«Ξέρανε» τη Γερμανία στις καθυστερήσεις και πήρε κεφάλι στον 8ο όμιλο η Κολομβία (vid)
i

©glomex

«Ξέρανε» τη Γερμανία στις καθυστερήσεις και πήρε κεφάλι στον 8ο όμιλο η Κολομβία (vid)

Κώστας Τσιακλής • 14:53 - 30.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:36 - 14.08.2024

Η Κολομβία επικράτησε της Γερμανίας με γκολ στις καθυστερήσεις και έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Η Κολομβία πήρε μια σπουδαία νίκη αφού επικράτησε με 2-1 της Γερμανίας στη δεύτερη αγωνιστική του 8ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Λυτρωτής για τις Κολομβιανές ήταν η Μανουέλα Βανέγκας Κατάνο, η οποία πέτυχε το νικητήριο γκολ στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι ισόβαθμες με τρεις βαθμούς και η ομάδα που θα κέρδιζε θα έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης στα νοκ-άουτ. Η πρώτη ευκαιρία στο ματς ανήκε στην Κολομβία, με την κεφαλιά της Μάιρα Ραμίρεζ να καταλήγει άουτ (14'). Στο 42' η Γερμανία είχε μια μεγάλη ευκαιρία να «ανοίξει» το σκορ όμως η Αλεξάντρα Ποπ αστόχησε από κοντινή απόσταση. 

Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου η Λορένα Μπεντόγια πήγε να βάλει το γκολ του τουρνουά για την Κολομβία όμως το μακρινό σουτ της κατέληξε λίγο πάνω από την εστία της Μέρλε Φροχμς. Στο 52΄ η Κολομβία κατάφερε να προηγηθεί με το αδιανόητο γκολ της Λίντα Καϊσέδο. Η ακραία επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης άδειασε δύο αντιπάλους μέσα στην περιοχή και φοβερό πλασέ έκανε το 0-1. 

Στο 89' η Γερμανία έφτασε στην ισοφάριση με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Αλεξάντρα Ποπ. Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έπαιρναν ένα βαθμό, η Κολομβία κατάφερε να «κλέψει» τη νίκη. Η Λέισι Σάντος εκτέλεσε το κόρνερ στο 90+7' και η Μανουέλα Βανέγκας Κατάνο με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-1, χαρίζοντας έτσι τους τρεις βαθμούς στην ομάδα της.

Κάπως έτσι η Κολομβία έκανε το 2/2 και πέρασε στην κορυφή του ομίλου, εξασφαλίζοντας πιθανότατα και την πρόκριση. Από την άλλη η Γερμανία έμεινε στους τρεις βαθμούς και ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με το Μαρόκο που νωρίτερα κέρδισε με 1-0 τη Νότια Κορέα και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην ιστορία του στη διοργάνωση. Για να μείνει εκτός η Κολομβία θα πρέπει να ηττηθεί με ένα βαρύ σκορ από το Μαρόκο και την ίδια ώρα η Γερμανία να επικρατήσει της Νότιας Κορέας.