Νούμερο ένα στη λίστα του Ατρόμητου ο Πάμπλο Γκαρσία

Πάμπλο Γκαρσία

i

©intime

Νούμερο ένα στη λίστα του Ατρόμητου ο Πάμπλο Γκαρσία

Τζιοβάνι Ζάκαρη 12:24 - 14.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:43 - 29.05.2024

Ο Πάμπλο Γκαρσία βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ατρόμητο, με σκοπό να αποτελέσει τον διάδοχο του Σάσα Ίλιτς...

Ο Πάμπλο Γκαρσία αποχώρησε από τον πάγκο του Πανσερραϊκού και βρίσκεται σε συζητήσεις για τον νέο σταθμό της προπονητικής του καριέρας.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός είναι στην κορυφή της λίστας του Ατρόμητου, με τις οριστικές εξελίξεις να αναμένονται μέσα στις επόμενες μέρες. Η διοίκηση των Περιστεριωτών έχει πολύ καλή γνώμη για τον Γκαρσία μετά κι από τα φετινά πεπραγμένα του 47χρονου στις Σέρρες κι όπως όλα δείχνουν οι δύο πλευρές θα δώσουν τα χέρια.

Το «who is who» του Πάμπλο Γκαρσία

Γεννημένος στις 11/05/1977 στο Πάντο της Ουρουγουάης, ο Πάμπλο Γκαρσία ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής την καριέρα του από τη Μοντεβιδέο Γουόντερερς, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Πενιαρόλ και Ατλέτικο Μαδρίτης. Ακολούθως έπαιξε στη Μίλαν, τη Βενέτσια και την Οσασούνα και το 2005 έκανε την σπουδαία μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ως το 2008 έπαιξε επίσης στη Θέλτα και την Μούρθια.

Τότε έφτασε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, ενώ πριν το φινάλε της ποδοσφαιρικής του καριέρας αγωνίστηκε και στην Ξάνθη. Έχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ουρουγουάης με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ του 2002.

Ως προπονητής ξεκίνησε την σταδιοδρομία του από την Κ19 του ΠΑΟΚ με την οποία κατέκτησε συνεχόμενα πρωταθλήματα, ενώ το 2021 ως υπηρεσιακός προπονητής κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδα και στη συνέχεια πήρα τα ηνία του ΠΑΟΚ Β΄ στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Τη φετινή σεζόν ο Πανσερραϊκός αποτέλεσε την πρώτη του ομάδα στη Stoiximan Super League. Τα «Λιοντάρια» εξασφάλισαν άνετα την παραμονή τους στην κατηγορία, με τον Γκαρσία να κάθεται στον πάγκο σε 38 ματς, με απολογισμό 11 νίκες, 12 ισοπαλίες και 15 ήττες.