Η Σουηδία επικράτησε της Ιαπωνίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών (vid)
i

©glomex

Η Σουηδία επικράτησε της Ιαπωνίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών (vid)

Κώστας Τσιακλής • 13:52 - 11.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:19 - 14.08.2024

Η Σουηδία πέρασε το εμπόδιο της Ιαπωνίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.

Η Σουηδία επικράτησε με 2-1 της Ιαπωνίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Εκεί οι Σουηδές θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία που νωρίτερα είχε νικήσει με το ίδιο σκορ την Ολλανδία

Η προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών συνεχίστηκε με τον αγώνα της Ιαπωνίας με τη Σουηδία. Η αναμέτρηση διεξήχθη στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, εκεί όπου η Σουηδία επικράτησε με 2-1 της Ιαπωνίας και «κλείδωσε» τη θέση της στα ημιτελικά της διοργάνωσης. 

Η πρώτη καλή φάση στο ματς ήταν για τη Σουηδία στο 25' όταν η Στίνα Μπλακστένιους βγήκε σε θέση τετ-α-τετ όμως το πλασέ της έφυγε δίπλα από την εστία της Αγιάκα Γιαμασίτα. Ότι δεν κατάφερε να κάνει η Μπλακστένιους, το έκανε η Αμάντα Ίλεστεντ επτά λεπτά αργότερα. Η κεντρική αμυντικός των Σκανδιναβών εκμεταλλεύτηκε το χάος που επικράτησε στην περιοχή των Γιαπωνέζων και έκανε το 0-1.

Η Ισπανία λύγισε την Ολλανδία στην παράταση και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μουντιάλ Γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία της
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

08:45 - 11.08.2023

Η Ισπανία λύγισε την Ολλανδία στην παράταση και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μουντιάλ Γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία της

Η Ισπανία λύγισε την Ολλανδία στην παράταση (2-1) και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ιαπωνία ανέβασε την απόδοση της όμως αυτή που σκόραρε ήταν και πάλι η Σουηδία. Αυτό έγινε στο 51' όταν η Φίλιπα Άνγκελνταχλ ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι. Στο 76' οι Ασιάτισσες είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν με τον ίδιο τρόπο όμως η Ρίκο Ουέκι έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η Ιαπωνία στάθηκε άτυχη και στο 87' αφού είχε διπλό δοκάρι. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα Χονόκα Χαγιάσι μείωσε σε 1-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. 

Κάπως έτσι η Ιαπωνία έκλεισε ραντεβού με την Ισπανία στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Νωρίτερα η «Φούρια Ρόχα» είχε λυγίσει την αντίσταση της Ολλανδίας στην παράταση και επικράτησε με 2-1.