Ο Ουνάι Σιμόν θυσιάστηκε στο Euro για την Ισπανία και τώρα θα μείνει εκτός μέχρι το τέλος της χρονιάς

Ουνάι Σιμόν

i

©EspanaFC

Ο Ουνάι Σιμόν θυσιάστηκε στο Euro για την Ισπανία και τώρα θα μείνει εκτός μέχρι το τέλος της χρονιάς

Κώστας Τόπας 15:00 - 19.07.2024 / Ανανεώθηκε: 15:00 - 19.07.2024

Ο Ουνάι Σιμόν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση λόγω τραυματισμού στον καρπό κι έτσι θα μείνει εκτός δράσης για τέσσερις με πέντε μήνες.

Ο Ουνάι Σιμόν πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο το πρωί της Παρασκευής (19/07), όπου χειρουργήθηκε για τραυματισμό στον καρπό. Ο τερματοφύλακας θα έχει μια περίοδο ξεκούρασης πριν ξεκινήσει μια μακρά αποθεραπεία, καθώς το διάστημα απουσίας του θα είναι μεγάλο, μιας και θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης μεταξύ τεσσάρων και πέντε μηνών .

Παρ' όλα αυτά ο 27χρονος τερματοφύλακας της Μπιλμπάο έπαιξε κανονικά στο Euro 2024, βοηθώντας την ομάδα να κατακτήσει το τρόπαιο και χειρουργήθηκε αργότερα, μιας κι επιθυμία του ήταν να βρίσκεται κανονικά στη διάθεση του Ντε Λα Φουέντε.

«Θα είναι χωρίς δουλειά για τέσσερις έως πέντε μήνες γιατί πρέπει να μείνει ακινητοποιημένος για δύο μήνες, τόσος χρόνος χρειάζεται για να αναρρώσει ο σύνδεσμος. Ακόμα κι αν είναι ο Ουνάι Σιμόν μέσα μας όλοι μοιάζουμε πολύ, η ανάκαμψη απαιτεί χρόνο. Μετά, θα κάνει θεαματική ανάκαμψη σε σχέση με τους κοινούς θνητούς, αλλά ακόμα κι έτσι, στους επόμενους τέσσερις ή πέντε μήνες δεν θα μπορεί να φτάσει στο επίπεδό του», είπε ο Φραντσίσκο Πινάλ στον El Larguero.

«Είχα τον τραυματισμό για αρκετό καιρό. Όταν το είδα για πρώτη φορά ένιωσα ενόχληση στον καρπό μου. Κάπως λειτουργούσε με διηθήσεις, υπήρχε πόνος και λειτουργικοί περιορισμοί. Αρχικά μιλήσαμε για χειρουργική επέμβαση στο τέλος της σεζόν, αλλά αμέσως μετά ήρθε το Euro και πόσο καλά τα πήγαν...

Δεν σταμάτησαν μέχρι να κερδίσουν», είπε και πρόσθεσε: «Ήδη είχε προειδοποιηθεί ότι θα πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση μόλις τελείωσε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ευτυχώς ήρθε με την κατάκτηση», τόνισε από την πλευρά του ο Ουνάι Σιμόν.