Το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Σαουδική Αραβία το 2034: Σε πέντε πόλεις και σε 11 νέα γήπεδα - Καλοκαίρι ή χειμώνα;

Το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Σαουδική Αραβία το 2034: Σε πέντε πόλεις και σε 11 νέα γήπεδα - Καλοκαίρι ή χειμώνα;

Γιώργος Σακελλαρίου 20:38 - 31.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:41 - 31.07.2024

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε το πλάνο της για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2034.

Η Σαουδική Αραβία παρουσίασε σήμερα πώς θα είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034.

Το έκανε σε μια συνέντευξη Τύπου με όλες τις τιμές και υποσχέθηκε ένα θεαματικό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αυτό συνέβη μετά την παρουσίαση την περασμένη Τρίτη, της επίσημης πρότασης στη FIFA για την υποψηφιότητα για το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο 48 ομάδων σε μία μόνο χώρα. Το 2030 θυμίζουμε θα γίνει σε Λατινική Αμερική, Μαρόκο και κυρίως Ισπανία.

Η επίσημη υποψηφιότητα, με το σύνθημα «Μεγαλώνουμε μαζί», έρχεται με την απόλυτη υποστήριξη της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας Πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, διαδόχου και πρωθυπουργού της Σαουδικής Αραβίας και ηγέτη του ιστορικού μετασχηματισμού που βιώνει η Σαουδική Αραβία.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034 θα έχει πέντε διοργανώτριες πόλεις: Το Ριάντ (πρωτεύουσα), τη Τζέντα, το Κχομπάρ, την Άμπχα και το NEOM, ένα αρκτικόλεξο για το New Future, το όνομα της νέας πόλης και την οικονομική-τεχνολογική περιοχή που χτίζει η Σαουδική Αραβία στα βορειοδυτικά, απέναντι από τη χερσόνησο του Σινά.

Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει 15 στάδια σε όλο το Βασίλειο, όλα υπερσύγχρονα, έντεκα από τα οποία θα είναι ολοκαίνουργια. Το Ριάντ, η πρωτεύουσα, θα φιλοξενήσει οκτώ στάδια, συμπεριλαμβανομένου του νέου σταδίου King Salman με χωρητικότητα άνω των 92.000 θεατών και το οποίο θα φιλοξενήσει τους εναρκτήριους και τελικούς αγώνες του τουρνουά, που θα γίνει το νέο σπίτι της εθνικής ομάδας της Σαουδικής Αραβίας.

Αυτό που δεν ξεκαθαρίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, είναι αν θα διεξαχθεί το καλοκαίρι, όπως είναι το πιο παραδοσιακό, ή θα γίνει χειμώνα, όπως συνέβη στο Κατάρ το 2022. «Αυτή είναι μια λεπτομέρεια που θα συζητηθεί στο μέλλον, όχι τώρα. Θα μιλήσουμε με τη FIFA και τις Ομοσπονδίες για να διευκρινίσουμε ποια είναι η καλύτερη επιλογή», δήλωσε ένας από τους εκπροσώπους της Σαουδικής Ομοσπονδίας που ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!