Αυτές είναι οι τέσσερις κάρτες για τις οποίες κατηγορείται ότι στοιχημάτισε ο Πακετά (vid)

Λούκας Πακετά

Αυτές είναι οι τέσσερις κάρτες για τις οποίες κατηγορείται ότι στοιχημάτισε ο Πακετά (vid)

Κώστας Τόπας 15:16 - 25.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:11 - 29.05.2024

Το φως της δημοσιότητας είδε το βίντεο στο οποίο φαίνεται ότι ο Λούκας Πακετά πήρε εσκεμμένα κίτρινη κάρτα σε τέσσερα διαφορετικά ματς της Premier League, με αποτέλεσμα σήμερα να με βαριά τιμωρία για παράνομο στοιχηματισμό.

Ο Λούκας Πακετά, διεθνής μέσος με τη Βραζιλία -είναι στη λίστα για το Copa América του καλοκαιριού-, κατηγορήθηκε επίσημα από την FA (Αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία) ότι διέπραξε τέσσερις παραβάσεις σε σχέση με τη συμπεριφορά του σε αγώνες της Premier League με τη Γουέστ Χαμ εναντίον της Λέστερ στις 12 Νοεμβρίου 2022, με την Άστον Βίλα στις 12 Μαρτίου 2023, με τη Λιντς στις 21 Μαΐου 2023 και τη Μπόρνμουθ στις 12 Αυγούστου 2023.

Αυτές οι κίτρινες κάρτες επισημάνθηκαν από την FA ως δυνητικά προοριζόμενες να χειραγωγήσουν την αγορά στοιχημάτων.

Με δεκαετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο κινδυνεύει ο Πακετά για τις κατηγορίες περί στοιχηματισμού
PREMIER LEAGUE

11:28 - 24.05.2024

Με δεκαετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο κινδυνεύει ο Πακετά για τις κατηγορίες περί στοιχηματισμού

Όπως αναφέρουν στην Αγγλία ο Λούκας Πακετά κινδυνεύει μέχρι και με δέκα χρόνια αποκλεισμό σε περίπτωση που κριθεί ένοχος για τις κατηγορίες περί παράνομου στοιχηματισμού.

Ο Βραζιλιάνος απάντησε στη δήλωση της FA στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, δηλώνοντας έκπληκτος και αναστατωμένος από την κατηγορία. Ο Πακετά γνώριζε ότι η έρευνα ήταν σε εξέλιξη από τότε που κυκλοφόρησε η είδηση ​​για πρώτη φορά.

Ο πρώην παίκτης της Μίλαν και της Λυών, μεταξύ άλλων, ενεπλάκη σε μεταγραφικές φήμες με κατεύθυνση τη Μάντσεστερ Σίτι που σταμάτησαν εντελώς μετά τις φήμες για συμμετοχή του σε υποθέσεις αθλητικών στοιχημάτων.

«Είμαι πολύ έκπληκτος και αναστατωμένος που βλέπω ότι η FA αποφάσισε να με χρεώσει. Για εννέα μήνες συνεργάστηκα σε κάθε βήμα της έρευνας και παρείχα όλες τις πληροφορίες που μπορούσα. Αρνούμαι τις κατηγορίες στο σύνολό τους και θα αγωνιστώ σθεναρά για να καθαρίσω το όνομά μου. Λόγω της συνεχιζόμενης διαδικασίας, δεν θα σχολιάσω περαιτέρω», ανέφερε χαρακτηριστικά στα social media ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός.

Πάντως, ο Πακετά αρνείται τις κατηγορίες και θέλει να καθαρίσει το όνομά του. Για αρχή έχει προθεσμία έως τις 3 Ιουνίου για να απαντήσει επισήμως στην FA για όσα του προσάπτονται, ενώ μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πειθαρχική ακρόαση από ανεξάρτητη επιτροπή.