Παναθηναϊκός: Κρίσιμο ραντεβού για το μέλλον του Αντούνα
i

Αντούνα/Photo by Jonathan Mondragon/Getty Images/Ideal images

Παναθηναϊκός: Κρίσιμο ραντεβού για το μέλλον του Αντούνα

Μπάμπης Τσιμπίδας 15:28 - 05.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:47 - 20.08.2024

Εκπρόσωπος του Ούριελ Αντούνα θα συναντηθεί με ιθύνοντες της Κρουζ Αζούλ, με σκοπό να συζητήσουν για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Μεξικανού εξτρέμ στον Παναθηναϊκό.

Σοβαρές διαφωνίες έχουν προκύψει στη διαπραγμάτευση του Παναθηναϊκού με την Κρουζ Αζούλ για τη μεταγραφή του Ούριελ Αντούνα. Σύμφωνα με τη μεξικάνικη έκδοση του ESPN, οι «σεμετέρος» πρότειναν δύο λύσεις για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Είτε τον εξάμηνο δανεισμό του 25χρονου εξτρέμ και υποχρεωτική οψιόν αγοράς τον Ιούνιο, με το συνολικό αντίτιμο να κυμαίνεται ανάμεσα στα 8 με 9 εκατομμύρια δολάρια. Είτε την πώληση του Μεξικανού επιθετικό αντί 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων και τη διατήρηση ποσοστού μεταπώλησης 20%. 

Δύο προτάσεις που απορρίφθηκαν ασυζητητί από τους «πράσινους», αφού ενδιαφέρονται για τον Ούριελ Αντούνα, αλλά δεν θα πληρώσουν τόσα χρήματα. Η τελευταία πρόταση του ξεπέρασε τα 5 εκατομμύρια δολάρια και προβλέπει ποσοστό μεταπώλησης για την Κρουζ Αζούλ ακόμα και 25%.

Με τις προϋποθέσεις που έχουν διαμορφωθεί, δεν θα επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες. Αφού ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να αυξήσει την προσφορά του, ενώ είναι άγνωστο εάν η Κρουζ Αζούλ θα μειώσει τις απαιτήσεις της.

Πάντως, ο Αντούνα επιθυμεί σφόδρα να αγωνιστεί στην Ευρώπη και πιέζει τους παράγοντες των «σεμετέρος» να αλλάξουν στάση. Ο Μεξικανός επιθετικός δεν προπονήθηκε την Τετάρτη εξαιτίας του αιτήματος του να πάρει μεταγραφή και τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο προπονητής δεν υπολογίζει για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος του Μεξικό.

Τη Δευτέρα, η Κρουζ Αζούλ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Τιχουάνα και ο Αντούνα έχει ζητήσει να μείνει εκτός. Βέβαια, η επίσημη ενημέρωση υποστήριξε πως ο ποδοσφαιριστής ακολούθησε πρόγραμμα αποφόρτισης λόγω μυϊκής επιβάρυνσης, με μασάζ και ασκήσεις στο γυμναστήριο.

Σήμερα, ο ατζέντης του Αντούνα  αναμένεται να συναντηθεί με ιθύνοντες της Κρουζ Αζούλ, με σκοπό να ζητήσει ένα πιο λογικό… αντίτιμο για την πώληση του πελάτη του. Εκ πρώτης όψεως, η συνάντηση μοιάζει καταδικασμένη να αποτύχει. 

Ωστόσο, το Elite Sports Management που εκπροσωπεί τον Αντούνα, είναι από τα μεγαλύτερα γραφεία στο Μεξικό και έχει μεγάλη ισχύ. Άρα, έχει τη δύναμη να διεκδικήσει μία πιο ευνοϊκή συμφωνία με την Κρούζ Αζούλ και να συμβάλλει στην ολοκλήρωση της μεταγραφής στον Παναθηναϊκό…