Η Μπάγερν Μονάχου δίνει «χρυσάφι» σε ποδοσφαιριστή που είχε προτείνει ο Αμπέλ Φερέιρα στον ΠΑΟΚ

Ζοάο Παλίνια

i

© (Photo by Carlos Rodrigues/Getty Images)

Η Μπάγερν Μονάχου δίνει «χρυσάφι» σε ποδοσφαιριστή που είχε προτείνει ο Αμπέλ Φερέιρα στον ΠΑΟΚ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:46 - 11.06.2024 / Ανανεώθηκε: 10:46 - 11.06.2024

Η Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Φούλαμ για την απόκτηση του Παλίνια, ο οποίος είχε προταθεί στον ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα.

Η Μπάγερν Μονάχου «παλεύει» εδώ κι αρκετούς μήνες για την απόκτηση του Ζοάο Παλίνια και σε αυτήν τη μεταγραφική περίοδο δείχνει πιο αποφασισμένη από ποτέ για να τον κάνει κάτοικο Γερμανίας.

Ο διεθνής Πορτογάλος μέσος της Φούλαμ έχει ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις του, βρίσκεται στα ραντάρ αρκετών μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων και κυρίως στο στόχαστρο των «Βαυαρών», οι οποίοι τον θέλουν στο Μόναχο.

Η πρώτη πρόταση των Γερμανών ήταν ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία η Φούλαμ απέρριψε. Η απάντηση της αγγλικής ομάδας ήταν αρνητική σε αυτήν την πρώτη κρούση καθώς κοστολογεί τον Πορτογάλο στα 50 εκατ. ευρώ. Δεν αποκλείεται βέβαια η Μπάγερν Μονάχου να επιστρέψει με νέα βελτιωμένη πρόταση, η οποία θα αποτελέσει ικανή για να ολοκληρωθεί αισίως το deal.

Θυμίζουμε πως η Φούλαμ απέκτησε τον 28χρονο ποδοσφαιριστή πριν δύο χρόνια για 22 εκατ. ευρώ από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και φέτος μέτρησε 39 συμμετοχές, 4 γκολ και 1 ασίστ. Ο Ζοάο Παλίνια, ύψους 1,90μ., μετρά ήδη 27 συμμετοχές και 2 γκολ με το εθνόσημο, ενώ στο επερχόμενο Euro της Γερμανίας αναμένεται να βρίσκεται στις βασικές επιλογές του προπονητή του.

Όταν ο Φερέιρα τον είχε προτείνει στον ΠΑΟΚ

Το καλοκαίρι του 2019, ο Αμπέλ Φερέιρα αντικατέστησε τον Ράζβαν Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ και με το... καλημέρα θέλησε να διαμορφώσει το ρόστερ με τα δικά του «θέλω». Ένας από τους παίκτες που είχε προτείνει στη διοίκηση ήταν ο «δικός του» Ζοάο Παλίνια, τον οποίο γνώριζε από πρώτο χέρι, καθώς τον είχε τόσο στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ, όσο και στην πρώην ομάδα της Μπράγκα.

Εκείνη τη χρονική περίοδο, η χρηματιστηριακή αξία του παίκτη έφτανε τα 2,5 εκ. ευρώ και στα μάτια του Φερέιρα ο ίδιος αποτελούσε την πιο κατάλληλη επιλογή. Ο Παλίνια ωστόσο δεν έγινε ποτέ κάτοικος Τούμπας, με τον Άντερσον Εσίτι να παίρνει μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ στη θέση του.