένοι», γράφει. Ο Ισπανός χρησιμοποιεί επίσης λέξεις όπως «εξυπνάδα» και «ενέργεια» όταν συζητά για ομαδική δουλειά και αναφέρει το σχέδιο παιχνιδιού και τη νοοτροπία που χρειάζονται οι παίκτες για να πετύχουν

Οι οδηγίες του Ουνάι Έμερι στα αποδυτήρια

Κάτι για το οποίο έχει γίνει επίσης γνωστός ο πρώην προπονητής της Άρσεναλ είναι για τον σεβασμό στον αντίπαλό του. Και πάλι, ο Έμερι χρησιμοποιεί αυτή τη λέξη «σεβασμός» μαζί με τη λέξη αντίπαλος παραπάνω. Μάλιστα, στις σημειώσεις για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, ο Έμερι έδωσε μια εικόνα για τη νοοτροπία του.

«Το πρώτο βήμα, σύμφωνα με την εμπειρία μου για να είμαι νικητής, είναι να σεβόμαστε τον αντίπαλο. Πρέπει να είμαστε ένας ταπεινός γίγαντας», είπε. «Πέρυσι πανηγυρίσαμε με ένα υπέροχο πάρτι που τερματίσαμε έβδομοι. Και τώρα στοχεύουμε στην τέταρτη θέση, έχοντας ως κανονική υπόθεση ότι η πρόκρισή μας στο Europa League έχει τελειώσει».

Και πρόσθεσε: «Η γρήγορη αναβάθμιση ήρθε στη Βίλα χάρη στη σκληρή δουλειά των παικτών και του προσωπικού, με εσάς, τους οπαδούς, να παρέχετε την καλύτερη υποστήριξη. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο και όλοι εμείς - συμπεριλαμβανομένου εαυτού - θέλουμε τον γίγαντα ξύπνιο και κατακτώντας τίτλους».

«Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Αλλά υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι πρέπει να απολαμβάνουμε αυτές τις πολύτιμες στιγμές, αλλά ποτέ να μην είμαστε απογοητευμένοι ή αρνητικοί. Το έργο μόλις ξεκίνησε. Απολαύστε το. Πριν από σαράντα δύο χρόνια, εσείς και οι γονείς και οι παππούδες σας ονειρευτήκατε μαζί με έναν ευρωπαϊκό τελικό. Πολλοί νεαροί οπαδοί της Βίλα δεν είδαν ποτέ τέτοιες βραδιές. Αλλά πάντα κράτησαν την πίστη τους. Ας το κάνουμε ξανά για εμάς και για αυτούς».