Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Για το 5/5 στους τελικούς η Ρεάλ Μαδρίτης - οι προηγούμενες κατακτήσεις της (vid)
i

Μπενζεμά - Βινίσιους / ©intime

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Για το 5/5 στους τελικούς η Ρεάλ Μαδρίτης - οι προηγούμενες κατακτήσεις της (vid)

Sportal newsroom 11:09 - 11.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:01 - 20.08.2024

Η Ρεάλ Μαδρίτης παίζει σήμερα (11/2, 21:00) τον πέμπτο τελικό απέναντι στην Αλ Χιλάλ για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, με στόχο να κάνει το 5/5.

Ρεάλ Μαδρίτης και Αλ Χιλάλ σήμερα (11/2, 21:00) αντιμέτωπες στο Μαρόκο για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Η «βασίλισσα» παίζει τον πέμπτο της τελικό και έχει ως στόχο να κάνει το 5/5. Αντίθετα η Αλ Χιλάλ θέλει να κάνει την έκπληξη και να γίνει η πρώτη αραβική ομάδα που θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Με αφορμή λοιπόν τον σημερινό τελικό σας θυμίζουμε τις προηγούμενες κατακτήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης.

Το πρώτο απέναντι στην Σαν Λορέντζο 

Η ομάδα της Μαδρίτης είχε έρθει από τον θρίαμβο της Λισαβόνας απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου είχε κερδίσει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ 4-1. Στο Μαρόκο λοιπόν η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι θα αντιμετωπίσει την Κρουζ Αζούλ και θα ξεπεράσει εύκολα το εμπόδιό της, κερδίζοντας 4-0. Στον τελικό έχει απέναντί της την Σαν Λορέντζο από την Αργεντινή. Τα γκολ του Σέρχιο Ράμος στο 37' και του Γκάρεθ Μπέιλ στο 51΄ έδωσαν στην «βασίλισσα» το πρώτο της Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. 

Δύο στα δύο στην Ιαπωνία 

Το 2016 η Ρεάλ Μαδρίτης επιστρέφει ξανά στον θρόνο της Ευρώπης, κερδίζοντας στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ξανά την Ατλέτικο Μαδρίτης στα πέναλτι με 5-3 στο Μιλάνο. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν ταξιδεύει στην Ιαπωνία με στόχο να γίνει ξανά Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Και θα το πετύχει. Στον ημιτελικό κερδίζει σχετικά δύσκολα την Κλαμπ Αμέρικα με 2-0 και στον τελικό  η ιαπωνική Κασίμα Αντλέρς θα της βάλει δύσκολα. Τελικά με χατ-τρικ του Κριστιάνο Ρονάλντο και ένα γκολ του Μπενζεμά η Ρεάλ θα επικρατήσει αρκετά δύσκολα της ιαπωνικής ομάδας με 4-2.

Ένα χρόνο μετά ξανά στην χώρα της Άπω Ανατολής η Ρεάλ Μαδρίτης θα σηκώσει ξανά το τρόπαιο. Στον ημιτελικό θα επικρατήσει δύσκολα της Αλ Σαζίρα με 2-1 και στον τελικό απέναντι στην Γκρέμιο ο Κριστιάο Ρονάλντο θα την «ξελασπώσει» ξανά, σκοράροντας το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 53', διαμορφώνοντας το τελικό 1-0. 

Το τέταρτο και το πιο εύκολο

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν έχει καταφέρει να κάνει το απίστευτο και να κατακτήσει τρία σερί Τσάμπιονς Λιγκ. Αφού λοιπόν είχε κερδίσει στο Κίεβο την Λίβερπουλ 3-1 για το Τσάμπιονς Λιγκ, θα ταξιδέψει στην Μέση Ανατολή και πιο συγκεκριμένα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει ξανά την Κασίμα Αντλέρς και θα την κερδίσει 3-1. Στον τελικό η «βασίλισσα» έκανε «πάρτι», επικρατώντας της Αλ Αΐν με 4-1, με τους Μόντριτς, Μάρκος Γιορέντε, Σέρχιο Ράμος και ένα αυτογκόλ του Γιαχία Ναντέρ, να πετυχαίνουν τα γκολ της Ρεάλ και τον Σιοτανί από την αραβική ομάδα να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της Αλ Αΐν.