Η FA θέλει να αποβάλει δια βίου από το ποδόσφαιρο τον Πακετά λόγω του παράνομου στοιχηματισμού

Λούκας Πακετά

Η FA θέλει να αποβάλει δια βίου από το ποδόσφαιρο τον Πακετά λόγω του παράνομου στοιχηματισμού

Κώστας Τόπας 11:54 - 04.06.2024 / Ανανεώθηκε: 11:54 - 04.06.2024

Η FA θέλει να αποβάλει δια βίου τον μέσο της Γουέστ Χαμ, Λούκας Πακέτα, καθώς προκύπτουν εξελίξεις σχετικά με τις υποτιθέμενες παραβιάσεις του στοιχήματος.

Ο Βραζιλιάνος, Λούκας Πακετά, έχει αποτελέσει αντικείμενο μακράς έρευνας για στοιχηματική δραστηριότητα και συγκεκριμένα για τέσσερις κίτρινες κάρτες που δέχθηκε σε αγώνες της Premier League.

Ο Πακετά κατηγορήθηκε από την FA, για υποτιθέμενες παραβιάσεις των κανόνων E5 και F3 - αφού κατηγορήθηκε ότι πήρε σκόπιμα τέσσερις κίτρινες κάρτες. Οι τέσσερις αυτές κατηγορίες αφορούν τους αγώνες εναντίον των Μπόρνμουθ, Άστον Βίλα, Λιντς και Λέστερ.

Μια στοιχηματική εταιρεία, που αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο χορηγός της φανέλας της Γουέστ Χαμ, διαπίστωσε ότι είχε τοποθετηθεί «μεγαλύτερος από τον συνηθισμένο αριθμό στοιχημάτων» στη γενέτειρα του Πακετά, κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία.

Ο πρώην αστέρας της Λυών και της Μίλαν τόνισε πως είναι αθώος σε μια δήλωσή του, αλλά ο Ματ Χιουζ της Sun ισχυρίζεται ότι η FA υποστηρίζει τον ισόβιο αποκλεισμό σε περίπτωση που κριθεί ένοχος.

Το διοικητικό όργανο πιστεύεται ότι βλέπει τα υποτιθέμενα αδικήματα του Πακετά ως πιο σοβαρά από τα προηγούμενα περιστατικά που αφορούσαν τον Κίναν Ισαάκ και ο Μπράντλεϊ Γουντ, οι οποίοι αποκλείστηκαν για δέκα και έξι χρόνια αντίστοιχα μετά από παράνομο στοιχηματισμό σε αγώνες Κυπέλλου Αγγλίας.

Υποστηρίζεται ότι περίπου εξήντα στοιχήματα τοποθετήθηκαν σε κίτρινες κάρτες, με το χαμηλότερο να είναι 7 λίρες και το υψηλότερο να είναι 400 λίρες. Τα συνολικά κέρδη ανήλθαν στις 100.000 λίρες. Ο Πακετά δεν έβαλε κανένα στοίχημα, αλλά κατηγορείται ότι προειδοποίησε ότι οι φίλοι του θα μπορούσαν να ωφεληθούν οικονομικά.

Η FA εξακολουθεί να βρίσκεται στη διαδικασία συλλογής πληροφοριών από τη Βραζιλία και, όπως και με τον επιθετικό της Μπρέντφορντ, Ίβαν Τόνεϊ, η υπόθεση αναμένεται να καθυστερήσει για μήνες πριν πραγματοποιηθεί μια ακρόαση. Ο Πακετά πάντως αρνείται κάθε αδικοπραγία και οι δικηγόροι του έλαβαν περισσότερο χρόνο για να υποβάλουν επίσημη απάντηση στις κατηγορίες.