Οζντόεφ: «Να δώσει ο Θεός να φτάσουμε τελικό Conference - Εδώ μισούν το κόκκινο χρώμα»

Ο πανηγυρισμός του Οζντόεφ

i

© Intime

Οζντόεφ: «Να δώσει ο Θεός να φτάσουμε τελικό Conference - Εδώ μισούν το κόκκινο χρώμα»

Μάνος Τσαλγατίδης 12:19 - 03.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:16 - 14.08.2024

Ο Μαγκομέντ Οζντόεφ μίλησε στη Ρωσία αναφορικά με τον τρόπο που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης σε ρωσικό μέσο έδωσε ο Μαγκομέντ Οζντόεφ, μιλώντας για τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την πορεία του Δικεφάλου στο UEFA Conference League.

Φυσικά, ρωτήθηκε και για τον Ιβάν Σαββίδη και την παρουσία του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά και τους συμπαίκτες του.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:

«Για μένα αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ελπίζω να γίνει ένα σπουδαίο ματς. Έχουν καλή ομάδα, το ίδιο και εμείς. Για να δούμε, ο πιο δυνατός θα κερδίσει. Δεν έχω εμβαθύνει ακόμα στην ιστορία της κόντρας του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, αλλά όταν ήρθα στην ομάδα, αμέσως μου είπαν ότι δεν τους αρέσει το κόκκινο χρώμα εδώ. Ρώτησα, «Γιατί;» Απάντησαν: «Ολυμπιακός». Για τον ΠΑΟΚ αυτός είναι ο πιο σημαντικός αντίπαλος. Αν και γνώμη μου: το χρώμα δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Το κύριο πράγμα είναι να τους νικήσουμε».

Για την πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και το αν είναι έκπληξη αυτή:

«Καθόλου! Έχουμε καλή ομάδα, ποιοτικούς παίκτες και ικανό προπονητικό επιτελείο. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ αν έπαιζε στην Ρωσία θα πάλευε για την πρώτη θέση. Η πρώτη τετράδα στην Ελλάδα είναι πολύ δυνατές ομάδες. Επομένως, δεν με εκπλήσσει η επιτυχία μας στην Ευρώπη. Να δώσει ο Θεός να φτάσουμε στον τελικό! Το θέλω πολύ».

Για τα δυο ματς με Άιντραχτ και Αμπερντίν που κρίθηκαν στο φινάλε:

«Ήταν ένα θρίλερ είναι η αλήθεια. Όπως λένε, όλα επιστρέφουν. Χάσαμε τον ΟΦΗ στο 95ο λεπτό και χάσαμε άδικα το ματς που έπρεπε να είχαμε κερδίσει. Ως αποτέλεσμα, το πήραμε πίσω τώρα. Επίσης, δεν αξίζαμε να χάσουμε ή ακόμα και να ισοφαριστούμε από την Άιντραχτ. Είχαμε πολλές ευκαιρίες. Βάλαμε ένα γρήγορο γκολ ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ εκατοστού ή και χιλιοστού. Πλέον το πιο σημαντικό είναι να τερματίσουμε τη φάση των ομίλων στην πρώτη θέση για να φτάσουμε άμεσα στα προημιτελικά».

Για την συμμετοχή του στην ανατροπή με την Αμπερντίν:

«Ναι, κέρδισα πέναλτι. Η Αμπερντίν είναι μια καλή αλλά καθαρά σκωτσέζικη ομάδα. Αν παίξεις το ποδόσφαιρό τους, θα σε τρέξουν. Ελέγχουν καλά την μπάλα από την πίσω, αλλά πρακτικά δεν χρησιμοποιούν κάθετες πάσες. Το ένα τρίτο του γηπέδου περνά πολύ γρήγορα, λόγω των προσπαθειών με μεγάλες ή διαγώνιες πάσες από την άμυνα».

Για το πως κατάφερε ο ΠΑΟΚ και γύρισε το ματς:

«Αφήσαμε την μπάλα κάτω και αρχίσαμε να πιέζουμε περισσότερο στο μισό γήπεδο. Λόγω της ποιότητας μας, καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς».

Για το ματς με τον Ατρόμητο και τα δυο γκολ του:

«Aυτή είναι η πρώτη φορά που έβαλα δυο γκολ στην καριέρα μου. Ήταν ωραία. Πάντα σε καλή διάθεση, ειδικά όταν ο καιρός δεν είναι ζεστός! Έτυχε να βρίσκομαι στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή. Σκόραρα και το τρίτο. Αλλά αυτό το γκολ ακυρώθηκε μετά την αξιολόγηση του VAR – ήταν οφσάιντ λίγο νωρίτερα πριν πάρω την μπάλα».

