Στην... άκρη η Ευρώπη για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ που «συγκρούονται» στη Λεωφόρο για το πρώτο Αθηναϊκό ντέρμπι της σεζόν

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

i

©intime

Στην... άκρη η Ευρώπη για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ που «συγκρούονται» στη Λεωφόρο για το πρώτο Αθηναϊκό ντέρμπι της σεζόν

Κωνσταντίνος Ζήκος • 08:55 - 25.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:14 - 14.08.2024

Η αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Super League «κλείνει» απόψε 25/9 με το μεγάλο ντέρμπι στο γήπεδο της Λεωφόρου, μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να προέρχονται αμφότερες από σπουδαίες ευρωπαϊκές νίκες.

Η ώρα για το Αθηναϊκό ντέρμπι έφτασε, αφού απόψε(25/9, 21:00), o Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Ένα παιχνίδι που έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά τις πολύ μεγάλες νίκες και των δύο ομάδων για τη πρεμιέρα των ομίλων του UEFA Europa League.

Ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός, υπέταξε την Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Πέμπτης(21/9), επικρατώντας των Ισπανών με 2-0, χάρη στα γκολ των Ιωαννίδη και Σπόραρ. 

Ο Έλληνας επιθετικός του «τριφυλλιού» πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα, αφού μετά από εξαιρετική πάσα του Κώτσιρα, βγήκε απέναντι από τον Ρέινα και με ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ κέρδισε τον έμπειρο Ισπανό τερματοφύλακα. Ο Σπόραρ πέτυχε επίσης ένα όμορφο τέρμα, όταν σούταρε με το αριστερό έξω από την περιοχή, αιφνιδιάζοντας τον Ρέινα για ακόμα μια φορά.

Η ΑΕΚ από την άλλη, πέτυχε ιστορική νίκη στην Αγγλία, αφού επικράτησε της πολύ φορμαρισμένης Μπράιτον με 3-2, σε ένα παιχνίδι που η Ένωση «στάθηκε» στο ύψος της και πήρε μια δίκαιη νίκη. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, κατάφερε να προηγηθεί τρείς φορές στο παιχνίδι, βρίσκοντας πάντα αντίδραση, μετά τα πέναλτι τα οποία παραχωρούσε στους Άγγλους. 

Η κεφαλία... οβίδα του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, η ωραία προβολή του Γκατσίνοβιτς, αλλά και το καθοριστικό γκολ του Πόνσε στο 84ο λεπτό, «έγραψαν» τη δεύτερη νίκη της ΑΕΚ επί αγγλικού εδάφους, μετά από εκείνη του 1977 επί της Ντέρμπι Κάουντι, με το ίδιο σκορ.

Γιοβάνοβιτς - Αλμέιδα: Οι μάχες δύο «στρατηγών» που γνωρίζουν την καθολική αποδοχή των φιλάθλων τους
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

00:30 - 25.09.2023

Γιοβάνοβιτς - Αλμέιδα: Οι μάχες δύο «στρατηγών» που γνωρίζουν την καθολική αποδοχή των φιλάθλων τους

Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Ματίας Αλμέιδα μονομαχούν στη Λεωφόρο στο πρώτο σημαντικό ντέρμπι της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό και στο δεύτερο συνεχόμενο για την ΑΕΚ.

Όσον αφορά το ντέρμπι, οι «πράσινοι» δεν θα έχουν στη διάθεση τους, τον Βαγιαννίδη, τον Βέρμπιτς, αλλά και τον Αϊτόρ, που έμεινε λόγω ενοχλήσεων εκτός αποστολής. Οι «κιτρινόμαυροι» από την άλλη, θα αγωνιστούν χωρίς τους Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί, οι οποίοι δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα τα προβλήματα τους, με τον Ματίας Αλμέιδα να συμπεριλαμβάνει στην αποστολή της ομάδας του, τον Άλεξ Κάλενς για να δώσει λύσεις στην άμυνα.

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το Cosmote Sport 1.