Παναθηναϊκός: «Απόδραση» από το Ισραήλ πριν την εισβολή της Χαμάς (vids)

H αποστολή του Παναθηναϊκού επιστρέφει στην Αθήνα από το Ισραήλ

i

Intime

Παναθηναϊκός: «Απόδραση» από το Ισραήλ πριν την εισβολή της Χαμάς (vids)

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:49 - 07.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:55 - 14.08.2024

Η αποστολή του Παναθηναϊκού έφυγε από το Τελ Αβίβ λίγο πριν το ξέσπασμα της βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων. Συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο του αεροδρομίου «Μπεν Γκουριόν» που αποβιβάστηκε η ομάδα του Τριφυλλιού.

Συγκλονισμός ο κόσμος παρακολουθεί τις βίαιες μάχες στο Νότιο Ισραήλ, με την εισβολή ενόπλων της Χαμάς και την αντίδραση του ισραηλινού στρατού. Η επίθεση άρχισε από τη Λωρίδα της Γάζας με εκτόξευση ρουκετών, που έχουν προκαλέσει ζημιές μέχρι το Τελ Αβίβ.

Στη χώρα βρισκόταν μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής η αποστολή του Παναθηναϊκού, λόγω της αναμέτρησης της Πέμπτης με τη Μακάμπι Χάιφα για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Η πόλη απέχει εκατοντάδες χιλιόμετρα από το πεδίο των εχθροπραξιών και δεν υπόκειται στην εμβέλεια των ρουκετών. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για το αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν» της ισραηλινής πρωτεύουσας, από το οποίο αναχώρησε το τσάρτερ που μετέφερε την ομάδα του Τριφυλλιού προς την Αθήνα.

Είναι χαρακτηριστικό το βίντεο που έχει αναρτηθεί στο Twitter και απεικονίζει τον πανικό που επικρατεί στην είσοδο της αίθουσας αναχωρήσεων, με δεκάδες έντρομους ανθρώπους να τρέχουν προς το εσωτερικό για να προστατευθούν.

Στο ίδιο σημείο, είχαν αποβιβαστεί από λεωφορείο μερικές ώρες πριν τα μέλη της αποστολής του Παναθηναϊκού, για να αναχωρήσουν λίγο αργότερα για την Αθήνα. Παίκτες, προπονητικό επιτελείο, διοίκηση και δημοσιογράφοι, όλοι όσοι βρέθηκαν στο Ισραήλ για το παιχνίδι.

Αναμφίβολα, η είδηση της πολεμικής σύρραξης στο Ισραήλ έχει τεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων στο Τριφύλλι. Άπαντες νιώθουν ανακουφισμένοι που πρόλαβαν να φύγουν από τη Χάιφα ελάχιστο χρόνο πριν την έξαρση της βίας ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά που η αποστολή του Παναθηναϊκού φεύγει από μία πόλη, λίγο πριν ξεσπάσουν ένοπλες συγκρούσεις. Το ημερολόγιο έδειχνε Τετάρτη 6 Αυγούστου του 2008, όταν το Τριφύλλι είχε αντιμετωπίσει στην Τιφλίδα τη Ντιναμό. 

Η ομάδα αναχώρησε από την πόλη αμέσως μετά το παιχνίδι και τα ξημερώματα της Πέμπτης, ρωσικές δυνάμεις εισέβαλλαν στη Γεωργία και προέλαυσαν προς την πρωτεύουσα…