ΠΑΟΚ με ανατροπή - εξπρές πέρασε από το Αγρίνιο και επανήλθε στις νίκες και τα… χαμόγελα!

Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ

i

© Intime

ΠΑΟΚ με ανατροπή - εξπρές πέρασε από το Αγρίνιο και επανήλθε στις νίκες και τα… χαμόγελα!

Μάνος Τσαλγατίδης 18:55 - 25.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:07 - 14.08.2024

Θύμισε τον καλό ΠΑΟΚ! Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου βρέθηκε από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο, αλλά με δύο γκολ σε ένα λεπτό (72'. 73') έφερε τούμπα τον αξιόμαχο Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και επικράτησε 3-1 επιστρέφοντας στις νίκες στο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-3 επί του Παναιτωλικού σε ένα ματς που βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 6ο λεπτό με τρομερό γκολ του Χατζηθεοδωρίδη, αλλά το γύρισε μέσα σε δύο λεπτά χάρη στα γκολ των Σάστε και Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ενώ δίχτυα βρήκε και ο Κωνσταντέλιας.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου ξεκίνησε με το κλασσικό 4-2-3-1 και αλλαγές στην ενδεκάδα του, άλλωστε δεν πρέπει κανείς να ξεχνά πως ο ΠΑΟΚ έχει έξι απουσίες (Κοτάρσκι, Μιχαηλίδης, Έκονγκ, Τάισον, Μπράντον, Μπάμπα) έτσι η ενδεκάδα του Δικεφάλου ήταν η εξής: Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Μεϊτέ, Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Τζίμας.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε στο χορτάρι τους: Τσάβες, Μλάντεν, Χουάνπι, Χατζηθεοδωρίδη, Τορεχόν, Σενγκέλια, Τσιγγάρα, Πέδρο, Μαλή, Στάγιτς και Λιάβα σε σχηματισμό 3-5-2.

Ο Παναιτωλικός μπήκε σαφώς καλύτερα από τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι και παραλίγο να σκοράρει με τον Χατζηθεοδωρίδη στο 5ο λεπτό. Η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στον παίκτη των γηπεδούχων που επιχείρησε ένα ψαλιδάκι από το ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Ωστόσο, δευτερόλεπτα αργότερα ο ίδιος παίκτης πέτυχε ένα εντυπωσιακό τέρμα με σουτ από τα 40 μέτρα, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε μερικά λεπτά για να καταλάβει τι έγινε, αλλά αντέδρασε και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει. στο 12ο λεπτό, αλλά η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μουργκ σταμάτησε στη συμβολή των δοκών.

Από εκεί και έπειτα το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογο του Δικεφάλου, με τους παίκτες του Παναιτωλικού να προσπαθούν με βίαια μαρκαρίσματα να σταματήσουν αυτούς των «ασπρόμαυρων». Ο ΠΑΟΚ απείλησε με ακόμα δύο στημένες φάσεις που ο Μουργκ εκτέλεσε απευθείας, αλλά μέχρι το πρώτο μισάωρο το σύνολο του Λουτσέσκου δεν μπορούσε να απειλήσει από οργανωμένη επίθεση.

Ο Σενγκέλια στο 35ο λεπτό εξαπέλυσε έναν κεραυνό, αλλά ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά.

Η οργανωμένη και σφιχτή αμυντική του Παναιτωλικού δυσκόλευε αρκετά τον Δικέφαλο που έμοιαζε εκνευρισμένος και αυτό φαινόταν από τις πολλές άστοχες μεταβιβάσεις, αλλά και τις λάθος επιλογές τους. Η επόμενη μεγάλη στιγμή του πρώτου μέρους ήταν και η τελευταία αυτού. Πιο συγκεκριμένα στο 45+1 ο Κωνσταντέλιας διέλυσε την αντίπαλη άμυνα με συνεχόμενες προσποιήσεις, αλλά το σουτ του βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Παναιτωλικού.

