Απόφαση «σταθμός» για τους διαιτητές και τις αποφάσεις VAR - Εφαρμόζεται άμεσα
i

Το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων/©FIFA

Απόφαση «σταθμός» για τους διαιτητές και τις αποφάσεις VAR - Εφαρμόζεται άμεσα

Κώστας Τόπας 09:07 - 19.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:32 - 20.08.2024

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που θα διεξαχθεί στο Μαρόκο θα δοκιμάσει μικρόφωνα που επιτρέπουν στους διαιτητές να κοινοποιούν τις αποφάσεις του VAR στους οπαδούς και το τηλεοπτικό κοινό εντός του παιχνιδιού.

Στο Μαρόκο θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το οποίο θα διαρκέσει από 1η μέχρι 11 Φεβρουαρίου και θα συμμετάσχουν επτά ομάδες. Σε αυτό θα συμμετέχουν επτά ομάδες οι οποίες είναι: Ρεάλ, Φλαμένγκο, Σιάτλ Σάουντερς, Γουιντάντ Καζαμπλάνκα, Όκλαντ Σίτι, Αλ Αχλί και Αλ Χιλάλ

Πρώτος γύρος 

  • Αλ Αχλί (Αίγυπτος)-Όκλαντ Σίτι (Νέα Ζηλανδία) 

Δεύτερος γύρος 

  • Σιάτλ Σόντερς (ΗΠΑ)-Αλ Αχλί/Όκλαντ Σίτι 
  • Ουιντάντ Καζαμπλάνκα (Μαρόκο)-Αλ Χιλάλ (Σαουδική Αραβία) 

Ημιτελικοί 

  • Φλαμένγκο (Βραζιλία)-Ουιντάντ Καζαμπλάνκα/Αλ Χιλάλ
  • Σιάτλ Σόντερς/Αλ Αχλί/ Ώκλαντ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Μικρόφωνα στους διαιτητές

Οσοι παρακολουθήσουν τις σπουδαίες αυτές αναμετρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να ακούν τους διαιτητές. Συγκεκριμένα, η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε ότι θα δοκιμάσει μικρόφωνα που επιτρέπουν στους διαιτητές να κοινοποιούν τις αποφάσεις του VAR στους οπαδούς και το τηλεοπτικό κοινό εντός του παιχνιδιού.

Μόνο που η τελική απόφαση θα γίνεται γνωστή από τον διαιτητή του αγώνα στο κοινό, όχι η συνομιλία μεταξύ του διαιτητή και του διαιτητή του VAR. Επίσης αναμένεται αυτό να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανδρών U-20 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών.