Ο Παναθηναϊκός «αποκτά» και Ασιάτη διεθνή!
i

Σάιρους Μαργκόνο / Intime

Ο Παναθηναϊκός «αποκτά» και Ασιάτη διεθνή!

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:24 - 15.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:57 - 20.08.2024

Ο 22χρονος τερματοφύλακας Σάιρους Μαργκόνο ολοκληρώνει τις διαδικασίες για να πάρει την υπηκοότητα της Ινδονησίας και σύντομα θα κληθεί στην Εθνική ομάδα της χώρας.

Ο Παναθηναϊκός ανακτά τη δυναμική του και αυτό αποτυπώνεται και στον αριθμό των διεθνών του. Από τον έναν ή τον… κανένα των προηγούμενων ετών, πλέον το «Γεώργιος Καλαφάτης» αδειάζει κάθε φορά που οι Εθνικές έχουν αγωνιστική δράση.

Στο ρόστερ του Τριφυλλιού αγωνίζεται ένας παίκτης, ο οποίος ακόμα δεν έχει αγωνιστεί με το εθνόσημο της πατρίδας του. Για να το θέσουμε πιο ορθά, της μίας εκ των δύο, της οποίας ολοκληρώνει τις διαδικασίες για να αποκτήσει την υπηκοότητα!

Πρόκειται για τον 22χρονο γκολκίπερ Σάιρους Μαργκόνο, ο οποίος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από Ινδονήσιους γονείς. Ο Μαργκόνο είναι πολίτης των ΗΠΑ, αλλά σύντομα θα εκδώσει ινδονησιακό διαβατήριο!

Το κανάλι «Pengamat Soccer» στο Youtube που ασχολείται με το ποδόσφαιρο της Ινδονησίας και έχει έγκυρες «πηγές», αποκάλυψε στο τελευταίο Podcast του ότι ο Μαργκόνο θα θεωρείται Ινδονήσιος εντός των επόμενων ημερών.

Με τους παράγοντες της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της ασιατικής χώρας να έχουν δρομολογήσει την κλήση του νεαρού γκολκίπερ στην Εθνική Ανδρών, για να τον… κατοχυρώσουν επίσημα! Μία εξέλιξη που αποτελεί επιθυμία του ίδιου του Μαργκόνο, ο οποίος έχει επισκεφτεί την Πρεσβεία της Ινδονησίας στην Αθήνα και συμμετέχει στις εκδηλώσεις της. 

Ο Μαργκόνο ανήκει στον Παναθηναϊκό από τον Αύγουστο του 2021 και συμπεριλαμβάνεται στο υλικό της δεύτερης ομάδας. Έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2024 και στη Super League 2 έπαιξε μόνο στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Θεσπρωτό.