Παναθηναϊκός: Οι λεπτομέρειες του deal με Αντούνα και Κρουζ Αζούλ
i

Ο Αντούνα / © Twitter

Παναθηναϊκός: Οι λεπτομέρειες του deal με Αντούνα και Κρουζ Αζούλ

Μπάμπης Τσιμπίδας 19:08 - 02.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:51 - 20.08.2024

Το SPORTAL αποκαλύπτει τους όρους της συνεργασίας με τον Ούριελ Αντούνα και την πρόταση που ετοιμάζει ο Παναθηναϊκός για την Κρουζ Αζούλ.

To SPORTAL αποκάλυψε το πρωί της Δευτέρας την καταρχήν συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Ούριελ Αντούνα. Μία πληροφορία που επιβεβαίωσε λίγες ώρες αργότερα ο Μεξικανός δημοσιογράφος, Κέρι Τζόνσον, γράφοντας στο Twitter ότι ο Μεξικανός εξτρέμ συμφώνησε με τους «πράσινους».

Για να αποσπάσει το «ναι» του Αντούνα, ο Παναθηναϊκός σκοπεύει να καταστήσει τον παίκτη τον δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο του ρόστερ, μετά τον Μπερνάρ. Με την προσφορά στον 25χρονο επιθετικό να προβλέπει σχεδόν διπλασιασμό των αποδοχών του, σε σχέση με τις τωρινές στο Μεξικό.

Ο Αντούνα εισπράτει από τη συνεργασία του με την Κρουζ Αζούλ 619.000 ευρώ ετησίως. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SPORTAL, η πρόταση του Τριφυλλιού προβλέπει αμοιβή για τον Μεξικανό άνω του ενός εκατομμυρίων ευρώ!

Ο Αντούνα ικανοποιήθηκε πλήρως από το οικονομικό σκέλος, σε συνδυασμό με όσα έχει μάθει για το ποδοσφαιρικό σχέδιο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τον ρόλο που θα έχει. Η επιθυμία του 25χρονου εξτρέμ να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Ευρώπη, ενίσχυσε την απόφαση του να δεχτεί την προοπτική του Παναθηναϊκού.

Η νέα προσφορά του Παναθηναϊκού

Μετά το πρώτο «όχι», ο Παναθηναϊκός ετοιμάζει νέα κίνηση για τον Αντούνα. Τι θα προτείνει στην Κρουζ Αζούλ; Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εξάμηνο δανεισμό με υποχρεωτική οψιόν αγοράς τον Ιούνιο, με συνολικό κόστος τα 4,7 εκατομμύρια ευρώ. Οι 500.000 ευρώ θα δοθούν άμεσα στη μεξικανική ομάδα, εφόσον απαντήσει θετικά και το υπόλοιπο θα εξοφληθεί το καλοκαίρι, με την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Συγχρόνως, η Κρουζ Αζούλ, για να μειώσει τις απαιτήσεις που υπερβαίνουν τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, θα διατηρήσει ποσοστό μεταπώλησης 20%. Δελεαστική ιδέα για έναν ικανότατο εξτρέμ, στην ηλικία μόλις των 25 ετών και με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης.

Αν ο Παναθηναϊκός κλείσει οριστικά τον Αντούνα, τότε θα είναι η πιο ακριβή συναλλαγή στην δεκαετή ενασχόληση του Γιάννη Αλαφούζου. Θα ξεπεράσει κατά πολύ την καλοκαιρινή απόκτηση του Άντραζ Σπόραρ από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που κόστισε 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Θα είναι ένα deal που θα θυμίσει… πολυμετοχικότητα ή την άφιξη του Μιχάλη Κωνσταντίνου στην Παιανία το μακρινό 2000…