Ο Ποκουσέφσκι θα είναι η πέμπτη απώλεια των Σέρβων στο Παγκόσμιο Κύπελλο (vid)

Αλεξέι Ποκουσέφσκι

i

© photo by Ian Maule / Getty Images / Ideal Images

Ο Ποκουσέφσκι θα είναι η πέμπτη απώλεια των Σέρβων στο Παγκόσμιο Κύπελλο (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:20 - 29.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:37 - 14.08.2024

Το πρόβλημα στον ώμο δεν επιτρέπει στον Αλεξέι Ποκουσέφσκι να συμμετέχει στην προετοιμασία και ο 21χρονος φόργουορντ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ μένει εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου ως η πέμπτη απώλεια των Σέρβων μετά τους Νίκολα Γιόκιτς, Βασίλιε Μίτσιτς, Νικολα Κάλινιτς και Βλάντιμιρ Λούτσιτς.

Ήταν αποφασισμένος να κάνει το ντεμπούτο του με τη Σερβία στο Παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινάει στις 25 Αυγούστου στα γήπεδα της Ιαπωνίας, της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων. Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι είχε θέσει τον εαυτό του στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού, Σβέτισλαν Πέσιτς και δεν ήταν απλώς στην προεπιλογή του, ήταν και στο κεντρικό του πλάνο, μιας και από την ομάδα θα απουσιάσουν οι NBAer Νίκολα Γιόκιτς, Βασίλιε Μίτσιτς, αλλά και τα αστέρια της Euroleague Νίκολα Κάλινιτς και Βλάντιμιρ Λούτσιτς.  

Αν και προερχόταν από μία σεζόν με αρκετούς τραυματισμούς, ο 21χρονος πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού, είχε εξηγήσει στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ την επιθυμία του, που με τη σειρά της είχε γίνει δεκτή και κατανοητή στην ομάδα του ΝΒΑ. 

Ταυτόχρονα, θεωρούσε πως το πρόβλημα στον ώμο του δεν θα του στερούσε τη συμμετοχή, αλλά τελικά αυτό δεν αποδείχθηκε αληθές. Διότι, ο «Πόκου» έκανε σχετικές εξετάσεις και σύμφωνα με την σέρβικη πλατφόρμα Zurnal.rs οι γιατροί ενημέρωσαν πως δεν είναι σε θέση να προπονηθεί με πίεση και σωματική επαφή μέχρι το τέλος του Αυγούστου. 

Ζάρκο Πάσπαλι: «Ο Γιόκιτς και ο Μίτσιτς προφανώς έχουν τους λόγους τους, αλλά δεν τους καταλαβαίνω...» (vids)
FIBA WORLD CUP

13:03 - 26.07.2023

Ζάρκο Πάσπαλι: «Ο Γιόκιτς και ο Μίτσιτς προφανώς έχουν τους λόγους τους, αλλά δεν τους καταλαβαίνω...» (vids)

Την απογοήτευσή του που οι Νίκολα Γιόκιτς, Βασίλιε Μίτσιτς και Νίκολα Κάλινιτς αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην Εθνική Σερβίας εξέφρασε ο βετεράνος Ζάρκο Πάσπαλι και θυμήθηκε την εποχή που «ο Ντίβατς, ο Κούκοτς και ο Ράτζα έδιναν τα πάντα για την ομάδα».

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να λάβει μέρος στην προετοιμασία και ως εκ τούτου δεν θα ταξιδέψει στην Ασία. Ο Ποκουσέφσκι πέρσι αγωνίστηκε σε 34 παιχνίδια με τους Θάντερ και είχε 8,1 πόντους, 4,7 ριμπάουντ και φέτος θα μπει στο τελευταίο χρόνο του rookie συμβολαίου του, οπότε είναι μία πολύ καθοριστική χρονιά γι' αυτόν. 

Σκόπευε σε προσωπικό επίπεδο, μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλου να πάρει ρυθμό και (γιατί όχι) με ένα καλό τουρνουά να ανεβάσει τις μετοχές του. Πλέον, επικεντρώνεται στην αποθεραπεία και αμέσως μετά στην προετοιμασία του για μία κρίσιμη σεζόν στο ΝΒΑ.