Παναθηναϊκός: Τρέξιμο, πίεση και εντυπωσιακά τελειώματα (vid)
i

Προπόνηση Παναθηναϊκού /© Intime

Παναθηναϊκός: Τρέξιμο, πίεση και εντυπωσιακά τελειώματα (vid)

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:45 - 03.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:21 - 20.08.2024

Ο Γιοβάνοβιτς ανέβασε την ένταση στην προπόνηση του Σαββάτου και οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ανταποκρίθηκαν με μερικές πολύ ωραίες φάσεις.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανέβασε την ένταση στην προπόνηση του Σαββάτου στο Δημοτικό Στάδιο Πέγειας, όμως τη συνδύασε με ασκήσεις κυκλοφορίας, τελειωμάτων και με δίτερμα. Το «κλειδί» ήταν στην απαίτηση του Σέρβου για ταχύτητα και πίεση.

Μόλις ο Ιβάν εντόπιζε κάποιον παίκτη που αργούσε να πασάρει ή να πρεσάρει, φώναζε επιτόπου για να τον… τρέξει. Αν και η αλήθεια είναι πως όλοι οι «πράσινοι» δεν αμέλησαν να εφαρμόσουν στο έπακρο τις οδηγίες του προπονητή τους.

Μία μέρα πριν το δεύτερο φιλικό στην Κύπρο με την Πάφο, ο Γιοβάνοβιτς εστιάζει στην ανάπτυξη και στη διάσπαση του πρέσινγκ. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του Παναθηναϊκού στον πρώτο γύρο, που αναμφίβολα θα τον βοηθήσει πολύ στη συνέχεια της σεζόν.

Μετά το ζέσταμα και το rondo, οι παίκτες δούλεψαν στα τελειώματα μετά από σέντρες και συρτές μπαλιές από τα άκρα. Δεξιά ήταν οι Χουάνκαρ, Σαβιέρ και Σάντσες και αριστερά οι Κώτσιρας, Βαγιαννίδης, Κρυπαράκις και έπειτα, ο Παλάσιος.

Στη συνέχεια, η ομάδα χωρίστηκε σε «μπλε» και «πορτοκαλί» για δίτερμα στο μισό γήπεδο.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Τσόκαϊ, Συμεωνίδης, Κυριόπουλος, Σαβιέρ, Σπόραρ.

ΜΠΛΕ: Διούδης, Κώτσιρας, Μάγκνουσον, Σιδεράς, Σάντσες, Ρούμπεν, Μπερνάρ, Κρυπαράκος, Βέρμπιτς, Παλάσιος.

Οι «πορτοκαλί» προηγήθηκαν στην πρώτη επίθεση τους με τον Συμεωνίδη, όμως οι «μπλε» ισοφάρισαν σχετικά γρήγορα με τον Βέρμπιτς. Με το ισόπαλο 1-1 να μην αλλάζει μέχρι το τέλος.

Ο Γιοβάνοβιτς κράτησε λίγο παραπάνω τους γκολκίπερ και τους Σπόραρ, Μπερνάρ και Σάρλια για να δουλέψουν στα τελειώματα και στις αποκρούσεις. Ο Σάρλια πάσαρε, οι Σπόραρ και Μπερνάρ πέτυχαν ορισμένα εντυπωσιακά γκολ και αντίστοιχα οι τερματοφύλακες απέκρουσαν δύσκολα σουτ.

Οι Σένκεφελντ και Τσέριν γυμνάστηκαν ατομικά, ο Καμπετσής έχει αλλεργία και δεν προπονήθηκε, ενώ οι Κουρμπέλης και Ιωαννίδης έκαναν το πρόγραμμα τους.