Στον τελικό του Copa America προκρίθηκε η Κολομβία που πέταξε εκτός την Ουρουγουάη (vids)

Οι πανηγυρισμοί των ποδοσφαιριστών της Κολομβίας

i

©Imago

Στον τελικό του Copa America προκρίθηκε η Κολομβία που πέταξε εκτός την Ουρουγουάη (vids)

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:07 - 11.07.2024 / Ανανεώθηκε: 09:11 - 11.07.2024

Η Κολομβία επικράτησε με 1-0 της Ουρουγουάης χάρη στο γκολ του Τζέφερσον Λέρμα μετά από ασίστ του Χάμες Ροντρίγκες και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Copa America, όπου θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή. Με 10 ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν οι «καφετέρος» από το πρώτο ημίχρονο μετά την αποβολή του Μουνιός (45').

Η Κολομβία βρίσκεται στον τελικό του Copa America για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια. Οι «καφετέρος» νίκησαν με 1-0 την Ουρουγουάη στο «Bank of America Stadium» και θα διεκδικήσουν κόντρα στην Αργεντινή το τρόπαιο τα ξημερώματα της Δευτέρας (15/07, 03:00).

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Τζέφερσον Λέρμα στο 39ο λεπτό, ο οποίος ύστερα από την εκτέλεση κόρνερ από τον Χάμες Ροντρίγκες, πήδηξε πιο ψηλά από όλους, έπιασε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα της Ουρουγουάης.

Με αυτή την ασίστ, ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έγινε ο πρώτος σε ασίστ στο τουρνουά με πέντε, ενώ έχει και ένα γκολ.

Να σημειώσουμε ότι η Κολομβία αγωνίστηκε από το πρώτο ημίχρονο με 10 ποδοσφαιριστές, καθώς ο ο Μουνιός αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για αγκωνιά στον Ουγκάρτε λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους.

Η Ουρουγουάη δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα, πίεσε για την ισοφάριση αλλά το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα κι η Κολομβία προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Ροτσέτ, Κάσερες, Χιμένες, Ματίας Ολιβέρα (46′ Ντε Αρασκαέτα), Βαλβέρδε, Ουγκάρτε, Μπεντανκούρ (34′ Βαρέλα), Ντε Λα Κρούζ (90′ Κανόμπιο), Αραούχο, Νούνιες, Πελίστρι (46′ Κριστιάν Ολιβέρα)

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Βάργκας, Μουνιός, Κουέστα, Σάντσες, Μοχίκα, Ρίος (62′ Ουρίμπε), Λέρμα, Τζέιχον Αρίας (46′ Σαντιάγκο Αρίας), Ντίας (86′ Σινιστέρα), Ροντρίγκες (62′ Καστάνιο), Κόρντομπα (75′ Μίνα)