Με αέρα πρωταθλήτριας «τούμπαρε» τον Παναθηναϊκό και πέρασε από Λεωφόρο η ΑΕΚ

Με αέρα πρωταθλήτριας «τούμπαρε» τον Παναθηναϊκό και πέρασε από Λεωφόρο η ΑΕΚ

Γιώργος Σακελλαρίου 23:02 - 25.09.2023 / Ανανεώθηκε: 23:30 - 25.09.2023

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με γκολάρα του Τζούριτσιτς, αλλά η ΑΕΚ δεν πτοήθηκε και με γκολ των Τσούμπερ και Πινέδα επικράτησε 2-1 και πήρε τεράστιο διπλό στη Λεωφόρο.

Η ΑΕΚ μετά τον θρίαμβο στο Μπράιτον πήγε να δώσει μάχη στη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός μετά την τεράστια νίκη κόντρα στη Βιγιαρεάλ ήθελε στο καμίνι της Λεωφόρου να πανηγυρίσει μία ακόμα νίκη, την τέταρτη σερί και με το απόλυτο κι ένα ματς λιγότερο, να βρεθεί μία ανάσα από την κορυφή. Η Λεωφόρος εξερράγη με την γκολάρα του Τζούριτσιτς μόλις στο 10', αλλά η ΑΕΚ είχε αέρα πρωταθλήτριας.

Η Ένωση, αφού έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Λιβάι Γκαρσία, για την ακρίβεια, βρήκε απέναντί της τον Μπρινιόλι, κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Τσούμπερ. Και όταν το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού, βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Πινέδα, το τρίτο γκολ του Μεξικανού κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ κράτησε μέχρι το φινάλε το υπέρ της σκορ και πήρε μία τεράστια νίκη στην έδρα ενός συνδιεκδικητή του τίτλου.

Ζημιά με Μάγκνουσον

Το ντέρμπι ξεκίνησε στραβά για τον Παναθηναϊκό. Ο Μάγκνουσον τραυματίστηκε μόλις στα 9 δευτερόλεπτα κι αντικαταστάθηκε στο 4’ από τον Γεντβάι. Ο Γιοβάνοβιτς έχασε τον Ισλανδό αριστεροπόδαρο στόπερ, ο οποίος είναι σημαντικός στο χτίσιμο του παιχνιδιού, ειδικά στην αριστερή πλευρά και στις μπαλιές που επιχειρεί προς τον Χουάνκαρ.

Γκολάρα ο Τζούριτσιτς

Στο 6’ από γύρισμα του Ιωαννίδη, ο οποίος ήταν εξαιρετικός κι απασχολούσε όλη την άμυνα της ΑΕΚ σουτ του Βιλένα κόντραρε και στο 7’ σουτ του Ολλανδού μέσου εκτός περιοχής με το αριστερό απέκρουσε ο Στάνκοβιτς. Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, βρήκε τον τρόπο να προηγηθεί.

Στο 10’, λοιπόν, έγινε το 1-0 με γκολάρα του Τζούριτσιτς. Ο Σέρβος πήρε την κάθετη από τον Ιωαννίδη κι από πλάγια δεξιά έπιασε έναν κεραυνό με το δεξί κι έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Στάνκοβιτς, βάζοντας «φωτιά» στη Λεωφόρο.

Φοβερός Μπρινιόλι, μοιραίος Γκαρσία

Η ΑΕΚ δεν είχε άλλη επιλογή από το να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης και την άγγιξε στο 12’. Ο Λιβάι Γκαρσία απέφυγε τον Σένκεφελντ, μπήκε στην περιοχή κι εκτέλεσε. Απέκρουσε ο Μπρινιόλι, στην επιστροφή νέο σουτ του Γκαρσία, το σταμάτησε ο Βιλένα κι έδωσε την ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός με τη σειρά του, έψαχνε μόλις έκλεβε, τη βαθιά μπαλιά στον Ιωαννίδη, αφού η Ένωση έπαιζε ψηλά. Ο Έλληνας φορ έδωσε μάχες, κράτησε μπάλα, αλλά δεν είχε πολλά στηρίγματα.

