Οι βραβεύσεις των κορυφαίων στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών (vid)
i

©glomex

Οι βραβεύσεις των κορυφαίων στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών (vid)

Κώστας Τσιακλής • 18:56 - 20.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:07 - 14.08.2024

Η FIFA ανακοίνωσε τους νικητές των βραβείων για τις κορυφαίες παίκτριες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Στην Αϊτάνα Μπονμάτι η χρυσή μπάλα.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών ολοκληρώθηκε με την Ισπανία να κατακτάει το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η FIFA όπως κάθε φορά έδωσε διάφορα βραβεία στις παίκτριες που ξεχώρισαν στη διοργάνωση. 

Τη χρυσή μπάλα της διοργάνωσης λοιπόν πήρε η Αϊτάνα Μπονμάτι που αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια της νέας πρωταθλήτριας κόσμου, Ισπανίας. Η 25χρονη άσος της Μπαρτσελόνα μέτρησε επίσης τρία γκολ και δύο ασίστ. Καλύτερο της παιχνίδι ήταν αναμφίβολα αυτό με την Ελβετία στη φάση των «16», όπου μέτρησε δύο γκολ και δύο ασίστ. 

https://isthumbs.glomex.com/dC1ibGR0ajQzcm5xejUvMjAyMy8wOC8yMC8xMi80OV8zMF82NGUyMGJkYTgwYmVjLmpwZw==/profile:player-960x540/image.jpg

Από πλευράς Ισπανίας βραβείο πήρε και η Σάλμα Παραλιουέλο. Η 19χρονη επιθετικός της Μπαρτσελόνα κέρδισε με την αξία της το βραβείο της καλύτερης νεαρής παίκτριας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Η Παραλιουέλο μόλις στα 19 της μετράει τρεις σημαντικούς τίτλους αφού πριν από φέτος είχε κατακτήσει επίσης το Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 17 και κάτω των 20 ετών. 

Το χρυσό παπούτσι του τουρνουά πήρε η Γιαπωνέζα, Χινάτα Μιγιαζάβα. Η 23χρονη επιθετικός μέτρησε πέντε γκολ στη διοργάνωση και αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ. Μάλιστα η Μιγιαζάβα σκόραρε δύο φορές απέναντι στην πρωταθλήτρια κόσμου στη νίκη της Ιαπωνίας με 4-0 στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Πέτυχε επίσης δύο τέρματα με τη Ζάμπια και ένα με τη Νορβηγία. 

Τέλος το βραβείο για το χρυσό γάντι πήρε η Μέρι Έρπς. Η αγγλίδα τερματοφύλακας κράτησε τρεις φορές ανέπαφη την εστία της και γενικότερα ήταν ίσως η κορυφαία τερματοφύλακας της διοργάνωσης. Στον τελικό με την Ισπανία μάλιστα απέκρουσε και την εκτέλεση πέναλτι της Τζένιφερ Ερμόσο.