Για το πώς ολοκληρώθηκε η μετακίνησή του από την Καραγκιουμρούκ στον ΠΑΟΚ:

«Είχαν αντιρρήσεις (σ.σ. οι άνθρωποι της Καραγκιουμρούκ). Δεν ήθελαν να με αφήσουν να πάω στον ΠΑΟΚ. Αλλά έτσι είναι η ζωή. Υπάρχουν ορισμένες συμφωνίες. Ο ίδιος συμμετείχα στις διαπραγματεύσεις. Ήταν πολύ δύσκολο, αλλά συμφωνήσαμε. Για πρώτη φορά στη ζωή μου, διαπραγματεύτηκα απευθείας με τη διοίκηση του συλλόγου. Συναντήθηκα με τον πρόεδρο, συζήτησα τους όρους λύσης του συμβολαίου – ποιες παραχωρήσεις ήταν έτοιμοι να κάνουν και ποιες παραχωρήσεις ήμουν διατεθειμένος να κάνω. Ένας φίλος και συνεργάτης μου βοήθησε μόνο. Ως αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ πλήρωσε κάποια αποζημίωση και η Φατίχ με άφησε ελεύθερο».

Για το αν υπήρχαν και άλλες προτάσεις εκτός από αυτή του ΠΑΟΚ:

«Οι προσφορές ήρθαν στο τέλος της σεζόν, τον Μάιο. Τον Ιούνιο άρχισαν οι επαφές, ο πιο δραστήριος ήταν ο ΠΑΟΚ. Είδα σοβαρό ενδιαφέρον από την πλευρά του συλλόγου, από τον προπονητή μέχρι τη διοίκηση. Κάλεσαν όχι γενικά, αλλά με κάλεσαν προσωπικά. Και ήξερα ήδη ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος υψηλού επιπέδου που παλεύει συνεχώς για το πρωτάθλημα και παίζει σε ευρωπαϊκά κύπελλα».

Για το αν έχει γνωρίσει τον Ιβάν Σαββίδη:

«Προσωπικά όχι. Συναντηθήκαμε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Τηλεφώνησε ο Ιβάν Σαββίδης και μιλήσαμε. Μετά την κουβέντα μας, αποφάσισα ότι θα πάρω μεταγραφή στον ΠΑΟΚ. Δεν έρχεται στα αποδυτήρια, αλλά είναι όλη την ώρα κοντά στην ομάδα. Κάνει βιντεοκλήσεις, επικοινωνεί με την ομάδα, ανησυχεί για εμάς και ειναι δίπλα μας».

Για την συνεργασία του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και για τι έχει ακούσει από πρώην συμπαίκτες του για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου:

«Δεν ξέρω για τον Μιρτσέα, αλλά όλα τα παιδιά που δούλεψαν μαζί του στη Ζενίτ μιλούν θερμά για αυτόν και κάνουν λόγο για έναν εξαιρετικό προπονητή. Και ο Ραζβάν είναι πολύ σχολαστικός άνθρωπος, αναλύει τα πάντα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Λένε ότι μοιάζει στον πατέρα του. Είναι ένας άνθρωπος με ταπεραμέντο, είναι συναισθηματικό και χαρισματικός».

Για το πως γίνεται η επικοινωνία στον ΠΑΟΚ:

«Κυρίως στα αγγλικά, γιατί υπάρχουν πολλοί ξένοι. Πρέπει να το πω ότι πολλοί ποδοσφαιριστές που παίζουν εδώ και καιρό γνωρίζουν ήδη ελληνικά. Τα αγγλικά μου είναι αρκετά για να επικοινωνήσω, αλλά θα συνεχίσω να σπουδάζω και να ολοκληρώσω τις σπουδές μου στα αγγλικά».

Για το αν υπάρχει κάποιος παίκτης στην ομάδα που μπορεί να μιλήσει ρωσικά μαζί του:

«Μπορώ να συνομιλώ με τον Τάισον, ο οποίος έπαιζε για τη Σαχτάρ. Ο Τόμας Κεντζιόρα ξέρει αρκετά καλά Ρωσικά και με βοηθά στην επικοινωνία. Μερικές φορές προτείνει κάποιες λέξεις αν δεν καταλαβαίνω πλήρως το τι λέει ο προπονητής ή δεν καταλαβαίνω κάποια πράγματα γενικότερα».

Για την διαδικασία προσαρμογής του στην ομάδα:

«Στην ομάδα μας, για παράδειγμα, έχουμε αυτή την προσέγγιση. Ένας νεοφερμένος πρέπει πρώτα να μπει και να μπει στην ομάδα. Όλα γίνονται αργά, σε δόσεις. Επομένως, υπάρχει συνεχές ροτέισον στον ΠΑΟΚ. Παίζουμε σε δύο μέτωπα και σύντομα θα προστεθεί και ένα τρίτο – το Κύπελλο Ελλάδας. Εάν μια ομάδα θέλει να παλέψει για τις υψηλότερες θέσεις, δεν μπορείς να το κάνεις χωρίς rotation. Από κάπου μπαίνεις ως αναπληρωματικός, από κάπου ξεκινάς».