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν παρόμοιο με το πρώτο. Οι γηπεδούχοι πίεσαν και ο Χατζηθεοδωρίδης δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά ο Ζίβκοβιτς είχε απάντηση. Ο ΠΑΟΚ συνεχώς ανέβαζε ρυθμό και προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Στο 61΄Ο Δικέφαλος σκόραρε, αλλά το τέρμα του Κωνσταντέλια ακυρώθηκε, καθώς το VAR υπέδειξε τον Ντεσπόντοφ σε θέση οφσάιντ.

Ο Λουτσέσκου έψαχνε λύσεις και προσπαθούσε να ανεβάσει την ομάδα του και έτσι έριξε στο ματς Αντρίγια και Οζντόεφ με τον Δικέφαλο να γίνεται κάπως πιο προσεκτικός στο ανασταλτικό κομμάτι. Δεν γινόταν να συνεχίσει έτσι ο ΠΑΟΚ, κάποια στιγμή θα ανέβαινε!

Στο 71ο λεπτό ήταν το... turning point του ματς. Ο Κωνσταντέλιας έκανε μαγική ενέργεια, βρήκε τον Σάστρε, που έκανε σέντρα σουτ και η μπάλα κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα. Μόλις δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ έκανε τη μεγάλη ανατροπή. Ο Αντρίγια έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και με ένα τρομερο πλασέ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα.

Από εκεί και έπειτα ο ΠΑΟΚ ήλεγχε τον ρυθμό και έδειχνε στον Παναιτωλικό ότι πλέον έχει ξυπνήσει και τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν και τρίτο γκολ στο 90ο λεπτό, όταν ο Αντρίγια βρήκε τον Κωνσταντέλια μέσα στην περιοχή και αυτός από πλάγια θέση δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Παναιτωλικός: (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μλάντεν, Χουάνπι, Χατζηθεοδωρίδης (68΄ Ντουάρτε), Τορεχόν, Σενγκέλια (68΄ Ντίας), Τσιγγάρας (81΄ Πέρες), Πέδρο (81΄ Λομονάκο), Μαλής, Στάγιτς και Λιάβας (81΄ Μαυρίας).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (73΄ Ότο), Μεϊτέ, Μάρκος Αντόνιο (63΄ Οζντόεφ), Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ (81΄ Σβαμπ), Μουργκ (63΄ Αντρίγια), Τζίμας (46' Σαμάτα).

Κίνηση στήριξης από Λουτσέσκου σε Σαμάτα! (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:22 - 25.02.2024

Κίνηση στήριξης από Λουτσέσκου σε Σαμάτα! (vid)

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, με την έναρξη του δευτέρου μέρους στο Αγρίνιο, πέρασε ως πρώτη αλλαγή στο ματς τον Μπουανά Σαμάτα, στηρίζοντας τον παίκτη του μετά το χαμένο πέναλτι στη Λεωφόρο και την κριτική που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα.

MVP:

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να ήταν κυρίως επιπόλαιος, αλλά στο δεύτερο μέρος μεταμορφώθηκε στο μικρό μάγο που ο ΠΑΟΚ και όλη η Ελλάδα έχουν συνηθίσει να βλέπουν, ενώ κατάφερε να βρει και δίχτυα δύο φορές, με το ένα τέρμα να ακυρώνεται.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Το turning point του αγώνα είναι το τέρμα που πέτυχε ο Ζοάν Σάστρε. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε, πήρε ψυχολογία, ξύπνησε και στην πορεία βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Αντρίγια.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ:

Ο Γιάννης Πετράκης αρχικά εγκλώβισε τον Λουτσέσκου και τον ΠΑΟΚ με την πολυπρόσωπη άμυνα του και το γεγονός πως μπήκε δυνατά στις αρχές των δύο ημιχρόνων. Ωστόσο, αργά αλλά σταθερά και με τη βοήθεια των αλλαγών το πλάνο του τεχνικού του Δικεφάλου βγήκε και τελικά ο ΠΑΟΚ από το 65΄ και έπειτα κυριάρχησε και πήρε και τη νίκη.