Στο 15’ αδύναμο σουτ του Κώτσιρα μπλόκαρε ο Στάνκοβιτς και στο 24’ ο Μπρινιόλι κράτησε ξανά το μηδέν. Ο Τσούμπερ άλλαξε στο κόρνερ με τον Ελίασον και σέντραρε με το δεξί, ο Γκαρσία έκανε την κεφαλιά στη μικρή περιοχή, αλλά εκτινάχθηκε ο Ιταλός κι απέκρουσε σε κόρνερ!

Ισοφάρισε ο Τσούμπερ

Στο 26’ διαγώνιο γύρισμα-σουτ του Τσούμπερ δεν πρόλαβε να πάει στην μπάλα ο Ελίασον. Ο τελευταίος στο 34’ είχε φάουλ ψηλά άουτ. Στο 36’, ωστόσο, ήρθε το γκολ για την ΑΕΚ. Ο Ελίασον έδωσε στον Γκαρσία, από τη μονομαχία του με τον Χουάνκαρ, η μπάλα στρώθηκε στον Τσούμπερ κι αυτός με δεξί σουτ εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπρινιόλι για το 1-1.

Το ημίχρονο έκλεισε με φάση για την ΑΕΚ. Στο 45’ κόρνερ του Ελίασον, αδύναμη κεφαλιά του Κάλενς, μπλόκαρε ο Μπρινιόλι.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου. Η ΑΕΚ απείλησε πρώτη, όταν στο 49’ επιχείρησε αριστερό σουτ ο Γκαρσία από το όριο της μεγάλης περιοχής, χωρίς ισορροπία κι έστειλε άουτ τη μπάλα. Στο 51’ φάουλ του Βιλένα από αριστερά, ο Γεντβάι πήρε την κεφαλιά, αλλά κόντραρε σε αντίπαλο και δεν πήρε πορεία προς την εστία. Στο 53’ φάουλ του Μπερνάρ, απομάκρυνε με το κεφάλι ο Γκαρσία, η μπάλα στρώθηκε στον Βιλένα, αλλά το δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Γκολ ο Πινέδα

Ο Αλμέιδα είχε κι αυτός αναγκαστική αλλαγή, αφού ένιωσε ενοχλήσεις ο Κάλενς. Ο Περουβιανός ξεκίνησε με τέσσερις προπονήσεις και τελικά αντικαταστάθηκε από τον Σιμάνσκι, ο οποίος έπαιξε δεξί στόπερ κι ο Μήτογλου αριστερό. Στη συνέχεια ο Αργεντινός πέρασε τον Πισάρο πίσω από τον Γκαρσία και τον Τσούμπερ αριστερά. Και ο Πισάρο είχε συμμετοχή στο 2-1! Λάθος πλάγιο του Μαντσίνι, η μπάλα κατέληξε στον Λιβάι Γκαρσία, αυτός έδωσε στον Πισάρο, ο οποίος έκανε στο 68’ τη μπαλιά στον Τσούμπερ. Ο Ελβετός γύρισε στον Πινέδα, ο οποίος πλάσαρε τον Μπρινιόλι για το 2-1. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ, αλλά η φάση εξετάστηκε στο VAR, το γκολ ήταν κανονικό και η Ένωση πήρε το προβάδισμα.

Ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού, λοιπόν, ν’ αναζητήσει την ισοφάριση. Στο 74’ κεφαλιά του Ιωαννίδη απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Στάνκοβιτς. Στην εξέλιξη της φάσης κεφαλιά του Αράο έφυγε ελάχιστα άουτ. Ο Αλμέιδα κατόπιν έβαλε αριστερό μπακ τον Πινέδα, ενώ έριξε στη μάχη και τους Αραούχο, Μάνταλο. Ο Γιοβάνοβιτς αντίθετα μετά το 1-2, έβαλε τον Σπόραρ κι έπαιξε με δύο φορ. Στο 80’ δεξί σουτ του Πισάρο δεν βρήκε στόχο.

