Φοβερός ξανά ο Παναιτωλικός, υποχρέωσε την ΑΕΚ στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα!
i

© Intime

Φοβερός ξανά ο Παναιτωλικός, υποχρέωσε την ΑΕΚ στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα!

Κώστας Τσίλης 21:30 - 05.10.2024 / Ανανεώθηκε: 22:40 - 05.10.2024

Για ακόμη μία φορά ο Παναιτωλικός έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση και ανάγκασε την ΑΕΚ στην πρώτη της ήττα για φέτος στο πρωτάθλημα, αφού επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Μιγκέλ Λουίς.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Αγρίνιο αποδεικνύεται έδρα που βάζει «μπλόκο» στην ΑΕΚ. Πέρυσι έμεινε στο 2-2, παρότι είχε προηγηθεί με 2-0. Και φέτος έφυγε ηττημένη με 1-0, παρότι μέχρι να δεχθεί το γκολ φαινόταν να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι. Περίπου όπως πέρυσι. Όμως από την στιγμή που ο Παναιτωλικός βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ, από εκεί και πέρα η ΑΕΚ ήταν σαν να έχασε το μυαλό της. Και πιο πολύ απειλήθηκε με δεύτερο γκολ, παρά απείλησε με την ισοφάριση.

Είναι πάντως αλήθεια πως η ΑΕΚ μέχρι να δεχθεί το γκολ από τον Παναιτωλικό, έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση μέσα στο γήπεδο. Είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας με τον Περέιρα και τον Πινέδα στην μεσαία γραμμή και σ’ ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο είχε βάλει τους γηπεδούχους μέσα στην περιοχή τους. Και ενώ έψαχνε κυρίως το κεφάλι του Πιερό, τις μεγαλύτερες ευκαιρίες (συμπεριλαμβανομένης και της φάσης στην οποία ζητά το πέναλτι), η ΑΕΚ τις έβγαλε με συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Αλλά στην τελική προσπάθεια είχε αστοχία.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός μπήκε πιο θαρραλέος στο γήπεδο και άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Ειδικά από την στιγμή που έκανε τις αλλαγές του ο Πετράκης. Ωστόσο η ΑΕΚ εξακολουθούσε να έχει το πάνω χέρι στο ματς και κυρίως να απειλεί με τον Κοϊτά που είχε ανεβάσει πολύ την απόδοσή του. Και πάλι δεν έκανε όμως γκολ τις ευκαιρίες που έφτιαξε. Ο Αλμέιδα άρχισε να ρισκάρει βγάζοντας τον Σιμάνσκι από το γήπεδο και παίζοντας με τον Περέιρα ως «εξάρι». Βρέθηκε και η ΑΕΚ να παίζει με δέκα παίκτες, καθώς ο Βίντα βγήκε εκτός λόγω σχισίματος στο φρύδι. Και ο Παναιτωλικός βρήκε την ευκαιρία του, να ανοίξει το σκορ.

Από εκείνο το σημείο και μετά, όλα γύρισαν ανάποδα στο παιχνίδι. Ο Αλμέιδα έριξε στο ματς και Άμραμπατ και Χατζισαφί και Γκατσίνοβιτς και αφού είχε βάλει πριν και τον Γκαρσία αλλά σε ρόλο δεξιού εξτρέμ. Η ΑΕΚ όμως φαινόταν πως είχα χάσει καταρχάς την συγκέντρωση και το μυαλό της. Δεν βοήθησαν οι αλλαγές, ο Παναιτωλικός ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος και το προβάδισμα το κράτησε μέχρι τέλους. Ίσως και με ευκολία.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Παντελάκης, Πέρες, Λομόνακο (71’ Μάιντεβατς), Σιέλης, Μπουζούκης (58’ Ρόα), Ντίας (71’ Μπελεβώνης), Μαυριάς (90’ Μαυρίας), Στάγιτς, Λιάβας, Νικολάου (58’ Λούις).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Ρότα (75’ Άμραμπατ), Βίντα, Κάλενς , Πήλιος (75’ Χατζιζαφί), Σιμάνσκι (65’ Λιούμπιτσιτς), Περέιρα, Πινέδα(75’ Γκατσίνοβιτς), Κοϊτά, Ελίασον (66’ Γκαρσία), Μάνταλος, Πιερό

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή. Ο Βίντα βγήκε από το γήπεδο γιατί αιμορραγούσε από το φρύδι. Η ΑΕΚ έμεινε με δέκα, αλλά Παναιτωλικός το εκμεταλλεύτηκε απόλυτα, βρήκε σε ανισορροπία την αντίπαλη άμυνα και έβαλε το γκολ.

MVP

Ο Λουίς όχι μόνο πέτυχε το γκολ του Παναιτωλικού. Αλλά από την στιγμή που μπήκε, ταλαιπώρησε πάρα πολύ την άμυνα της ΑΕΚ και την απασχόλησε πολύ εμποδίζοντας παίκτες να ανέβουν ψηλά.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Με το κλασικό πλέον 4-2-3-1 ο Ματίας Αλμέιδα και σ’ αυτό το παιχνίδι. Και χωρίς να κάνει ούτε μια αλλαγή σε πρόσωπα, σε σχέση με την ενδεκάδα του ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Με Περέιρα δηλαδή μαζί με τον Σιμάνσκι στα χαφ, τον Κοϊτά με τον Ελίασον στα δυο άκρα και τον Πινέδα σε ρόλο ελεύθερο πίσω από τον Πιερό που ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη μεριά ο Γιάννης Πετράκης, επέλεξε να πάει με τριάδα στην μεσαία του γραμμή, σ’ ένα 3-5-2.