H χρηματιστηριακή αξία Παναθηναϊκού και ΑΕΚ και οι ακριβότεροι παίκτες των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

i

©intime

H χρηματιστηριακή αξία Παναθηναϊκού και ΑΕΚ και οι ακριβότεροι παίκτες των δύο ομάδων

Κωνσταντίνος Ζήκος • 10:26 - 25.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:14 - 14.08.2024

Το Αθηναϊκό ντέρμπι είναι το παιχνίδι που ξεχωρίζει στο πρόγραμμα και «κλείνει» την αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Super League, με τους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ να έρχονται... με φόρα από τις σπουδαίες ευρωπαϊκές τους νίκες.

Το μεγάλο Αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ στη Λεωφόρο είναι εκείνο που ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Super League, με τους «πράσινους» να έρχονται από τη μεγάλη νίκη στο ΟΑΚΑ με 2-0 επί της Βιγιαρεάλ και οι «κιτρινόμαυροι» από το ιστορικό «διπλό» στην Αγγλία με 3-2 επί της Μπράιτον

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυριαρχικός απέναντι στους Ισπανούς και δεν τους επέτρεψε να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από την αναμέτρηση. Το εξαιρετικό γκολ του Ιωαννίδη έδωσε το προβάδισμα και ο Σπόραρ έδωσε το «τελειωτικό χτύπημα» στη Βιγιαρεάλ. Από την άλλη, η κεφαλιά... οβίδα του Σιντιμπέ, αλλά και τα καθοριστικά γκολ των Γκατσίνοβιτς και Πόνσε έδωσαν στην ΑΕΚ μια τεράστια νίκη σε έναν όμιλο που κάθε βαθμός μετράει.

Με αφορμή το ντέρμπι στη Λεωφόρο, το Sportal καταγράφει την χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ των δύο ομάδων, βάσει πάντα με τα δεδομένα του «Transfermarkt» και την τελευταία ενημέρωση που έχει καταγραφεί. 

Παναθηναϊκός - 55,35 εκατομμύρια ευρώ

Ξεκινάμε από το γηπεδούχο Παναθηναϊκό, του οποίου η χρηματιστηριακή αξία, αγγίζει τα 55,35 εκατομμύρια ευρώ. Ακριβότερος παίκτης του «τριφυλλιού», ο Άντραζ Σπόραρ, με αξία που φτάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Στα 3,8 εκατομμύρια ακολουθεί, ο Τόνι Βιλένα, ενώ τη τρίτη θέση μοιράζονται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, οι Φώτης Ιωαννίδης και Γουίλιαν Αράο. Στα 3 εκατομμύρια βρίσκονται, οι Μπερνάρντ, Παλάσιος και Μαντσίνι.

ΑΕΚ - 67,8 εκατομμύρια ευρώ

Με την νέα ενημέρωση του «Transfermarkt», η ΑΕΚ έχει σημειώσει εντυπωσιακή αύξηση. Ακριβότερος παίκτης της Ένωσης, ο Λιβάι Γκαρσία, με την αξία του να φτάνει τα 12 εκατομμύρια ευρώ, αποτελώντας έτσι τον δεύτερο ακριβότερο της Super League, πίσω μόνο από τον Ποντένσε των 15 εκατομμυρίων. Μετά τον Λιβάι, ακολουθεί ο Ορμπελίν Πινέδα στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τη τρίτη θέση έχει ο Αρόλντ Μουκουντί στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Ακολουθεί στα 3,5 ο Γκατσίνοβιτς και μαζί στα 3 εκατομμύρια, οι Αραούχο, Γιόνσον, Πισάρο και Πόνσε.