Στο 85’ η ΑΕΚ έχασε ευκαιρία. Ο Αραούχο έδωσε στον Ελίασον, ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Μπρινιόλι, αλλά αστόχησε. Στο 86’ ο Ιωαννίδης πάσαρε με το στήθος στον Σπόραρ κι αυτός από το ύψος του πέναλτι σούταρε ψηλά άουτ.

Πως σχολίασε το Twitter το πανό που ανέβηκε στη Λεωφόρο
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:08 - 25.09.2023

Πως σχολίασε το Twitter το πανό που ανέβηκε στη Λεωφόρο

Η αναμέτρηση στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ήταν τεταμένη πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας με το στρατόπεδο της ΑΕΚ να ανακοινώνει πως εφόσον το πανό των οργανωμένων του Παναθηναϊκού για τους Bad Blue Boys ανοίξει τότε η ομάδα θα αποχωρήσει. Το πανό άνοιξε και αυτό σχολιάστηκε έντονα στο Twitter.

Ο MVP

Από την ΑΕΚ κορυφαίοι Τσούμπερ και Πινέδα. Ο τελευταίος πέτυχε το νικητήριο γκολ, αλλά ο Ελβετός είχε το γκολ της ισοφάρισης και την ασίστ στο 1-2. Όσο για τον Μεξικανό έπαιξε και αριστερό μπακ… Ένα πολυεργαλείο ο Πινέδα, ο οποίος πέρσι ήταν ο MVP του πρωταθλήματος.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Στο γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν πτοήθηκε από το 1-0. Έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες και στην τρίτη βρήκε το γκολ. Ο Παναθηναϊκός δεν εκμεταλλεύτηκε το προβάδισμα και είχε θέματα ανασταλατικά. Δέχθηκε την ισοφάριση και σε ένα σημείο που το ματς είχε παγώσει και δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό και το δεύτερο γκολ.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Ο Γιοβάνοβιτς έχασε νωρίς τον Μάγκνουσον κι αυτό ήταν ζημιά για τα πλάνα του. Ο Σέρβος τεχνικός είδε τον Πέρεθ και τους Τζούριτσιτς, Μπερνάρ, παρά το γκολ του πρώτου, να μην κάνουν μεγάλο ματς. Ο Αλμέιδα είχε μία πνευματικά έτοιμη ομάδα, που δεν λύγισε όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ κι ενώ στην άμυνα δεν είχε τους βασικούς Χατζισαφί, Βίντα, Μουκουντί, Σιντιμπέ. Έριξε στο ματς και τον Πισάρο και ο τελευταίος ξεκίνησε τη φάση για το 2-1.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Παναθηναϊκός φωνάζει για φάουλ του Λιβάι Γκαρσία στον Χουάνκαρ στο γκολ της ισοφάρισης. Δεν φαίνεται να έχει δίκιο όμως. Αντίθετα, στο 61’ ο Ιταλός Σότσα θα μπορούσε κάλλιστα να δείξει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γαλανόπουλο για φάουλ στον Μαντσίνι. Ο Γαλανόπουλος έκανε τρία φάουλ σε οκτώ λεπτά, ο Σότσα δεν εξάντλησε την αυστηρότητά του και τον άφησε στο ματς.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (79’ Μλαντένοβιτς), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον (4’ λ.τρ. Γεντβάι), Πέρεθ, Βιλένα, Τζούριτσιτς, Μαντσίνι (78’ Σπόραρ), Μπερνάρ, Ιωαννίδης.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μοχαμάντι (75’ Μάνταλος), Κάλενς (59’ Σιμάνσκι), Μήτογλου, Γαλανόπουλος (63’ Πισάρο), Γκατσίνοβιτς (63’ Γιόνσον), Πινέδα, Ελίασον, Τσούμπερ, Γκαρσία (75’ Αραούχο).

