Παναθηναϊκός: Το φιλικό με τη Χαποέλ έδειξε την ανάγκη μεταγραφών
i

Ιβάν Γιοβάνοβιτς /©Intime

Παναθηναϊκός: Το φιλικό με τη Χαποέλ έδειξε την ανάγκη μεταγραφών

Μπάμπης Τσιμπίδας 08:55 - 02.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:22 - 20.08.2024

Οι επιλογές που είχε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τον μεσοεπιθετικό χώρο του Παναθηναϊκού είναι το πιο ισχυρό πειστήριο ότι πρέπει να έρθουν άμεσα δημιουργικός χαφ και εξτρέμ.

Το φιλικό του Παναθηναϊκού με τη Χαποέλ Μπερ Σεβά, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του, κατέδειξε ότι το ρόστερ χρήζει άμεσης ενίσχυσης. Γιατί ειδικά στον μεσοεπιθετικό χώρο, στερείται επαρκών λύσεων και το ροτέισον δεν έχει απλά μικρύνει… Έχει κλείσει στην κυριολεξία.

Για να καταστεί σαφής η ανάγκη ενδυνάμωσης της επιθετικής γραμμής, αρκεί μία ματιά στους παίκτες που έπαιξαν στο πρώτο ματς του Παναθηναϊκού επί κυπριακού εδάφους. Από τους βασικούς αγωνίστηκαν μόνο οι Σπόραρ και Μπερνάρ. Οι υπόλοιποι ήταν οι εκτός πλάνων Σαβιέρ και Καμπετσής και οι νεαροί Κυριόπουλος, Κρυπαράκος και Συμεωνίδης.

Οι Αϊτόρ και Τρουγιέ δεν ταξίδεψαν καν στην Κύπρο, ο Ιωαννίδης είναι τραυματίας, οι Παλάσιος και Βέρμπιτς προφυλάχτηκαν. Είναι εύκολο να συμβεί ξανά η ίδια λειψανδρία; Όπως αποδεικνύεται, σίγουρα δεν είναι απίθανο. 

Πλέον, μέχρι να έρθουν νέα πρόσωπα στο «Γεώργιος Καλαφάτης», ο Γιοβάνοβιτς δεν έχει τις εναλλακτικές που θα ήθελε. Γιατί θα γυρίζει στον πάγκο και θα βλέπει παίκτες οι οποίοι είτε δεν τον καλύπτουν απόλυτα, είτε θα είναι νεαροί και δεν θα έχουν εμπειρίες. Στην έσχατη, ο Σέρβος θα… βαφτίσει εξτρέμ τον Χουάνκαρ και τον Βαγιαννίδη, ένα πείραμα που ίσως ευοδωθεί μία φορά υπό ειδικές συνθήκες, αλλά μακροπόθεσμα δεν είναι λύση.

Από την άλλη, ο Ιβάν είναι κύριος της μοίρας του. Οι μεταγραφές εξαρτώνται καθαρά από τις αποφάσεις του. Εάν αύριο το πρωί ζητήσει από τον Γιάννη Αλαφούζο την απόκτηση ενός επιθετικού ή ενός εξτρέμ, η επιθυμία θα ικανοποιηθεί. Εφόσον, φυσικά, είναι εφικτή.

Το σίγουρο είναι πως ο Παναθηναϊκός για να υπερασπιστεί με τις πιο ευνοϊκές προϋποθέσεις την πρώτη θέση, επιβάλλεται να ενισχυθεί. Στα άκρα της επίθεσης, στο “10”, ακόμα και με μία-δύο προσθήκες ακόμα σε άλλες θέσεις, για να γεμίσει. Ίσως αυτό αντίκειται στη φιλοσοφία του Γιοβάνοβιτς, ο οποίος προτιμά ένα πιο μαζεμένο ρόστερ. Ωστόσο, η ευκαιρία για την επιστροφή στην κορυφή, είναι μοναδική για το Τριφύλλι!