Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς σκέφτεται μία μεγάλη αλλαγή
i

Ιβάν Γιοβάνοβιτς /© Intime

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς σκέφτεται μία μεγάλη αλλαγή

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:18 - 07.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:46 - 20.08.2024

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άφησε να εννοηθεί ότι σκέφτεται παρεμβάσεις στην τακτική του Παναθηναϊκού εν όψει του αθηναϊκού ντέρμπι με την ΑΕΚ. Το SPORTAL αναλύει τα λεγόμενα του Σέρβου προπονητή.

Στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παραδέχτηκε ότι η ομάδα του παρουσιάζει κάμψη στην απόδοση της. «Με προβληματίζει η εικόνα της ομάδας και μας αναγκάζει να σκεφτόμαστε περισσότερα, όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού, τις λύσεις και τι πρέπει να κάνουμε για να γυρίσουμε στο επίπεδο που ήμασταν» ήταν η ακριβής περιγραφή του 60χρονου τεχνικού στη συνέντευξη Τύπου.

Μία φράση που ουσιαστικά υποδηλώνει ότι ο Γιοβάνοβιτς προβληματίζεται σοβαρά με όσα βλέπει και ψάχνει το… γιατρικό. Ειδικά για το αθηναϊκό ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου ο βαθμός δυσκολίας θα αυξηθεί δραματικά.

Οι «πράσινοι» πήραν τους τρεις βαθμούς στο ματς με τον Λεβαδειακό, αλλά δεν βελτιώθηκαν συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια τους. Δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για μία αγωνιστική πτώση που παρατηρείται στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος.

Ο Γιοβάνοβιτς ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να διορθώσει τα προβλήματα, αλλά είναι βέβαιο ότι στο ποδόσφαιρο δεν γίνονται θαύματα μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα. Την Κυριακή (8/1), ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στην «Αγία Σοφία» και τα περιθώρια λαθών θα είναι πολύ μικρότερα.

Ασφαλώς, η συγκέντρωση των παικτών στο αθηναϊκό ντέρμπι θα είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι με λιγότερο εμπορικούς αντιπάλους. Ωστόσο, επειδή ο Γιοβάνοβιτς αντιλαμβάνεται ότι η ομάδα του διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος. σκέφτεται να προβεί σε μεταβολές στην τακτική του. Όπως άφησε να εννοηθεί και στη συνέντευξη Τύπου στη Λιβαδειά…

Δεν θα πρόκειται για… καινοτομίες, αφού ο Σέρβος όταν χρειάστηκε στα περσινά Play Offs, είχε υιοθετήσει πιο συντηρητική τακτική κάτι αντίστοιχο σκέφτεται και για την αυριανή αναμέτρηση. Η επιλογή του θα μπορούσε να είναι να κρατήσει την ομάδα του σε πιο χαμηλά μέτρα, να δώσει χώρους στην ΑΕΚ και να επιλέξει να την χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Μία συνταγή που όπως αποδείχθηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες, εξέθεσε τους αργούς αμυντικούς της Ένωσης. Ο Ιβάν επεξεργάζεται διάφορες ιδέες πριν τις οριστικές αποφάσεις του και είναι πιθανόν να δοκιμάσει μερικές από τις σκέψεις του στην προπόνηση του Σαββάτου.