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ:

Δείτε παρακάτω το live του αγώνα:

  • Τέλος παιχνιδιού: Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-2
  • 94' Σωστή έξοδος από τον Στάνκοβιτς, αγκαλιά με τη νίκη η Ένωση.
  • 93' Ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Μάνταλο να αστοχεί με σουτ μέσα από την περιοχή.
  • Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων.
  • 90' Κίτρινη κάρτα στον Παλάσιος.
  • 89' Κίτρινη κάρτα στον Αραούχο
  • 86' Απειλεί το Τριφύλλι με το σουτ του Σπόραρ μέσα από την περιοχή να περνάει άουτ.
  • 85' Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ, με τον Αραούχο να βρίσκει τον Ελίασον κι εκείνον να αστοχεί από θέση τετ α τετ.
  • 83' Κάτι σαν σέντρα-σουτ από τον Παλάσιος, μπλοκάρει ο Στάνκοβιτς.
  • 80' Σουτ του Πισάρο, άουτ η μπάλα.
  • 78' Σπόραρ στη θέση του Μαντσίνι και Μλαντένοβιτς αντί Χουάνκαρ.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ Με τις αλλαγές του Αλμέιδα, ο Πινέδα πήγε αριστερό μπακ. Είναι η πρώτη φορά που παίζει αριστερό μπακ. Συνήθως τον βάζει δεξί μπακ.

  • 75' Νέα μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Αράο, άουτ η μπάλα.
  • 74' Τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ιωαννίδη.
  • 70' Ο Αράο στη θέση του Πέρεθ και ο Παλάσιος στη θέση του Τζούριτσιτς

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ Τρίτο γκολ του Πινέδα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Σκόραρε πέρυσι στην Λεωφόρο και στην Φιλαδέλφεια στην κανονική περίοδο

  • 70' ΓΚΟΛ ΤΕΛΙΚΑ 1-2 Η ΑΕΚ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΝΕΔΑ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΦΣΑΙΝΤ Ο ΤΣΟΥΜΠΕΡ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΣΙΣΤ
  • 68' Σκόραρε η ΑΕΚ, αλλά έχει δοθεί οφσάιντ. Ο Τσούμπερ γύρισε στον Πινέδα κι αυτός πλάσαρε εύστοχα τον Μπρινιόλι 
  • 66' Αντεπίθεση για την ΑΕΚ, η πάσα του Πισάρο δεν βρήκλε συμπαίκτη, χάθηκε η ευκαιρία για την Ένωση

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ Ο Αλμέιδα βάζει τον Πισάρο για να ανακτήσει κατοχή μπάλας. Και μάλιστα ο Μεξικανός πήρε θέση στον άξονα πίσω από τον Γκαρσία με τον Τσούμπερ αριστερά

  • 63' Ο Γιόνσον στη θέση του Γκατσίνοβιτς και ο Πισάρο αντί του Γαλανόπουλου
  • 61' Φωνάζει για δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γαλανόπουλο ο Παναθηναϊκός, Βρηκε άγαρμπα τον Μαντσίνι
  • 59' Ο Σιμάνσκι στη θέση του Κάλενς που τραυματίστηκε. Θα παίξει στόπερ ο Πολωνός

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ Η ΑΕΚ ξεκίνησε με πρέσινγκ χαμηλά, αλλά στα τελευταία λεπτά δεν κρατάει την μπάλα και κάνει εύκολα λάθη

