Ούτε Μέσι, ούτε Κριστιάνο αλλά ένας... άγνωστος 25χρονος είναι ο πιο πλούσιος ποδοσφαιριστής στον κόσμο (vids)

Ούτε Μέσι, ούτε Κριστιάνο αλλά ένας... άγνωστος 25χρονος είναι ο πιο πλούσιος ποδοσφαιριστής στον κόσμο (vids)

Κώστας Τόπας 10:49 - 11.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:59 - 14.08.2024

Ο Φαΐκ Μπολκιάχ, ο οποίος είναι ανιψιός του σουλτάνου του Μπρουνέι, είναι ο πλουσιότερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, ακολουθεί έναν επιδεικτικό τρόπο ζωής από τον οποίο δεν κρύβεται και έχει επιδιώκει να πετύχει στο ποδόσφαιρο.

Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι ίσως θεωρούν ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο ή ο Λιονέλ Μέσι, είναι οι πλουσιότεροι ποδοσφαιριστές του πλανήτη. Κι όμως οι δύο μεγάλοι σταρ του ποδοσφαίρου δεν βρίσκονται στην κορυφή των πιο πλούσιων παικτών, καθώς ένας 25χρονος, ονόματι, Φαΐκ Μπολκιάχ, είναι ο νούμερο ένας της σχετικής λίστας.

Έχει ένα όνειρο και σχεδόν όλα τα λεφτά του κόσμου για να εκπληρώσει τις επιθυμίες του. Ο Φαΐκ Μπολκιάχ μόλις υπέγραψε για την Ρατσαμπούρι στη Ταϊλάνδη, έχοντας στην πλάτη του 38 αγώνες δύο γκολ και πέντε ασίστ.

Ο πλουσιότερος ποδοσφαιριστής

Μετά από έρευνα του, BlogFinance (μέσω της Marca), διαπιστώθηκε πως ο νεαρός, Φαΐκ Μπολκιάχ, ο οποίος έχει περάσει κι από την U-23 της Λέστερ, είναι ο πλουσιότερος ποδοσφαιριστής του κόσμου. Γεννήθηκε το 1998 στο Λος Άντζελες των H.Π.Α και σε μικρή ηλικία μετακόμισε στο Νησί. Βέβαια, το ερώτημα όλων είναι πως ένας 25χρονος ποδοσφαιριστής θεωρείται ο πιο πλούσιος του πλανήτη από τη στιγμή. 

Η απάντηση είναι απλή. Ο Φαΐκ Μπολκιάχ, είναι ανιψιός του Σουλτάνου του Μπρουνέι, Χασανάλ Μπολκιάχι. Η περιουσία του 25χρονου μεσοεπιθετικού εκτιμάται στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Κριστιάνο Ρονάλντο με 450 εκατομμύρια δολάρια και τον Λιονέλ Μέσι στην τρίτη, με 400 εκατομμύρια.

Τα 17 εκατομμύρια δολάρια στα γενέθλιά του και ο Μάικλ Τζάκσον

Μάλιστα, ο Φαΐκ Μπολκιάχ, είχε... καλομάθει από μικρός τις απολαύσεις της ζωής. Στα έβδομα γενέθλια, ο θείος του και Πρίγκηπας Τζέφρι, που είναι γνωστός ως ο μεγαλύτερος «σπάταλος» στον κόσμο, κάλεσε τον Μάικλ Τζάκσον σε μία ιδιωτική συναυλία για τον γιο του, με αντίτιμο 17 εκατομμύρια δολάρια!

Μια τεράστια περιουσία

Για Μπολκιάχ που εκτιμάται στα 200.000 ευρώ στο Transfermarkt , το τελευταίο πράγμα που έχει σημασία είναι η χρηματιστηριακή του αξία, ο φάκελος ή η μεταγραφή του. Ο ανιψιός του σουλτάνου Χασανάλ Μπολκιάχι, από το Μπρουνέι, μια μικρή χώρα φωλιασμένη στα βόρεια του νησιού Βόρνεο (εν μέρει χωρισμένη μεταξύ της Ανατολικής Μαλαισίας και ενός άλλου τμήματος της Ινδονησίας), εκτιμά τα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου που έχουν «λούσει» την παραγωγική οικογένεια σε δολάρια.

