Παναθηναϊκός: Ο Φίλιπ Κράστεφ περνάει από «πράσινο» σκανάρισμα
i

Φίλιπ Κράστεφ / Twitter

Παναθηναϊκός: Ο Φίλιπ Κράστεφ περνάει από «πράσινο» σκανάρισμα

Μπάμπης Τσιμπίδας 16:52 - 15.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:08 - 20.08.2024

Ο 21χρονος Βούλγαρος μέσος Φίλιπ Κράστεφ, από τη βουλγαρική αγορά, απασχολεί το Τριφύλλι σύμφωνα με πληροφορίες του SPORTAL.

Άλλος ένας παίκτης από τη Βουλγαρία φέρεται να απασχολεί τον Παναθηναϊκό, εκτός από τον Κάουλι Ολιβέιρα. Όπως έμαθε το SPORTAL, με το Τριφύλλι συνδέεται και ο 21χρονος Βούλγαρος κεντρικός μέσος, Φίλιπ Κράστεφ.

Ο Κράστεφ ανήκει στη βελγική Λομέλ, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2025. Ωστόσο, ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται δανεικός στη Λέφσκι Σόφιας μέχρι το τέλος της σεζόν. Εκεί φαίνεται πως εντόπισαν οι «πράσινοι», αφού ο Κράστεφ είναι βασικός στα πλάνα του προπονητή, Στανιμίρ Στοΐλοφ.

Ο Κράστεφ έχει παίξει σε 17 παιχνίδια στο πρωτάθλημα (5 γκολ – 3 ασίστ) με 1.476 λεπτά, έχει από μία συμμετοχή στο Κύπελλο και στο Σούπερ Καπ, ενώ μετράει τέσσερα 90λεπτα στο στα προκριματικά του Europa Conference League, με ένα γκολ και μία ασίστ. Ο 21χρονος χρίστηκε πέντε φορές διεθνής στους ομίλους του Nations League, καταγράφοντας μία ασίστ.

Πρόκειται για μία γεμάτη σεζόν, με τον Κράστεφ να αποδεικνύει την αξία του και να κεντρίζει την προσοχή ξένων ομάδων. Σύμφωνα με τις αναφορές στη Βουλγαρία, η Τραμζπονσπόρ διαπραγματεύεται με τη Λομέλ για την αγορά του νεαρού μέσου.

Οι Τούρκοι θεωρούν τον Κράστεφ ως τον ιδανικό αντικαταστάτη του 35χρονου Μάρεκ Χάμσικ. Όχι άμεσα, αλλά από τη νέα σεζόν, αφού μάλλον ο Βόσνιος θα φύγει από την Τουρκία. Για αυτό η ομάδα της Τραπεζούντας θέλει άμεσα τον Κράστεφ, ώστε μέχρι το καλοκαίρι να προσαρμοστεί πλήρως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον Κράστεφ υπάρχει μία ιδιαιτερότητα… Ο Λομέλ που ανήκει ο Κράστεφ, αποτελεί μέρος της City Football Group, του επιχειρηματικού σχήματος που έχει στην κυριότητα του αρκετές ομάδες στην Ευρώπη με «κολόνα» την πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι. Μάλιστα, ο Κράστεφ πέρασε μερικούς μήνες σε άλλο ένα club του ίδιου ομίλου, τη γαλλική Τρουά.

Κάπου εκεί παρουσιάζεται και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος εμφανίζεται να έχει εμπλακεί στη διεκδίκηση του Κράστεφ. Στη Βουλγαρία τονίζουν ότι ο 21χρονος μέσος θα ήθελε να εγκατασταθεί μόνιμα σε ένα μέρος και να αφήσει τις περιπλανήσεις.

Στη Λομέλ δεν μοιάζει να υπολογίζεται, παρότι ο Κράστεφ είναι ένα ελπιδοφόρο ποδοσφαιρικό πρότζεκτ. Εξ’ ου και οι δανεισμοί του στη Σλάβια Σόφιας (από την οποία αναδείχτηκε) και στην ολλανδική Καμπούρ. Η Λέφσκι είναι η τέταρτη κατά σειρά που αποκτά ως δανεικό τον Βούλγαρο χαφ.

Οι πληροφορίες από τη Βουλγαρία υποστηρίζουν πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει ρωτήσει απλά για τον Κράστεφ, αλλά έχει αρχίσει προκαταρκτικές συζητήσεις. Οι οποίες «τρέχουν» παράλληλα με τις επαφές με τον Κάουλι Ολιβέιρα της Λουντογκόρετς.