  • 54' Κίτρινη στον Γαλανόπουλο
  • 53' Φάουλ του Μπερνάρ, απομάκρυνε με το κεφάλι ο Γκαρσία, η μπάλα στρώθηκε στον Βιλένα, αλλά το δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
  • 51' Φάουλ του Βιλένα από αριστερά, ο Γεντβάι πήρε την κεφαλιά, αλλά κόντραρε σε αντίπαλο και δεν πήρε πορεία προς την εστία
  • 49' Αριστερό σουτ του Γκαρσία από το όριο της μεγάλης περιοχής, χωρίς ισορροπία, άουτ η μπάλα
  • Φοβερός ο Ιωαννίδης στο πρώτο ημίχρονο. 
  • Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο
  • Δείτε το 1-1 της ΑΕΚ με τον Τσούμπερ
  • Περίμεναν να δοθεί φάουλ οι πράσινοι στο γκολ της ισοφάρισης
  • ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ 1-1. Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 10' με τον Τζούριτσιτς και η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 36' με τον Τσούμπερ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ Η ΑΕΚ μετά το γκολ που δέχθηκε ισορρόπησε πολύ γρήγορα το ματς. Έχει κάνει πολύ πιο κλασικές ευκαιρίες, έχει εκμεταλλευτεί πολύ τον Γκαρσία, αλλά για να πάρει το ματς πρέπει να γίνει αποτελεσματική και να βρει και λύσεις για να περιορίσει τον Ιωαννίδη

  • 45' Κόρνερ του Ελίασον, αδύναμη κεφαλιά του Κάλενς, μπλόκαρε ο Μπρινιόλι
  • 44' Κίτρινη στον Χουάνκαρ
  • Η ΑΠΙΘΑΝΗ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΜΠΡΙΝΙΟΛΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ: H ισοφάριση της ΑΕΚ είναι καθόλα δίκαιη, αφού ο Παναθηναϊκός είχε αφήσει πολλούς χώρους. Όταν παίκτες όπως ο Τσούμπερ, ο Λιβάι, ο Γκατσίνοβιτς, έχουν τη μπάλα συνεχώς έξω από την περιοχή, θα σκοράρουν

  • Ο Ελίασον έδωσε στον Γκαρσία, από τη μονομαχία του με τον Χουάνκαρ, η μπάλα στρώθηκε στον Τσούμπερ κι αυτός με δεξί σουτ εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία για το 1-1. 
  • 36' ΓΚΟΛ Η ΑΕΚ! 1-1 ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΟΥΜΠΕΡ
  • Δείτε τη μεγάλη ευκαιρία του Γκαρσία
  • 34' Φάουλ του Ελίασον ψηλά άουτ η μπάλα

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ Χρειάζεται η ΑΕΚ να βρει λύσεις, για να βγάλει εκτός παιχνιδιού τον Ιωαννίδη, γιατί είναι αυτός που της δημιουργεί το μεγαλύτερο πρόβλημα

ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ: Η ΑΕΚ έχει πολύ μεγαλύτερη ένταση, επιτίθεται με αυτοπεποίθηση και ο Παναθηναϊκός έχει περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Προφανώς και η Ένωση δεν μπορεί να έχει την ίδια πίεση σε όλο το 90λεπτο, αλλά το Τριφύλλι πρέπει να βρει τρόπο να πάρει μέτρα.

  • Δείτε το 1-0 του Τζούριτσιτς
  • 33' Κίτρινη στον Μπερνάρ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ: Η ΑΕΚ πρέπει να βάλει περισσότερο τον Τσούμπερ και τον Γκατσίνοβιτς στο παιχνίδι της. Και φυσικά κάποια στιγμή πρέπει επιτέλους να σκοράρει στις μεγάλες φάσεις του Λιβάι 

