Η... μπίλια έκατσε στο «Χ» στο Αγρίνιο
i

© Intime

Η... μπίλια έκατσε στο «Χ» στο Αγρίνιο

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 22:26 - 21.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:49 - 21.09.2024

Ο Asteras Aktor προηγήθηκε, ο Παναιτωλικός απάντησε και παρότι έπαιξε για περίπου μισή ώρα με παίκτη περισσότερο, δεν κατάφερε να φτάσει στην ολική ανατροπή, με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ.

Από έναν βαθμό πήραν Παναιτωλικός και Asteras Aktor! Σε ένα παιχνίδι που οι Αρκάδες πήραν το προβάδισμα στο σκορ και οι Αγρινιώτες απάντησαν σχετικά άμεσα, τελικά η μπίλια έκατσε στο «Χ», με το 1-1 να παραμένει μέχρι και το τελικό σφύριγμα. Με δέκα παίκτες έπαιξαν οι Αρκάδες από το 69ο λεπτό και μετά.

Μετά από το πρώτο αναγνωριστικό 10λεπτο, που δεν έγινε το παραμικρό στο παιχνίδι, ο ρυθμός σιγά-σιγά άρχισε να ανεβαίνει και αμφότερες οι ομάδες ξεκίνησαν να σημειώνουν τις πρώτες τους τελικές προσπάθειες. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 19ο λεπτό, όταν ο Χουχούμης με ένα πολύ δυνατό σουτ τράνταξε το δοκάρι.

Οι Αγρινιώτες απάντησαν σε αυτή την ευκαιρία, με τον Μαυρία να απειλεί με ένα άστοχο σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή. Οι Αρκάδες που απείλησαν πρώτοι ήταν κι εκείνοι που άνοιξαν το σκορ τελικά στο 28'. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπαρτόλο, ο Ντελί έκανε μία γυριστή κεφαλιά, ο Τσάβες απέκρουσε και στην επαναφορά ο Γιαμπλόνσκι με σουτ στην κίνηση έκανε το 0-1.

Δεν πρόλαβε να το χαρεί πολύ το προβάδισμα η ομάδα του Μακελελέ, καθώς η αντίδραση των «καναρινιών» ήταν άμεση. Συγκεκριμένα, έπειτα από επτά λεπτά, ο Σίλβα με ένα εξαιρετικό γύρισμα από το αριστερά βρήκε τον Λομόνακο κι εκείνος με ένα πλασέ μέσα από την περιοχή έφερε το ματς στα ίσια, σημειώνοντας το 1-1.

Στην επανάληψη η ομάδα του Γιάννη Πετράκη ήταν αυτή που απείλησε πρώτη. Στο 56', μετά από γύρισμα του Τορεχόν, ο Λομόνακο έκανε ένα σουτ εξ' επαφής και ο Παπαδόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά. Ύστερα από έξι λεπτά οι Αρκάδες είχαν τη στιγμή τους, όταν ο Σιέλης στην προσπάθεια του να διώξει βρέθηκε πολύ κοντά στο να βάλει αυτογκόλ.

Ο Asteras Aktor έμεινε με δέκα παίκτες στο 69', με τον Τριανταφυλλόπουλο να βλέπει απευθείας κόκκινη κάρτα μετά από σκληρό μαρκάρισμα του στον Μπελεβώνη. Από 'κει και έπειτα το ματς έγινε παράσταση για έναν, με τους Αγρινιώτες να πιέζουν ασφυκτικά, προκειμένου να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και να φτάσουν στο γκολ της νίκης.

Ωστόσο, παρότι είχαν κάποιες στιγμές, με κορυφαία αυτή στο 82ο λεπτό, όταν ο Λιάβας με ένα μακρινό σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν δίχτυα, με το 1-1 να παραμένει μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Μλάντεν, Λιάβας, Τορεχόν, Μαυρίας, Πέρες(90’ Κοντούρης), Μπουζούκης(77’ Μαϊντεβατς), Μπελεβώνης(77’ Λουίς), Σέρχιο Ντίαζ(64’ Ροα), Λομόνακο(77’ Λαγιούντ).

ASTERAS AKTOR (Κλοντ Μακελελέ): Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Τριανταφυλλόπουλος, Ντελί, Καλτσάς(88’ Παλάσιος), Γιαμπλόνσκι, Μούμο, Χουχούμης, Μπαρτόλο(71’ Γκαρσία), Άνταμ(59’ Αλάγκμπε), Κρέσπι.