Ούτε Εμπαπέ, ούτε Βινίσιους: Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στη La Liga είχες ξεχάσει ότι... υπάρχει και παίρνει πακτωλό χρημάτων!

Ούτε Εμπαπέ, ούτε Βινίσιους: Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στη La Liga είχες ξεχάσει ότι... υπάρχει και παίρνει πακτωλό χρημάτων!

Sportal newsroom 19:32 - 20.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:37 - 20.07.2024

Κι όμως, ο παίκτης που αμείβεται με τα περισσότερα χρήματα στη La Liga δεν είναι ο Κιλιάν Εμπαπέ. Δεν είναι καν παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης...

Η μεγαλύτερη σαπουνόπερα στον χώρο του ποδοσφαίρου έφτασε στο τέλος της αυτό το καλοκαίρι, αφού ο Κιλιάν Εμπαπέ έγινε παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα, η «Βασίλισσα» την Τρίτη (16/07) παρουσίασε στον κόσμο της στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» τον Γάλλο σούπερ σταρ, που παραχώρησε και τις πρώτες του δηλώσεις ως Μαδριλένος, ενώ έστειλε και το μήνυμα... «Hala Madrid».

Η μεταγραφή του Εμπαπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένα από τα θέματα που «έπαιξε» πάρα πολύ στα ΜΜΕ παγκοσμίως για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς ήταν και το οικονομικό κομμάτι. Και αυτό γιατί η «Βασίλισσα» μπορεί να έκανε το... colpo grosso και να πήρε τον 26χρονο επιθετικό ως ελεύθερο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έβγαλε -και δεν θα βγάλει σε βάθος χρόνου- χρυσάφι από τα ταμεία της για αυτή τη μεταγραφή.

Ωστόσο, παρόλο που ο Γάλλος σούπερ σταρ θα βλέπει ένα ποσό μαμούθ να μπαίνει ετησίως στον τραπεζικό του λογαριασμό από την ισπανική ομάδα, δεν είναι αυτός ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στη La Liga. Μπορεί να ακούγεται τρελό ή ακόμα και... fake news, αλλά είναι αλήθεια. Τεράστιος ο μισθός του Εμπαπέ, αλλά όχι αρκετός ώστε να τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ποιος είναι αυτός που έχει την πρωτιά στη σχετική λίστα; Ο Φρένκι Ντε Γιονγκ! Ο Ολλανδός μέσος της Μπαρτσελόνα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της La Liga, με τις ετήσιες αποδοχές του να φτάνουν τα 37,5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα και στη δεύτερη θέση είναι ένας Καταλανός, ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, με ετήσιο μισθό στα 33,5 εκατ. ευρώ. Ο Κιλιάν Εμπαπέ απλά συμπληρώνει το βάθρο με 31,2 εκατ. ευρώ.

Από 'κει και πέρα, στην κορυφαία δεκάδα βρίσκονται επίσης οι Αλάμπα (22,5 εκατ. ευρώ), Όμπλακ (20,8 εκατ. ευρώ), Βινίσιους (20,8 εκατ. ευρώ), Μπέλιγχαμ (18,7 εκατ. ευρώ), Γκιντογκάν (16,6 εκατ. ευρώ), Βαλβέρδε (15 εκατ. ευρώ) και Κουρτουά (14,5 εκατ. ευρώ).