  • 26' Διαγώνιο γύρισμα-σουτ του Τσούμπερ δεν πρόλαβε να πάει στη μπάλα ο Ελίασον
  • 25' Κίτρινη στον Γκατσίνοβιτς για μαρκάρισμα στον Μαντσίνι
  • 24' Απίθανος Μπρινιόλι! Κεφαλιά του Γκαρσία στη μικρή περιοχή, εκτινάχθηκε ο Ιταλός κι απέκρουσε σε κόρνερ!
  • 21' Κίτρινη στον Μήτογλου για φάουλ στον Ιωαννίδη
  • Στα 9 δευτερόλεπτα τραυματίστηκε ο Μάγκνουσον!
  • Η προσωρινή αποχώρηση της ΑΕΚ
  • 15' Σουτ του Κώτσιρα στα χέρια του Στάνκοβιτς.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ: Στην κυριολεξία, το γκολ του Τζούρισιτς είναι ενδεικτικό της κλάσης του. Ενδεικτικό του ότι πληρώνεις, παίρνεις. Όμως, θέλει μεγάλη προσοχή στην άμυνα, γιατί η ΑΕΚ έχει τεράστια ποιότητα και απείλησε αμέσως για την ισοφάριση.

  • 12' Μεγάλη ευκαιρία η ΑΕΚ! Ο Λιβάι Γκαραία απέφυγε τον Σένκεφελντ, μπήκε στην περιοχή κι εκτέλεσε. Απέκρουσε ο Μπρινιόλι, στην επιστροφή σουτ του Γκαρσία κόντραρε στα σώματα
  • Ο Τζούριτσιτς πήρε την κάθετη από τον Ιωαννίδη και από πλάγια δεξιά έπιασε έναν κεραυνό με το δεξί κι έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Στάνκοβιτς
  • 10' ΓΚΟΛΑΡΑ Ο ΠΑΟ!!! 1-0 Ο ΤΖΟΥΡΙΤΣΙΤΣ

Κώστας Τσίλης: Ο Κάλενς κάνει ντεμπούτο αριστερού στόπερ, έχοντας κάνει επί της ουσίας μόλις τέσσερις προπονήσεις με την ΑΕΚ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ: Λελογισμένο το ροτέισον του Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος χρησιμοποιεί τρεις παίκτες που ήταν βασικοί με τη Βιγιαρεάλ και έχουν μικρότερη καταπόνηση. Απολύτως φυσιολογικό αυτό, αφού ο Ιβάν δεν θέλει να διαταράξει την ισορροπία από τη μία, από την άλλη πρέπει να προσθέσει ενέργεια και φρεσκάδα σε ένα απαιτητικό ματς.

  • 7' Σουτ του Βιλένα με το αριστερό απέκρουσε ο Στάνκοβιτς, Έχει ρυθμό το ντέρμπι
  • 6' Αντεπίθεση του Παναθηναϊκού ο Ιωαννίδης έδωσε στον Βιλένα, αλλά το σουτ του Ολλανδού κόντραρε 
  • 4' Μπήκε ο Γεντβάι
  • 1' Στο έδαφος ο Μάγκνουσον, διακοπή στο ντέρμπι. Σηκώθηκε για ζέσταμα ο Γεντβάι. Θα γίνει αλλαγή ο Ισλανδός στόπερ!
  • Σέντρα στο ντέρμπι
  • ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ
  • ΑΠΟΧΩΡΕΙ Η ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!!! ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ. ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ!
  • Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΝ ΑΝΕΒΕΙ ΤΟ ΠΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ BAD BLUE BOYS!!! 
  • Στατιστικό για το ματς 
  • Στον πάγκο της ΑΕΚ είναι οι Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Μάνταλος, Άμραμπατ, Αραούχο, Πόνσε, Πιζάρο
  • Στον πάγκο του Παναθηναϊκού είναι οι Λοντίγκιν, Κλαϊνχάισλερ, Σπόραρ, Πάλμερ-Μπράουν, Τσέριν, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Παλάσιος, Αράο
  • Διαιτητές: Σιμόνε Σότσα, Αλέσιο Μπέρτι, Στέφανο Ντελ Τζιοβάνε 4ος Διαιτητής: Αντρέα Κολόμπο