Γιοβάνοβιτς - Αλμέιδα: Οι μάχες δύο «στρατηγών» που γνωρίζουν την καθολική αποδοχή των φιλάθλων τους

Γιοβάνοβιτς - Αλμέιδα

i

©Intime

Γιοβάνοβιτς - Αλμέιδα: Οι μάχες δύο «στρατηγών» που γνωρίζουν την καθολική αποδοχή των φιλάθλων τους

Ορέστης Καδδάς • 00:30 - 25.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:14 - 14.08.2024

Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Ματίας Αλμέιδα μονομαχούν στη Λεωφόρο στο πρώτο σημαντικό ντέρμπι της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό και στο δεύτερο συνεχόμενο για την ΑΕΚ.

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κοντράρονται τη Δευτέρα (25/9, 21.00) στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στην πέμπτη αναμέτρηση μεταξύ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και του Ματίας Αλμέιδα με τις αναμετρήσεις μεταξύ των δύο προπονητών να είναι τελείως ισορροπημένες. Αυτό γιατί έως τώρα η κάθε ομάδα έχει από μια νίκη, ενώ τα άλλα δύο παιχνίδια έχουν έρθει ισόπαλα.

Οι κόντρες Γιοβάνοβιτς - Αλμέιδα:

Η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ήρθε τον Σεπτέμβριο του 22 με τον Παναθηναϊκό να είναι αυτός που χαμογέλασε χάρη στα δύο γκολ-πέναλτι του Αϊτόρ και του Σπόραρ. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε ανοίξει το σκορ με το γκολ του Πινέδα, αλλά τα δύο γκολ για τους «Πράσινους» στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν αρκετά για να κρίνουν την πρώτη κόντρα μεταξύ των δύο προπονητών.

ΗΑΕΚ θα «έπαιρνε το αίμα της πίσω» τον Ιανουάριο του 2023 ξανά με σκόρερ τον Ορμπελίν Πινέδα, που αυτή τη φορά όμως θα πετύχαινε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης που θα έδινε την νίκη στην «Ένωσης» στην Opap Arena.

Οι επόμενες δύο αναμετρήσεις έγιναν για τα Play Off της Super League και ήρθαν αμφότερες ισόπαλες με το ίδιο μάλιστα σκορ, 0-0. Ισοπαλίες που βέβαια τελικά ευνόησαν την ομάδα του Αλμέιδα που πανηγύρισε το πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν.

Η δικαιολογημένη αποδοχή που απολαμβάνουν οι δύο προπονητές

Μην κρυβόμαστε, στην Ελλάδα ζούμε. Η γκρίνια θα έρθει με 2-3 άσχημα αποτελέσματα. Αλλά σε γενικές γραμμές Αλμέιδα και Γιοβάνοβιτς γνωρίζουν καθολική υποστήριξη τόσο από τους οπαδούς τους όσο και από τις διοικήσεις τους. Προφανώς θα υπάρξουν παράπονα για κάποιες επιλογές τους ή για τη διαχείριση κάποια αγώνων αλλά η πλειονότητα των φίλων της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού λατρεύουν τον Αργεντίνο και τον Σέρβο. Και οι δύο έχουν δώσει ταυτότητα και σταθερότητα στις ομάδες τους, αλλά φυσικά εάν δεν ερχόντουσαν και τα ανάλογα αποτελέσματα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα βρίσκονταν στις θέσεις τους αυτή τη στιγμή. Προφανώς στην «Ένωση» μετά την κατάκτηση του νταμπλ η σχέση που έχει δημιουργηθεί μπορεί να χαρακτηριστεί και ως σχέση λατρείας.

Και όταν έρχονται και ευρωπαϊκές νίκες ή προκρίσεις όπως αυτές που έγιναν απέναντι σε Μαρσέιγ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Βιγιαρεάλ και Μπράιτον τότε τα συναισθήματα αγάπης θα εντείνονται όλο και περισσότερο.

Η ΑΕΚ ζει στον πλανήτη Αλμέιδα: «Ματίας, ελπίζω να χωρίσεις για να σε παντρευτώ» - Πώς εκφράζεται η λατρεία των οπαδών στα social media (pics)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:09 - 22.09.2023

Η ΑΕΚ ζει στον πλανήτη Αλμέιδα: «Ματίας, ελπίζω να χωρίσεις για να σε παντρευτώ» - Πώς εκφράζεται η λατρεία των οπαδών στα social media (pics)

Στην ΑΕΚ η λατρεία για τον Ματίας Αλμέιδα δεν έχει όρια. Οι φίλοι της «Ένωσης» τις τελευταίες ώρες μετά την επική νίκη της ομάδας τους επί της Μπράιτον δεν σταματάνε να αποθεώνουν τον «Πελάδο» στα social media.

Τα «δώρα» που ενόχλησαν τον Γιοβάνοβιτς

Οι δύο άνδρες πέρα από την εκτίμηση των οπαδών, τρέφουν και ο ένας για τον άλλο σεβασμό, με τη σχέση τους όμως να δοκιμάζεται μετά από τις δηλώσεις του «Πελάδο» για δώρα υπέρ του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα ο Αλμείδα είχε δηλώσει: «Ελπίζω να μην πάρει το πρωτάθλημα μια ομάδα που θα πάρει δώρα».

 Φυσικά αυτή η δήλωση δεν ήχησε καλά στα αυτιά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος μάλιστα φάνηκε έκπληκτος από αυτήν την πρόταση και με τη σειρά του δήλωσε: «Ο κύριος Αλμέιδα είπε αυτό το πράγμα; Είστε σίγουροι. Άρα έμεινα ο τελευταίος των Μοϊκανών, έμεινα τελευταίος. Δεν περίμενα από τον ίδιο να αναφερθεί σε αυτό το θέμα».