Αστέρας της Premier League κινδυνεύει με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο

Το σήμα της Premier League - Φωτ. IMAGO

Αστέρας της Premier League κινδυνεύει με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο

Κώστας Τόπας 11:22 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:22 - 09.10.2024

Ένας αστέρας της Premier League κινδυνεύει με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο, αφού προέκυψαν περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεσή του.

Ο μέσος της Γουέστ Χαμ, Λούκας Πακετά, έχει αποτελέσει αντικείμενο μακράς έρευνας από την FA, αφού κατηγορήθηκε για φερόμενες παραβάσεις, όπως παράνομο στοιχηματισμό και εμπλοκή σε στημένους αγώνες.

Η έρευνα περιστρέφεται γύρω από ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα που σχετίζεται με τέσσερις κίτρινες κάρτες που έλαβε στην Premier League εναντίον Μπόρνμουθ, Άστον Βίλα, Λιντς και Λέστερ.

Αυτές είναι οι τέσσερις κάρτες για τις οποίες κατηγορείται ότι στοιχημάτισε ο Πακετά (vid)
PREMIER LEAGUE

15:16 - 25.05.2024

Αυτές είναι οι τέσσερις κάρτες για τις οποίες κατηγορείται ότι στοιχημάτισε ο Πακετά (vid)

Το φως της δημοσιότητας είδε το βίντεο στο οποίο φαίνεται ότι ο Λούκας Πακετά πήρε εσκεμμένα κίτρινη κάρτα σε τέσσερα διαφορετικά ματς της Premier League, με αποτέλεσμα σήμερα να με βαριά τιμωρία για παράνομο στοιχηματισμό.

Οι στοιχηματικές παρατυπίες γύρω από τις κίτρινες κάρτες, έχουν συνδεθεί στενά με την έρευνα της FA για την εμπλοκή του Πακετά σε παρόμοιες δραστηριότητες στημένων σημείων. Οι κατηγορίες εναντίον του Βραζιλιάνου φέρεται να περιλαμβάνουν τέσσερις κατηγορίες για στημένα σημεία, ένα σοβαρό αδίκημα που θα μπορούσε να επιφέρει σοβαρές συνέπειες για τον Βραζιλιάνο μέσο.

Ο πρώην μεσοεπιθετικός της Λυών και Μίλαν διαμαρτυρήθηκε για την αθωότητά του και συνεργάστηκε παραδίδοντας το κινητό του τηλέφωνο στην FA. Το κυβερνών σώμα της Αγγλίας είχε τη συσκευή του για περίπου οκτώ εβδομάδες και εξέτασε το ιστορικό κλήσεων και μηνυμάτων του, καθώς και τα τραπεζικά του αρχεία.

Μετά την επιστροφή του, η Πακετά αναφέρεται στην Αγγλία, ότι πήρε ένα νέο κινητό τηλέφωνο και σύμφωνα με τη «Sun» πέταξε την παλιά του συσκευή. Μία κίνηση η οποία ενδέχεται να τον φέρει σε μεγαλύτερους μπελάδες.

Η FA ζήτησε περαιτέρω πρόσβαση στο τηλέφωνο του Πακετά για να ολοκληρώσει τους απαραίτητους ελέγχους, αλλά δεν μπόρεσε να εντοπίσει ηχητικά ντοκουμέντα, θεωρώντας πως ο Βραζιλιάνος αστέρας τα διέγραψε από την συσκευή. Πλέον, ο 27χρονος κατηγορείται επιπλέον για παρεμπόδιση και μη συνεργασία με τις Αρχές.

Η ακρόασή του έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο και πιθανότατα δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι. Επομένως, ο Πακετά αναμένεται να είναι διαθέσιμος για το υπόλοιπο της σεζόν 2024/25. Ωστόσο, αν κριθεί ένοχος τότε ο Βραζιλιάνος θα μπορούσε να κινδυνεύσει με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο.