Παναθηναϊκός: Το «μπλέξιμο» του Τζάχανμπαχς που προβληματίζει τον Γιοβάνοβιτς
i

Αλιρεζά Τζάχανμπαχς / © Feyenord.com

Παναθηναϊκός: Το «μπλέξιμο» του Τζάχανμπαχς που προβληματίζει τον Γιοβάνοβιτς

Μπάμπης Τσιμπίδας 11:12 - 15.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:08 - 20.08.2024

Ο Αλιρεζά Τζάχανμπαχς κατηγορείται στο Ιράν πως πίεσε για την επιστροφή του Κάρλος Κεϊρόζ και πως είχε λόγο στην επάνδρωση της Εθνικής ομάδας.

Η ιστοσελίδα «1908.nl» αποκάλυψε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Αλιρεζά Τζάχανμπαχς της Φέγενορντ και το ρεπορτάζ από την Ελλάδα το επιβεβαίωσε. Όπως έγραψε το SPORTAL, ο Ιρανός επιθετικός έχει περάσει από το πρώτο φιλτράρισμα των «πράσινων» και είναι από τις περιπτώσεις που απασχολούν.

Αυτός ο οποίος θα δώσει την τελική έγκριση είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος προπονητής τσεκάρει κάθε παίκτη απ’ όλες τις γωνίες και δίνει μεγάλη σημασία στον χαρακτήρα και στην ιδιοσυγκρασία. Διότι δεν θέλει να επιθυμεί να φέρει μία προβληματική προσωπικότητα στα αποδυτήρια του «Γεώργιος Καλαφάτης».

Για την αξία του Τζάχανμπαχς δεν χωρούν αμφιβολίες. Ούτε έχει αμφισβητηθεί ο επαγγελματισμός του. Αυτό που ίσως προβληματίζει τον Γιοβάνοβιτς είναι μία συζήτηση που έχει ανοίξει στην πατρίδα του Τζάχανμπαχς και την επιρροή του στην Εθνική ομάδα.

Η παρουσία του Ιράν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ κρίνεται αποτυχημένη. Με τους αξιωματούχους της Ομοσπονδίας να εξετάζουν σε μηδενική βάση τη συνεργασία με τον Κάρλος Κεϊρόζ και αν πρέπει να προβούν σε αλλαγές.

Ο Πορτογάλος είναι ο μακροβιότερος ομοσπονδιακός προπονητής στην ιστορία του Ιράν, όμως είχε απολυθεί το 2019. Ανέλαβε ξανά το πόστο στις 7 Σεπτεμβρίου, με φόντο το Παγκόσμιο Κύπελλο και έφερε μαζί του 8 βοηθούς! Εν τέλει, η ακριβή επένδυση των Ιρανών στον Κεϊρόζ δεν απέδωσε…

Τα ρεπορτάζ στο Ιράν αναφέρουν πως ο Τζάχανμπαχς είχε πιέσει για την επαναφορά του Κεϊρόζ. Ο 29χρονος άσος φέρεται να είχε συναντηθεί μέχρι και με με κυβερνητικά στελέχη, για να τους πείσει να εγκρίνουν τη δεύτερη θητεία του Πορτογάλου. Μετά την επίτευξη της συμφωνίας, πολλοί ισχυρίζονται πως ο Κεϊρόζ έχει ένα άτυπο χρέος στον Τζάχανμπαχς και επικρίνουν τον ποδοσφαιριστή πως είχε λόγο στη σύνθεση της Εθνικής ομάδας.

Εξυπακούεται πως αυτές οι πληροφορίες απασχολούν σοβαρά τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος δεν συνηθίζει να παίρνει ρίσκα στην επάνδρωση του ρόστερ, προτιμώντας τς πιο safe επιλογές. Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε πως στην Ολλανδία και στην Αγλλία, ουδείς έχει να προσάψει το παραμικρό στον Τζάχανμπαχς. Με το Ιράν να είναι μία ιδιαίτερη χώρα…