Ο Παναιτωλικός επιβλήθηκε του Πανσερραϊκού και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα

Παναιτωλικός - Πανσερραϊκός

i

© Intime

Ο Παναιτωλικός επιβλήθηκε του Πανσερραϊκού και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 23:55 - 31.08.2024 / Ανανεώθηκε: 00:00 - 01.09.2024

Ο Παναιτωλικός ήταν κυριαρχικός απέναντι στον Πανσερραϊκό (3-0) και πήρε το πρώτο του τρίποντο για τη σεζόν 2024-25.

Ο Παναιτωλικός υποδέχτηκε στο Αγρίνιο για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Super League τον Πανσερραϊκό κι έστησε... πάρτι (3-0), πανηγυρίζοντας την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα μετά τις ήττες από Λαμία και ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι ήταν κυριαρχικοί και με σκόρερ τους Λομόνακο, Ντίας και Μπουζούκη δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στα «Λιοντάρια».

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο στο ξεκίνημα, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ. Στο 12ο λεπτό ο Πέρεθ υποδέχτηκε την μπάλα και πλάσαρε από πλεονεκτική θέση, με τον Γκουγκεσασβίλι να διώχνει σε κόρνερ έγκαιρα.

Σούπερ Λιγκ 2024-25 με σούπερ αποδόσεις για τα φαβορί του τίτλου!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:34 - 29.08.2024

Σούπερ Λιγκ 2024-25 με σούπερ αποδόσεις για τα φαβορί του τίτλου!

Εν Ελλάδι υπάρχουν πέντε, λεγόμενες μεγάλες, ομάδες (μαζί με τον Αρη) αλλά τέσσερις διεκδικούν ετησίως τον τίτλο, ως είδαμε και πέρυσι, σε μια σεζόν… θρίλερ που ανέδειξε πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια οι Αγρινιώτες παρέμειναν ψηλά και σπατάλησαν ακόμη μία ευκαιρία. Ο Λομόνακο βρέθηκε ολομόναχος κι επιχείρησε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στα σώματα.

Ο Πανσερραϊκός πήρε... άριστα στο ανασταλτικό κομμάτι στο πρώτο τέταρτο και στο 20ο λεπτό έφτασε μία ανάσα από το 0-1. Κόντρα στη ροή του ματς, ο Τομάς σούταρε από μακρινή απόσταση και η μπάλα κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τσάβες, ο οποίος στάθηκε τυχερός.

Ο ρυθμός στο Αγρίνιο ήταν εξαιρετικός, με τον Παναιτωλικό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, η οποία απέδωσε καρπούς στο 27΄. Ο Λομόνακο ευνοήθηκε από τις κόντρες και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, πλασάροντας ιδανικά από το ύψος της περιοχής στη δεξιά αγωνία του Γκουγκεσασβίλι για το 1-0.

Ο Πανσερραϊκός έμεινε πίσω στο σκορ και στη συνέχεια θέλησε να δείξει τα... δόντια του, παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο με σκοπό την ισοφάριση. Στο 29΄ ο Τομάς επιχείρησε το σουτ από τα αριστερά και ο Τσάβες μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού έδειξε εξαιρετικά στοιχεία για ακόμη ένα ματς, ενώ στο 41ο λεπτό δήλωσε «παρών» και σταμάτησε έγκαιρα το διαγώνιο σουτ του Μπεντανκόρ.

Στην επανάληψη ο Παναιτωλικός μπήκε δυναμικά (όπως και στο ξεκίνημα) και με το καλημέρα (50΄) διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Σέρχιο Ντίας υποδέχτηκε την μπάλα έξω από την περιοχή, την έστρωσε στον εαυτό του και με ένα δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία του Γκουγκεσασβίλι, διαμόρφωσε το 2-0.

Επτά λεπτά αργότερα, η ομάδα του Πετράκη σπατάλησε μεγάλη διπλή ευκαιρία για να «κλειδώσει» το τρίποντο από το 57΄, όμως ο Γεωργιανός κίπερ των Σερραίων σταμάτησε διαδοχικά τους Μπουζούκη και Σιέλη με εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με τον Παναιτωλικό να διαχειρίζεται δίχως πρόβλημα το ισχυρό προβάδισμά του, αλλά να βάζει και το... κερασάκι στην τούρτα.

Στο 75ο λεπτό κι έπειτα από μία εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, η άμυνα των Σερραίων έδιωξε και ο Μπουζούκης από το ύψος της περιοχής πήρε το ριμπάουντ και κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-0.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ:

Στο όμορφο γκολ του Λομόνακο στο πρώτο μέρος. Οι Αγρινιώτες άνοιξαν το σκορ σε ένα χρονικό σημείο που πίεζαν, με τους Σερραίους να μην καταφέρνουν να αντιδράσουν.

MVP:

Ο Σέρχιο Ντίας διαμόρφωσε το 2-0 με ένα τρομερό σουτ και στη γενική εικόνα ήταν αυτός που ξεχώρισε. Ήταν δραστήριος και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μαυρίας (33΄Μπουζούκης), Λιάβας (80΄ Μπακάκης, Παντελάκης, Μλάντεν, Τορεχόν, Σιέλης, Πέρες, Μπελεβώνης (80΄Νικολάου), Ντίας (71΄Λαχούντ), Λομόνακο (70΄Μάζντεβατς).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκουγκελασβίλι, Κουτσογούλας (85΄Μασκανάκης), Χαντάκιας (46΄Φαρές), Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Στάικος (70΄Καπτούμ), Λιάσος (58΄Περούτσι), Ντέλετιτς, Τομάς, Σαλαζάρ, Μπέτανκορ (70΄Γκίγκιτς).

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!