Παναιτωλικός - Ιωνικός: Παίζει για την σωτηρία της η ομάδα της Νίκαιας
i

Ιωνικός - Παναιτωλικός / ©intime

Παναιτωλικός - Ιωνικός: Παίζει για την σωτηρία της η ομάδα της Νίκαιας

Sportal newsroom 10:29 - 19.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:52 - 20.08.2024

Παναιτωλικός και Ιωνικός κοντράρονται στο Αγρίνιο για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με την ομάδα της Νίκαιας να παίζει για την σωτηρία της και τον Παναιτωλικό για τις όποιες ελπίδες για εξάδα.

Ο Παναιτωλικός υποδέχεται στο Αγρίνιο τον Ιωνικό για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Super League με τις δύο ομάδες να παίζουν για τη νίκη, αλλά για διαφορετικούς λόγους. Η ομάδα της Νίκαιας αν και ανεβασμένη τις τελευταίες αγωνιστικές, ακόμα είναι σε επικίνδυνη θέση για υποβιβασμό, σε αντίθεση με την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου που παίζει για τις όποιες ελπίδες για είσοδο στην εξάδα.

Ο Παναιτωλικός έρχεται μετά από την βαριά ήττα με 6-1 από τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την προηγούμενη αγωνιστική και θέλει να επανέλθει στις νίκες, που θα τις δώσουν ψυχολογία για την συνέχεια. Η ομάδα του Αγρινίου δεν περνάει και την καλύτερη φάση της, καθώς σε πέντε αγώνες έχει μόλις μία νίκη, απέναντι στον Βόλο εκτός έδρας (2-3), έχοντας παράλληλα δύο ήττες και δύο ισοπαλίες. Θέλει τη νίκη απέναντι στην ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου για να διατηρήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για την είσοδό της στην εξάδα, καθώς είναι εφτά βαθμούς πίσω από τον Άρη, ο οποίος αγωνίζεται την Δευτέρα (20/2) με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Ο Σενγκέλια επέστρεψε για τον Παναιτωλικό, εκτός είναι όμως οι Μπακάκης, Ανέστης, Στεργιάκης, Νταγκό και Βοΐλης.

Αντίθετα ο Ιωνικός πηγαίνει στο Αγρίνιο για να παίξει για την παραμονή του στην Super League. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έχει τρία θετικά αποτελέσματα στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, δύο νίκες με Λαμία εκτός και Άρης εντός, αλλά και μία ισοπαλία με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Είναι στην δωδέκατη θέση με 15 βαθμούς τρεις πάνω από την Λαμία που είναι τελευταία και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να ξεφύγει κι άλλο από τις τελευταίες θέσεις. Χωρίς τους τιμωρημένους Ρομάο και Κάνιας, αλλά και τους τραυματίες Σόουζα και Γουλερι  θα κατέβει ο Μιχάλης Γρηγορίου, ενώ επέστρεψαν οι Βαλεριάνος, Τσιριγώτης και Τσίμπσαχ.

Πιθανές εντεκάδες:

Παναιτωλικός: Κοντογιάννης-Λιάβας, Λάρσον, Χουχούμης, Χατζηθεοδωρίδης-Κολοβός, Μλάντεν, Ντίας-Μόρσεϊ, Καρέλης, Ντουάρτε

Ιωνικός: Χουτεσιώτης-Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Μπουενά, Ρουμπουλάκου-Φαντιγκά, Σάκιτς, Καμπράλ- Σεμπά, Μάντζης, Λοβέρα