Ο σουλτάνος ​​έχει καθαρή περιουσία 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι ο μακροβιότερος σημερινός μονάρχης στον κόσμο και ο μακροβιότερος αρχηγός κράτους. Έχει πέντε γιους και επτά κόρες, από τρεις συζύγους, που του χάρισαν 18 εγγόνια, και η καθεμία λαμβάνει ένα μηνιαίο επίδομα που είναι άγνωστο αλλά που τους κάνει εύκολα να εμφανίζονται στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους στον πλανήτη χωρίς να πλήξουν. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι στο γκαράζ του έχει παρκαρισμένα περίπου 5.000 αυτοκίνητα και έχει το μεγαλύτερο παλάτι στον κόσμο, αξίας 350 εκατομμυρίων δολαρίων με 1.888 δωμάτια και 257 μπάνια. Η συνολική έκταση του αρχοντικού ξεπερνά το Βατικανό.

Άρσεναλ, Τσέλσι και Λέστερ

Ο Φαΐκ Μπολκιάχ είναι 12ος στη σειρά διάδοχος από τον θείο του και του ήταν ξεκάθαρο από μικρός ότι ήθελε να πετύχει στο ποδόσφαιρο. Γεννημένος στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο 25χρονος αριστερός εξτρέμ μεγάλωσε στην Αγγλία και σπούδασε σε ένα οικοτροφείο που χρεώνει περισσότερα από 45.000 ευρώ το χρόνο. Ξεκίνησε τη νεανική του καριέρα στο AFC Newbury. Το 2009, συνέχισε τις προπονήσεις του στη Σαουθάμπτον, μένοντας εκεί για τέσσερα χρόνια πριν μετακομίσει στην Άρσεναλ. Με τους «κανονιέρηδες», ο Μπολκιάχ αγωνίστηκε στο Lion City Cup του 2013, σκοράροντας μία φορά.

Ήταν στις Ακαδημίες της Άρσεναλ όταν τράβηξε το ενδιαφέρον της Τσέλσι, η οποία πρόσφερε στον επιθετικό διετές συμβόλαιο. Μετά από μόλις ένα χρόνο με τις ρεζέρβες των «μπλε», όπου πιθανότατα απογοητεύτηκε από την έλλειψη ευκαιριών, μετακόμισε στη Λέστερ με τριετές συμβόλαιο μέχρι το 2020. Τελειώνοντας την αγγλική του περιπέτεια, υπέγραψε στην Μαρίτιμο της Πορτογαλίας. Τον Δεκέμβριο του 2021 έπαιξε στο πρωτάθλημα της Ταϊλάνδης, υπογράφοντας στην Τσονμπούρι.

Πάθος για τα αιλουροειδή

Ο Φαΐκ Μπολκιάχ δεν προσποιείται ότι έχει μια υπερβολική περιουσία. Μάλιστα στα κοινωνικά δίκτυα, έχει περισσότερους από 243.000 followers, δείχνοντας τον γρήγορο τρόπο ζωής του. Αυτοκίνητα, ακριβά ρολόγια, αξεσουάρ από λευκό χρυσό, πολυτελή διαμερίσματα και αιλουροειδή. Καυχιέται ότι έχει για κατοικίδια τίγρεις και λεοπαρδάλεις, τις οποίες βγάζει βόλτες ή παίζει μαζί τους με μια μπάλα, ενώ του αρέσει επίσης η ιππασία. Όπως πολλοί νέοι έλκονται από τον λαμπερό κόσμο του ποδοσφαίρου, ο 25χρονος μεσοεπιθετικός δεν το χρειάζεται...