Ο Βόλος με Κόντε απέδρασε στο 101' από το Αγρίνιο!
i

©intime

Ο Βόλος με Κόντε απέδρασε στο 101' από το Αγρίνιο!

Γιώργος Σακελλαρίου 19:04 - 26.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:12 - 26.10.2024

Με πέναλτι του Κόντε στο 101' ο Βόλος νίκησε 1-0 στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό, ο οποίος έπαιζε με δέκα παίκτες από το 26'.

Ο Παναιτωλικός ήταν σ’ εξαιρετική κατάσταση, ψηλά στην βαθμολογία και υποδέχθηκε τον Βόλο, ώστε να παραμείνει στις πρώτες θέσεις.

Η ομάδα του Αγρινίου, όμως, κλήθηκε από το 26’, με μία αυστηρή αποβολή του Στάγιτς, να παίξει με αριθμητικό μειονέκτημα. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Βόλος και στο 101’ με πέναλτι του Κόντε πήρε σπουδαία νίκη με 1-0 και ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις. Ο Βόλος έτσι έφτασε στην τρίτη εκτός έδρας νίκη του σε τέσσερα ματς, ενώ εντός δεν έχει επιτυχία! Μία σκληρή ήττα για τους Αγρινιώτες που εκτός από την αποβολή του Στάγιτς έχουν έντονα παράπονα και για μη αποβολή του Κόσζτα σε μαρκάρισμα στον Παντελάκη.

Ο Πετράκης είχε τον Τσάβες στο τέρμα, τους Παντελάκη, Σιέλη, Στάγιτς στα στόπερ, τον Μαυρία δεξί μπακ χαφ, τον Τορεχόν αριστερό, τους Λουίς, Μπουζούκη, Μπελεβώνη στον άξονα και τον Ρόα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ Λομόνακο.

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης είχε τον Κόβατς στο τέρμα, τους Σούντγκρεν, Καλογερόπουλο, Κορρέα, Φεράρι τετράδα στην άμυνα, τους Γκλάβσιτς, Μπερναντέου, Μεντιέτα στον άξονα, τους Μύγα, Κόμπα στα άκρα και τον Κόζστα στην κορυφή.

Αποβολή Στάγιτς

Ο Παναιτωλικός έδειχνε πιο επικίνδυνος στην αρχή, αν και η κατοχή της μπάλας ήταν μοιρασμένη.

Οι Αγρινιώτες απείλησαν πρώτοι στο 9’, αλλά το φάουλ του Μπελεβώνη έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 13’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 1-0. Σέντρα σουτ του Μαυρία από δεξιά, έδιωξε στη γραμμή ο Μύγας και στη συνέχεια σουτ του Ρόα στο ύψος της μικρής περιοχής, έβγαλε σε κόρνερ ο Κόβατς.

Στο 14’ κεφαλιά εντός περιοχής του Τορεχόν κατέληξε στα χέρια του Κόβατς και στο 26’ ο Παναιτωλικός έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Στάγιτς είχε κίτρινη από το 20’ και στο 26’ ο Τσέτσιλας τον απέβαλε με αυστηρή δεύτερη κίτρινη για ένα απλό φάουλ στον Μεντιέτα στη μεσαία γραμμή!

Ο Βόλος, ωστόσο, δεν πήρε τον απόλυτο έλεγχο για να κάνει φάσεις. Στο 31’ αριστερό σουτ εκτός περιοχής του Λουίς έφυγε 2-3 μέτρα άουτ και στο 38’ εκτέλεσε το φάουλ με το αριστερό ο Μπουζούκης κι απέκρουσε σε κόρνερ ο Κόβατς.

Τεράστια ευκαιρία και δοκάρι

Ο Βόλος στο δεύτερο ημίχρονο με αριθμητικό πλεονέκτημα μπήκε πιο δυνατά και στο 49’ δεξί μακρινό σουτ του Μεντιέτα μπλόκαρε ο Τσάβες.

Ο Παναιτωλικός, ωστόσο, συνέχισε να δείχνει πιο ομάδα και στο 56’ ζήτησε κόκκινη κάρτα για φάουλ του Κόσζτα στον Παντελάκη. Ο φορ του Βόλου σήκωσε ψηλά το πόδι και βρήκε τον Παντελάκη στο πρόσωπο, ο οποίος έκανε οκτώ ράμματα για να συνεχίσει! Ο Τσέτσιλας, όμως, έδειξε κίτρινη, ενώ και ο Ζαμπαλάς δεν τον κάλεσε στο VAR.

Στο 54’ κεφαλιά του Σιέλη ήταν άστοχη και στο 65’ στην αντεπίθεση το αριστερό σουτ του Κόμπα απέκρουσε ο Τσάβες.

Στο 64’ ο Βόλος έφτασε μία ανάσα από το γκολ. Ο Μεντιέτα έβγαλε τον Άλτμαν μόνο του με τον Τσάβες και ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός από τη μικρή περιοχή σούταρε ψηλά άουτ!

Στο 66’ οι Αγρινιώτες πλησίασαν στο γκολ. Δεξί σουτ του Λουίς από τα 30 μέτρα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε άουτ!

Σ’ εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν και την κούραση του Παναιτωλικού κι αναζήτησαν το γκολ. Στο 83’ κεφαλιά του Κόντε από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 85’ δεξί διαγώνιο σουτ του Άλτμαν εκτός περιοχής, η μπάλα έφυγε μισό μέτρο από το δεξί δοκάρι.

Στο 93' η κεφαλιά του Βιγιαφάνιες στην καρδιά της άμυνας ήταν αδύναμη και μπλόκαρε ο Τσάβες.

Στο 96' έγινε η φάση που σημάδεψε το ματς. Ο Μεντιέτα δέχθηκε εντός περιοχής το μαρκάρισμα του Παντελάκη, ο Τσέτσιλας δεν έδωσε κάτι, αλλά τον κάλεσε στο VAR ο Ζαμπαλάς και στο 99' έδειξε την άσπρη βούλα. Ο

Ο Κόντε ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία. Ο Τσάβες αν κι έπεσε σωστά δεν μπόρεσε ν' αποκρούσει και ο Βόλος πήρε τη σπουδαία νίκη!

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης, Στάγιτς, Μαυρίας, Τορεχόν, Λουίς, Μπουζούκης (83’ Λαχούντ), Μπελεβώνης (83’ Νικολάου), Ρόα (76’ Ντίας – 89’ λ.τρ. Μπακάκης), Λομόνακο (83’ Μαϊντέβατς).

Βόλος (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Κόβατς, Σούντγκρεν (52’ Άλτμαν), Κορρέα, Καλογερόπουλος, Φεράρι, Γκλάβτσιτς, Μπερναντού, Μεντιέτα, Μύγας, Κόμπα (72’ Βιγιαφάνες), Κόσζτα (72’ Κόντε).