Ουναΐ: Στόχος να ενταχθεί γρήγορα στην πρώτη γραμμή rotation

Ουναΐ: Στόχος να ενταχθεί γρήγορα στην πρώτη γραμμή rotation

Λάμπρος Γκαραγκάνης 14:16 - 17.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:42 - 17.09.2024

Η ποιότητα του Αζεντίν Ουναΐ δεν αμφισβητείται. Ο Μαροκινός μπήκε αλλαγή στην Τούμπα, αποδεικνύοντας πτυχές της αξίας του. Ο στόχος του Ντιέγκο Αλόνσο για τα επόμενα παιχνίδια.

Με τρεις προπονήσεις, ο διεθνής Μαροκινός, πολυποίκιλος, χαφ μπήκε στο rotation του Παναθηναϊκού ως αλλαγή στην Τούμπα. Σε ένα απαιτητικό ματς με τον ΠΑΟΚ, με το Τριφύλλι να κυνηγάει στη βαθμολογία τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου. Αντικαθιστώντας τον Τετέ στο 79', έκανε ντεμπούτο με τους Κυπελλούχους Ελλάδας.

Σε 11 αγωνιστικά λεπτά και τις καθυστερήσεις που παίχτηκαν είχε 11 επαφές με την μπάλα, 8/8 εύστοχες πάσες (100%), 1/3 κερδισμένες μονομαχίες, 1 λάθος, 1 φάουλ και 1 κερδισμένο φάουλ. Μικρό το δείγμα, αλλά στο passing game, στο επιθετικό μισό του Παναθηναϊκού, δεδομένα μπορεί να βοηθήσει πολύ. Με τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες του, είτε στον άξονα (στο "8" και στο "10"), είτε σε ρόλο πλάγια αριστερά.

Ο Αζεντίν Ουναΐ θα έχει την ευκαιρία, πριν τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ (Κυριακή 22/9, 18:00, κεκλεισμένων των θυρών) για τη Stoiximan Super League, να προπονηθεί μία εβδομάδα ολόκληρη με τους νέους του συμπαίκτες. Η ενσωμάτωσή του στην πρώτη γραμμή rotation αποτελεί ένα από τα στοιχήματα του Ντιέγκο Αλόνσο και του επιτελείου του. Έρχεται δύσκολο πρόγραμμα, μέχρι την επόμενη διακοπή, σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τον 24χρονο να διαθέτει όλο το αγωνιστικό πακέτο για να δώσει πολύτιμες λύσεις.

Ο καλός Ουναΐ, που θα προσαρμοστεί γρήγορα, μπορεί να λύσει, σε σημαντικό βαθμό, το πρόβλημα ανάπτυξης που φαίνεται να παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός. Είτε αγωνιζόμενος δίπλα στον Αράο, είτε ως "δεκάρι". Θέση που κατέχει και στην εθνική ομάδα του Μαρόκου. Το εντός έδρας παιχνίδι Πρωταθλήματος με τον Πανσερραϊκό, εφόσον όλα είναι καλά και ο παίκτης βγάλει όλες τις προπονήσεις χωρίς απρόοπτα, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αγωνιστεί βασικός.

Άλλωστε ο Αλόνσο δείχνει πως τέτοια ιδεοληπτικά ζητήματα δεν αντιμετωπίζει. Ο Φακούντο Πελίστρι αγωνίστηκε, με τη Λανς, στη Γαλλία με μία προπόνηση. Δίχως καν να έχει πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα, αφού μετέβη στη Γαλλία από το Μάντσεστερ. Και πρόσφερε, ως αλλαγή. Ομοίως και ο Ουναΐ στην Τούμπα, κόντρα στον ΠΑΟΚ. Είναι πολύ σημαντική η γρήγορη ένταξη του νεοφερμένου χαφ του Τριφυλλιού στο γκρουπ των βασικών παικτών και μόνο οφέλη θα φέρει στο Τριφύλλι.