Περισσότερα από ένα γκολ παθητικό και ήττα εντός έπειτα από οκτώ μήνες ο Παναθηναϊκός
i

©intime

Περισσότερα από ένα γκολ παθητικό και ήττα εντός έπειτα από οκτώ μήνες ο Παναθηναϊκός

Γιώργος Σακελλαρίου 00:02 - 26.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:13 - 14.08.2024

Η ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού δεν ήταν αυτή που έχει συνηθίσει τον κόσμο. Μετά τον Γενάρη δέχθηκε για πρώτη φορά περισσότερα από ένα γκολ.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-1 από την ΑΕΚ.

Με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς το «τριφύλλι» έχει παρουσιάσει μία πειθαρχημένη τακτικά ομάδα, συμπαγής που δεν δέχεται εύκολα φάσεις. Κόντρα στην Ένωση ο Παναθηναϊκός δέχθηκε δύο γκολ και 3-4 σημαντικές ευκαιρίες από την ΑΕΚ.

Αυτή, λοιπόν, ήταν και η πρώτη φορά που η εστία του Μπρινιόλι παραβιάστηκε, εντός συνόρων, δύο φορές έπειτα από οκτώ και πλέον μήνες. Συγκεκριμένα, στις 22 Γενάρη ηττήθηκε 3-0 στη Λεωφόρο από τον ΠΑΟΚ, ενώ νωρίτερα, στις 18 του ίδιου μήνα, είχε δεχθεί και δύο γκολ από τους Θεσσαλονικείς στο Κύπελλο.

Ο Παναθηναϊκός έκτοτε έτρεξε ένα αήττητο σερί εντός με τέσσερις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Οι δύο ισοπαλίες ήταν 1-1 με ΠΑΟΚ, Άρη και οι άλλες δύο 0-0 με Βόλο και ΑΕΚ.

Σε ό,τι αφορά τις νίκες, ήταν όλες με σκορ 2-0, κόντρα σε Λαμία, Βόλο, Παναιτωλικό και Ολυμπιακό. Εκτός έδρας, παράλληλα, ο Παναθηναϊκός δέχθηκε ένα γκολ από Αστέρα Τρίπολης, Ολυμπιακό (κι έχασε 1-0 και στα δύο ματς) κι ένα γκολ παθητικό είχε στις νίκες με Άρη και ΠΑΟΚ με 2-1 (στα playoffs με τον «Δικέφαλο»). Εκτός έδρας, παράλληλα, είχε το 0-0 με την ΑΕΚ και τις νίκες με 2-0 επί του Ατρόμητου, με 2-0 επί του Βόλου και με 1-0 επί του Άρη (για τα playoffs οι δύο τελευταίες αναμετρήσεις).