Ο κακός χαμός στο φινάλε του Ουρουγουάη - Κολομβία: Ο Νούνιες και οι συμπαίκτες του έπαιξαν ξύλο με οπαδούς (vid)

Ο Νούνιες παίζει ξύλο στο Ουρουγουάη - Κολομβία

i

© Imago

Ο κακός χαμός στο φινάλε του Ουρουγουάη - Κολομβία: Ο Νούνιες και οι συμπαίκτες του έπαιξαν ξύλο με οπαδούς (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 09:29 - 11.07.2024 / Ανανεώθηκε: 09:29 - 11.07.2024

Μετά τον αποκλεισμό τους από την Κολομβία, οι παίκτες της Ουρουγουάης έχασαν την ψυχραιμία τους και ενεπλάκησαν σε μεγάλης έκτασης επεισόδια. Ο φακός αποτύπωσε τον Ντάργουιν Νούνιες και τους συμπαίκτες του να παίζουν μπουνιές με κόσμο από την κερκίδα.

H Κολομβία πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Copa America (εκεί όπου την περιμένει η Εθνική Αργεντινής), αφού ένα γκολ του Λέρμα στο 39ο λεπτό της χάρισε τη νίκη στο ματς με την Ουρουγουάη (0-1) και κατ' επέκταση το πολυπόθητο εισιτήριο. Από την άλλη, οι παίκτες της δεύτερης είδαν το όνειρό τους να σταματά στα ημιτελικά, παρά το γεγονός πως για ένα ημίχρονο έπαιζαν με παίκτη περισσότερο.

Λίγο ο αποκλεισμός, λίγο η ένταση του αγώνα και τα πράγματα στο φινάλε της αναμέτρησης πήραν άσχημη τροπή. Ειδικότερα, έπειτα από το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, στο «Bank America Stadium» έλαβαν χώρα μεγάλης έκτασης επεισόδια, με πρωταγωνιστές τους παίκτες της Ουρουγουάης και τους οπαδούς της Κολομβίας στις κερκίδες.

Τα ακριβή αίτια πίσω από τον κακό χαμό δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ωστόσο τα ΜΜΕ στη Λατινική Αμερική τονίζουν πως όλα ξεκίνησαν όταν μεθυσμένοι φίλοι της τυπικά φιλοξενούμενης ξέφυγαν αρκετά. Αυτό οδήγησε τον Ντάργουιν Νούνιες - που πήρε τον ρόλο μπροστάρη για την ομάδα του - και τους συμπαίκτες του να κάνουν «ντου» στην κερκίδα και να παίξουν μπουνιές με τους υποστηρικτές της Κολομβίας.

Ανακοίνωση για το περιστατικό, όπως ήταν αναμενόμενο, εξέδωσε και η CONMEBOL, διοργανώτρια αρχή του Copa America. «Η CONMEBOL καταδικάζει κάθε μορφή βίας η οποία επηρεάζει τον χώρο του ποδοσφαίρου. Η πεποίθηση μας βασίζεται στο ότι το ποδόσφαιρο μας συνδέει και μας ενώνει μέσα από τις θετικές του αξίες. Δεν υπάρχει χώρος για μισαλλοδοξία και βία τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Καλούμε τους οπαδούς όλες τις υπόλοιπες μέρες να ρίξουν όλο τους το πάθος για να επευφημήσουν τις εθνικές τους ομάδες και να δημιουργήσουν ένα αξέχαστο πάρτι», ανέφερε η συνομοσπονδία στην ανακοίνωσή της. Μάλιστα, η ίδια - όπως έκανε γνωστό μέσω διαρροής - υποστήριξε πως θα πραγματοποιήσει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία πίσω από αυτές τις ένοχες πράξεις βίας.